Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 apr 2011 - Anul XVI, nr. 87 (4685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Plan de acţiuni regional privind schimbul de informaţii în combaterea corupţiei, semnat la Bucureşti

Joi, 14 Aprilie 2011 (14:36:43)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a spus, joi, în deschiderea reuniunii OCEMN, că la finele discuţiilor va fi semnat un plan de acţiuni regional, care prevede dezvoltarea unei reţele de schimb de informaţii şi bune practici în domeniul combaterii corupţiei.

Traian Igaş a deschis, joi, lucrările celei de-a opta Reuniuni a miniştrilor de interne din statele membre ale Organizaţiei de Cooperare Economică a Mării Negre (OCEMN).

"Tema pe care ne-am propus să o abordăm (combaterea corupţiei, n.r.) derivă din necesitatea de a ne conjuga eforturile, atât în plan naţional, cât şi în cadrul conlucrării regionale, cu scopul de a preveni şi combate eficient fenomenul alarmant al corupţiei. Corupţia poate conduce la criminalitate organizată, la terorism, la trafic ilegal de armament, droguri şi fiinţe umane. Corupţia în justiţie îl privează pe cetăţean de dreptul la un proces just şi facilitează încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului", a declarat Igaş.

Ministrul a precizat că prosperitatea unui stat nu înseamnă că acesta nu are probleme cu corupţia şi că modelul promovat de România are valori clare, anume libertate, securitate, justiţie, democraţie şi stabilitate.

Igaş a mai spus că Guvernul a făcut eforturi pentru a realiza o reformă reală în acest domeniu, având un fundament solid şi mizând pe transparenţă.

Ministrul a mai amintit că, la finalul reuniunii, va fi semnat un plan de acţiuni regional, inclus în declaraţia comună a participanţilor din statele membre OCEMN, care "pune bazele unui mecanism regional pentru schimbul de informaţii şi bune practici în scopul prevenirii şi combaterii corupţiei între autorităţile guvernamentale, pe de o parte, şi între acestea şi organizaţiile non-guvernamentale, pe de altă parte". 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plan de acţiuni regional privind schimbul de informaţii în combaterea corupţiei, semnat la Bucureşti.
 Vizualizări articol: 413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plan de acţiuni regional privind schimbul de informaţii în combaterea corupţiei, semnat la Bucureşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei