Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 apr 2011 - Anul XVI, nr. 87 (4685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Campanie de prevenire a traficului de persoane destinată şomerilor şi tinerilor, lansată de ANITP

Joi, 14 Aprilie 2011 (15:25:12)

Agenţia Naţională Împotriva Traficului De Persoane (ANITP) a lansat, joi, o campanie de prevenire a traficului de persoane destinată şomerilor, tinerilor în căutarea unui loc de muncă şi persoanelor cu dizabilităţi, atenţionând asupra reţelelor infracţionale ce acţionează pe internet.

ANITP a lansat campania regională "Caut loc de muncă...via Internet" în colaborare cu Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România AIDRom şi Asociaţia Caritas Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă de joi al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

"Internetul a devenit un mediu în care grupările infracţionale au identificat un mijloc de obţinere a veniturilor ilicite. (...) Dar problema trebuie să fie abordată şi din perspectiva cererii, pentru că cererea joacă un rol important. Şi aici mă refer la măsurile pe care trebuie să le ia statele de destinaţie pentru a preveni acest fenomen. Şi de aceea susţin ideea unei cooperări pe toate palierele: prevenire, combatere, precum şi ridicarea nivelului de informare a cetăţenilor din statele de destinaţie", a declarat directorul ANITP, subcomisar Romulus Ungureanu, citat în comunicatul de presă.

Campania se va desfăşura până în 31 decembrie şi vizează Capitala şi judeţele Ialomiţa, Ilfov, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman. Mesajul campaniei este "Un click în lumea virtuală te poate transforma într-o victimă a traficului de persoane în lumea reală. Selectează şi decide informat!" şi urmăreşte reducerea număului de victime a traficanţilor de persoane ce racolează prin intermediul internetului, specializaţi în supunerea la muncă forţată.

Grupul ţintă al campaniei este reprezentat de şomeri, tineri aflaţi în căutarea unui loc de muncă, studenţi, adulţi în afara sistemului de protecţie socială, persoane cu dizabilităţi şi persoane care doresc să-şi schimbe locul de muncă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie de prevenire a traficului de persoane destinată şomerilor şi tinerilor, lansată de ANITP.
 Vizualizări articol: 437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Campanie de prevenire a traficului de persoane destinată şomerilor şi tinerilor, lansată de ANITP0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei