Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 apr 2011 - Anul XVI, nr. 87 (4685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alarmant

Suceava, unul dintre cele mai poluate oraşe din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava este unul dintre cele mai poluate oraşe din ţară, nivelul concentraţiei de pulberi în suspensie PM10 fiind peste limita admisă începând din anul 2009. În cadrul unei videoconferinţe pe care ministrul Mediului, Laszlo Borbely, şi ministrul Administraţiei, Constantin Traian Igaş, au avut-o cu autorităţile judeţene, Suceava a fost nominalizată printre zonele poluate cu particule PM10.

Potrivit datelor oficiale, Suceava este una dintre cele 15 aglomerări urbane din ţară în care au fost depăşiţi indicatorii la pulberi în suspensie. Particulele PM10 sunt pulberi cu dimensiuni mai mici de 10 microni şi sunt emise de industria grea şi traficul urban, dar şi în urma arderilor de vegetaţie şi a furtunilor. Aceste particule pot cauza afecţiuni astmatice, cardiovasculare, cancer pulmonar şi moarte prematură.

 

Situaţie alarmantă pentru anul 2011

Potrivit directorului executiv al Agenţiei de Protecţie a Mediului Suceava, Iluţă Cocriş, calitatea aerului în municipiul Suceava este monitorizată cu două staţii, una amplasată pe strada Tineretului, din Burdujeni, (pentru zona industrială) şi una în cartierul Zamca, în apropierea Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, pentru zona rezidenţială.

Iluţă Cocriş a arătat că la staţia de monitorizare din Burdujeni nivelul concentraţiei de pulberi în suspensie PM10 este depăşit începând cu anul 2009. Şeful APM Suceava a arătat că valoarea limită pentru particulele PM10 este de 50 micrograme pe un metru cub de aer, măsurată pe parcursul a 24 ore, concentraţie care nu trebuie să fie depăşită mai mult de 35 de zile pe an. Cu toate acestea, potrivit lui Iluţă Cocriş, în anul 2009, concentraţia de particule PM10 din aer a fost depăşită în 67 de zile, aproape dublu decât perioada normală. Potrivit datelor de la APM Suceava, o îmbunătăţire a calităţii aerului a fost constatată în 2010, însă şi în cursul acestui an a fost depăşită perioada maximă admisă pentru depăşirea concentraţiilor de particule PM10 din aer. Astfel, în cursul anului, nivelul de pulberi în suspensie PM10 a fost depăşit pe parcursul a 38 de zile.

O situaţie mai gravă se preconizează a se înregistra în cursul anului 2011, în condiţiile în care numai în primele trei luni au fost înregistrate depăşiri ale concentraţiilor de particule PM10 pe o perioadă de 25 de zile.

 

Starea curăţeniei, unul dintre motivele pentru creşterea concentraţiei de particule PM10

Iluţă Cocriş a mai spus că anul acesta, în Suceava au fost înregistrate şi concentraţii aproape duble în ceea ce priveşte nivelul de pulberi PM10. El a arătat că într-una din cele 25 de zile în care s-a depăşit nivelul admis, concentraţia de particule PM10 în aer a fost de 114,29 micrograme la un metru cub de aer, în condiţia în care limita este de 50 de micrograme.

Şeful APM Suceava a arătat că depăşirea concentraţiilor de particule PM10 este influenţată de starea de salubrizare a oraşului, de traficul rutier, de sursele de emisie industriale şi de praful emis în zonele în care sunt şantiere de construcţie. El a spus că depăşirea nivelului de poluare poate fi influenţată şi de starea vremii.

„Particulele PM10 sunt un pericol pentru căile respiratorii, în special prin conţinutul acestui praf. Este un praf care provine de la cauciucuri, de la emisiile de gaze ale maşinilor sau de la arderile necontrolate de deşeuri. De asemenea, praful poate să conţină şi metale grele”, a declarat Cocriş.

El a mai adăugat că în municipiul Suceava, societatea de termoficare a oraşului, SC Termica Sa, este cel mai mare agent economic care emite noxe în atmosferă.

 

Comisie pentru stabilirea unui program de gestionare a calităţii aerului

De precizat că în luna iulie 2010, prefectul judeţului Suceava a emis un ordin privind constituirea unei comisii tehnice pentru elaborarea unui program de gestionare a calităţii aerului în municipiul Suceava.

Potrivit acestui plan de măsuri, pentru reducerea poluării în Suceava au fost realizate investiţii în reabilitarea şi modernizarea electrofiltrelor de la două dintre cazanele SC Termica SA Suceava, precum şi pentru reabilitarea şi modernizarea arzătoarelor cu dioxid de azot de la aceeaşi firmă. Pentru a reduce nivelul poluării, societatea de termoficare a Sucevei ar trebui să mai facă investiţii de peste 22 de milioane de euro în realizarea unei instalaţii de desulfurare a gazelor de ardere comună, precum şi în închiderea şi ecologizarea depozitului de zgură şi cenuşă, una dintre principalele surse de praf.

Pe de altă parte, trebuie spus că pentru reducerea concentraţiilor de particule PM10 din aer, Primăria Suceava trebuie să implementeze proiectul „Reabilitare străzi, pod şi pasaj, modernizare parcuri şi creare de staţii modulare de transport public în comun”, care ar urma să fie finalizat în anul 2012.

La acest proiect se adaugă şi cel de reabilitare a zonei centrale a municipiului Suceava, prin amenajarea a două parcări subterane şi reabilitarea zonei pietonale şi a străzilor.

Nu în ultimul rând, în planul de măsuri pentru scăderea nivelului de particule PM10 este inclusă şi finalizarea lucrărilor la şoseaua de centură a Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, unul dintre cele mai poluate oraşe din România.
 Vizualizări articol: 5182 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Suceava, unul dintre cele mai poluate oraşe din România4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(14 apr 2011, 11:15:51
Avem tradiţii dar avem şi blesteme
Care-i plinul şi golul Sucevei ?
Avem un vid de conţinut , dar şi embleme
Şi nu ne mai ştim originea sevei

Şanţurile prin timp au fost asfaltate
Premeditat sau nu ,de noi ... sau nu
Ne-am importat tradiţie din altă parte
Tradiţie ce are o singură emblemă : banu

Sunt ţeapăn de sigur că ziua de mâine
Ne va găsi tot .. ,, criogenaţi ’’
Suntem bucovineni doar în buletine
Şi niciodată , niciodată .. fraţi
SĂ TRĂIŢI BINE !
2.   Lungu cancerosul trimis de
(14 apr 2011, 11:29:57
Legati acest articol de incidenta cancerului de trahee si plamani. Hai sa-i multumim gospodarului care ne conduce, ca ne sapa gropi prin oras ca sa ne ingroape la propriu in ele. 10 miliarde pentru biserici a gasit, dar bani sa spele strazile nu are. Omul are viziune, investeste acolo unde trebuie. Cand ne imbolnavim de cancer din cauza prafului, mergem la biserica sa ne rugam. Investeste inteligent omul asta, are perspectiva imaginii de ansamblu.
3.   Paradoxal! trimis de
(14 apr 2011, 11:32:04
Este paradoxal ca un oras fara industrie sa fie unul dintre cele mai poluate asezari din Europa! O vina mare pt aceasta situatie o poarta infrastructura proasta din municipiu! Cu cat sunt mai multe gropi, semafoare, treceri de pietoni cu atat se franeaza mai mult, urmate bineinteles de o acceleratie imediata in treapta a doua cu o degajare maxima de noxe! Am vb acum 2 ani cu un doctor de la Spitalul Marius Nasta din Bucuresti si mi-a spus ca a ramas mirat la ce cazuri nasoale de boli pulmonare le vin din Suceava: astm, alergii, bronsectazii, cancer pulmonar destul de frecvent si la nefumatori si alte cele!
3.1  RE: Paradoxal! trimis de
(14 apr 2011, 11:38:11
PS: Multumim Primarului si Consiliului local ca vegheaza la sanatatea noastra si a copiilor nostri ! Bine ca pentru Popime si Smecherime sunt bani dar pt spati verzi si strazi mai largi si corect asfaltate nu se gasesc!
4.   Traiasca "gospodaru" reales trimis de
(14 apr 2011, 11:36:37
O sa ajungem un oras ingropat in mizerie si gunoaie!!!!!!! Mizerabil primar am ales, mizerabil oras o sa avem!
5.   Industrie 0%, poluare 120% trimis de
(14 apr 2011, 11:37:49
Noi avem aer poluat ca intr-un oras industrial dar nu avem industrie. Parca suntem blestemati. Sucevenii fac cancer de parca ar trai la Copsa Mica sau de parca ar fi toti mineri. Cum l-a gasit Flutur pe gospodarul asta nu stiu. A mers la Prelipca sa faca head hunting sau cum l-o fi gasit? Oamenii astia anuleaza munca foarte buna a lui Flutur. Pacat ca s-a inhaitat cu asa parteneri la drum.
5.1  RE: Industrie 0%, poluare 120% trimis de
(14 apr 2011, 14:49:36
Cum adica unde l-a gasit Flutur? Ce treaba are Flutur? Asta e primarul pe care l-am votat! Nu a fost numit de Flutur. Apoi mai am o intrebare... Care munca "foarte buna a lui Flutur"? Starea judetului e cel putin la fel ca a municipiului, daca nu mai rau.
5.2  RE: Industrie 0%, poluare 120% trimis de
(14 apr 2011, 18:06:09
Tu ai deschis prima data un ziar astazi? Acum afli cum functioneaza politica romaneasca? Din partea PDLului nu candideaza pentru primaria Suceava cine are chef. Flutur si-a dat girul pentru acest taran. Romanii voteaza partide si nu voteaza omul. Daca Flutur propunea un alt om in locul lui Lungu, sucevenii l-ar fi votat si pe acela orbeste. Daca Lungu candida independent la alegerile anterioare nu lua nici 2% din voturi. Cat despre starea judetului ce sa zic, fiecare cu parerile lui. Nu il apar eu pe Flutur.
6.   ! trimis de
(14 apr 2011, 11:52:25
Celor care se ocupa de spatiile verzi le-as face o recomandare: sa planteze iarba si arbori sau arbusti pe marginea strazilor pentru ca retin mai bine praful si noxele iar pamantul nu mai este spalat si adus pe trotuar sau in strada la fiecare ploaie mai rasarita.Cred ca se va face o economie la buget si scapam de distractia anuala cu sapatul si plantatul ( apoi furatul ex. giratoriul Burdujeni),imprastiatul pamantului pe trotuare, iar verdele e o culoare frumoasa.Florilor le sta bine pe spatii mai mari unde este loc sa te "joci" cu ele , nu prafuite si pline de noroi pe marginea strazilor. Dar e o mare problema...se pierde din "spaga" anuala pentru ca iarba si arbustii nu se planteaza in fiecare an !!!
7.   Imi vine sa vomit trimis de
(14 apr 2011, 12:16:41
mi-e sila de ce a ajuns comuna suburbana suceava. numai gropi, santuri, nepasare. si edilul tot iese prin conferinte de presa si cere rabdare sucevenilor, ca in scurt timp vor trai in conditii normale.... bataia de joc de pe gheorghe doja dureaza de cateva luni. lucrarea a fost data unei firme care a muncit cu un utilaj si cativa muncitori si nici pana in prezent nu au astupat santurile. Primaria nu are obligatia sa faca ceva? ASTA E SUCEAVA PE CARE NE-O TOT PROMITETI DE ATATIA ANI? Domnule primar, la locale merg la vot. prima data in atatia ani. si voi vota ! si mai stiu o gramada care vor face ca mine, oameni cu masini rupte in ISPA, oameni scarbiti de mizerie si promisiuni. SA TRAIM BINE!
8.   Oras de rahat trimis de
(14 apr 2011, 12:57:28
Taiati batatoarele sa nu mai bata taranii covoarele si sa ne intoxice. Asfaltati strazile si parcarile, nenorocitilor!
9.   RE PARADOXAL trimis de
(14 apr 2011, 13:25:24
NU INDUSTRIA POLUEAZA SUCEAVA CI .......POLITICIENII ORANGE
10.   RE ...TORA trimis de
(14 apr 2011, 13:28:56
SE VOR PLANTA IN CURIND SI COPACI SI IARBA....SE LUCREAZA LA DESCOPERIREA UNOR PLANTE DE CULOARE ....POTOCALIE....HA,HA,HA CE BINE TRAIM IN SUCEAVA SI IN ROMANIA.
11.   ??? trimis de
(14 apr 2011, 13:30:32
Deci am ramas socat cand am vazut reportajul la televizor pe un post de televiziune national cum ca Suceava este una dintre cele mai poluate orase si unde calitatea aerului este foarte proasta! Inghitim zilnic zeci de mii de tone de praf toxic si nociv pentru organism fara sa ne dam seama.
Mi-e greu sa o spun, dar vina apartine in totalitate Consiliului local si Primariei care nu ia masuri in aceasta privinta. Ei tot construiesc in continuare, parcuri zero. Un oras mic in care poluarea e masiva. Frumos prelipcarule! Sa te ia toti dracii de mai pupi tu scaunul de primar in 2012! Cu siguranta ti-au ajuns 2 mandate in care ai creat un haos total in oras! Ai incercat tu sa aduci orasul la un alt nivel, dar prin actiunile tale l-ai distrus si mai tare. Felicitari!
12.   Neconcordanta trimis de
(14 apr 2011, 13:46:49
In Monitorul de Suceava : "Potrivit datelor oficiale, Suceava este una dintre cele 15 aglomerări urbane din ţară în care au fost depăşiţi indicatorii la pulberi în suspensie. "
Realitatea TV : "Cele mai poluate oraşe din România: Bucureşti, Târgu Jiu, Rovinari, Timişoara şi Suceava. În ceea ce priveşte anul 2010, din datele preliminare reiese că au fost depăşite valorile limită zilnice în aglomerările şi zonele următoare: Bucureşti, Târgu Jiu, Rovinari, Suceava şi Timişoara." O informatie ceva mai exacta. Suntem in top, suntem si noi primii la inca ceva, pe langa numarul de hypermarketuri pe cap de locuitor situate in buricul targului.
13.   NE TEREBUIE UN PRIMAR ...NU O MARIONETA trimis de
(14 apr 2011, 14:02:37
NE TREBUIE UN PRIMAR adevarat! PT CA UN PRIMARN ADEVARAT CARe TINE LA OBSTE ..AR AMENDA FIRMELE CARE FAC LUCRARI PE SOSEA, PE TROTUAR ...IAR APOI LASA LUCRUL NETERMINAT...NU MAI ASTUPA SANTURILE SAU LE ASTUPA DE MANTUIALA .AM CITIT INTR UN ARTICOL TOT AICI LA MONITOR,CICA CAMPANIA DE ASTUPARE VA FI AMANATA PT DUPA SF. PASTE ...DAR NIMIC NU E SIGUR PT CA SUNT STRAZI ,,BOMBARDATE DE ANI INTREGI ...SI AU TOT TRECUT SFINTE SARBATORI SI NU S-AU FACUT REPARATII.Exemplu Gheorghe Doja cred ca detine recordul la rubrica trotuare nereparate de zeci de ani si la sosea ,,mereu sapata si niciodata terminata".Domnule e un praf cand nu ploua de zici ca esti in desert si e furtuna de nisip... Cum sa nu fie poluare ~Dar ce sa faci daca din primarie nu se vede , nu se aude..Avem poate primar si consilieri cu ceva handicap - doamne fereste..
14.   Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 14:14:36
Eu consider ca avem mai mult decat un primar capabil. Suceava este oras aflat in plin proces de modernizare, este absolut normal sa se faca putina mizerie. Nu sunt aceeasi parere cu cei care spun ca nu se face sau ca primarul nu este bun. Este chiar foarte bun si nici macar nu poate avea contracandidat. Cat despre strazi si alte lucruri, se vor repara...se vor face. Se modernizeaza Suceava si asta conteaza. Mor de ciuda astia care vor sa prinda puterea de la PSD si PNL.
14.1  RE: Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 14:57:06
Chiar tot are legatura cu politica? Ciuda celor din USL a provocat nivelul de pulberi? Iti urez o alergie (temporara) cauzata de acestea. Iti va prinde bine pentru schimbarea opticii. In rest, multa sanatate si intelepciune.
14.2  RE: Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 15:30:31
ioansuceava, sluga obedienta, ai masina? ai copil? se vede ca nu, ca de aia tot ridici osanale primarului. e adevarat ca nu are contracandidat, ca psd si pnl nu sunt in stare sa gaseasca un candidat serios si redutabil, dar acesta nu face "putina mizerie". in centrul orasului, strada de langa germanos e cea mai buna expresie a incompetentei. rad cei din botosani si cu  ☭ . cand vad ce a ajuns suceava. macar in bt nu e asa dezastru, e mai aerisit, e verdeata, strazile sunt reasfaltate, nu ... peticite sa tina 5 luni.
14.3  RE: Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 18:13:12
IOANBALANSUCEAVA-mare om de cultura!Ca majoritatea din voi,mari absolventi de Industrial1(Lungu),Industrial2 cu doamna Ardeleanu si poate Flutur care n-au baut cerneala...n-are rost sa va certati,veti vedea si unii si altii la urne...nu mai merge cu galeata!Faceti un referendum sa vedeti daca cetatenii doreau parcare subterana...e doar un prilej de a fura din nou!Fa un parc,grohacule,nu o groapa de beton!
14.4  RE: Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 19:50:03
Mai Ioan Gura de (T)aur! Se vede treaba ca ti se pare normal ca intr-un oras sa umbli prin noroaie ca pe ulita satului de unde ai plecat. Iti recomand sa duci cele 2 membre superioare in zona gitului, unde ai sa gasesti o funie. Roaga pe cineva sa te duca pe imas, unde ti-e locul si eventual sa te aduca inapoi acasa, ca nu cred ca poti tine minte de unde ai venit. Iar pina termina dom' premar modernizarea orasului, tine-ti respiratia, sa nu-ti cauzele praful la sanatate.
15.   Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 14:22:00
AVEM PRIMAR ADEVARAT. SAU PENTRU VOI PRIMAR ADEVARAT E DONTU SAU BAISANU?
16.   Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 14:26:52
Actuala echipa de la conducerea Primariei Sv mi se pare ca fiind foarte buna. Oameni gospodari care isi fac treaba si au grija de oras : investesc in spatii de parcari subterane si nu numai. Doar cei care vad rosu in fata ochilor sunt prea orbi sa vada ce se face in oras.
17.   Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 14:39:21
In 2008 am fost plecat in America. Cand m-am intors in 2010 nu am gasit foarte multe lucruri schimbate dar am inteles ca s-a lucrat mai mult la canalizare si tevi si astea nu au cum sa se vada. Prietenii mi-au povestit ca se face parcare subterana in centrul orasului si ca vor scimba si fatadele astea gri comunist ale blocurilor. Stiu ca nu se compara cu nimic de afara de ma bucur ca se misca lucrurile si nu suport pe cei care stau pe margine si doar judeca. Doar cine nu munceste nu greseste sa stiti asta. Peace!
17.1  RE: Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 15:10:34
Cred ca ai fost plecat degeaba in America, daca nu ai reusit sa diferentiezi stilul de lucru de aici cu cel din Ro, in general. Proiectele nu stau blocate din cauza contenstatiilor la licitatie, iar daca o companie intarzie in graficul de lucrari, sau nu lasa terenul in starea in care l-a gasit - i se suspenda licenta pentru cativa ani, depinde de circumstante...
18.   Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 14:40:38
E praf ca sunt multe lucrari in desfasurare. Dar sper sa arate bine orasul cand se vor termina toate.
18.1  RE: Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 15:13:56
Va urez sanatate, si viata lunga -sa puteti vedea lucrarile terminate!
19.   Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 14:44:47
Trebuia ca pe timpul PSD-ului sa nu se faca nimic..si nu era nici o poluare...
20.   Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 14:54:16
Trebuia sa arda gunoaiele (Baisanu, Nechfor si mai ales Dontu) sa nu mai fie poluare!
21.   Repede repede.. trimis de
(14 apr 2011, 14:56:27
au iesit postacii la atac.. asa fratilor..suceava va deveni un paradis datorita lui lungulaughing
22.   Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 15:01:35
Pai repede repede iti dai arama pe fata. Postacii sunt aia care ii vezi cand te uiti in oglinda...si stii ca primesti bani de la o amarata de baba care a fost pacalita de un ''respectabil'' profesor universitar.
23.   Postac cu experienta caut angajator trimis de
(14 apr 2011, 15:05:42
Da, da... se vede in ultima parte ca au intrat credinciosii portocalii sa ne combata ereziile. Iesiti afara si inspirati adanc aerul curat de Suceava, expirati, inspirati si expirati.
24.   Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 15:15:48
Nu se supara Baisanu ca il parasesti si iti cauti alt angajator? Sa nu crezi ca te lasa sa scapi cu una cu doua. Mai naspa...daca o sa te pice la examen.
25.   Bine ca stiu trimis de
(14 apr 2011, 15:37:22
M-am imbolnavit de astm bronsic si nu gaseam explicatia faptului ca, de cate ori merg in alte locuri, ma simt mult mai bine. Angajatorul meu vrea sa ma concedieze, ca fac prea multe crize la serviciu si tusesc din ce in ce mai mult. In acest caz cred ca voi da in judecata autoritatile responsabile de calitatea aerului din Suceava. Si cred ca voi castiga 100%. Chiar daca voi fi vazuta ca "nebunul Sucevei".
26.   Comentariu trimis de
(14 apr 2011, 16:02:52
Nebunul sau nebuna? Nu iti gasesti identitatea Ilinca?
27.   No ca-i buna!! trimis de
(14 apr 2011, 17:42:49
dar il aveti pe lungu primar,flutur presedinte si secretar general al partidului comunist roman(pardon PDL),si pe popescu prefect - ce va mai plingeti!!!!?
28.   CO2,NOX,SO2,HNO3,HCL,H2SO3,NH3etc trimis de
(14 apr 2011, 17:44:44
Este adevarat ca orasul Suceava este unul dintre cele mai poluate urbe din tara desi nu exista industrie.Dar,daca s-ar investi in infrastructura cred ca s-ar rezolva in parte aceasta problema. Cum "rotofeiul din Arini' nu are in obiectiv salubrizarea urbei,de unde o atmosfera curata. Atata pietris,nisip,pet-uri,gunoaie de tot felul,nu a avut Suceava nici in epoca comunista in care s-a format "economistul din Arini".In ceea ce priveste concentratiile de PM10 adica "Peschesuri si Mita de 10 %", cred ca ii sunt cunoscute "rotofeiului. Lasand gluma la o parte,este adevarat d-le Cocris,chiar avem o problema grava si trebuie rezolvata.Cum ? Iata ca actualul guvern a inceput,a scumpit benzina si romanul posesor de autoturism circula mai putin.Natural,nu ? Apoi,inspectorii dvs ar trebui sa efectueze un control si la firma "Mondeco" dar noaptea cand se ard deseurile,nu ziua in amiaza mare.Ziua se triaza deseurile,se colecteaza si se pregatesc de ardere.
29.   ! trimis de
(14 apr 2011, 18:57:57
Din cauza unei "oi cu cabina " cu mintea putina si portocalie care-si spune "IOANSUCEAVA " a devenit foarte greu sa citesti comentariile sucevenilor care nu fac neaparat comentarii politice.Ii recomand sa plece la pascut sau sa-si ia pozitia pe dealuri unde o aseaza pastorul flutur !
30.   La subiect trimis de
(15 apr 2011, 10:23:47
aici  ☭  ϑ este situaţia pe luna martie. l-aş ruga pe d-nul Iliuţă să ne răspundă de ce nu şi-au mişcat fundul angajaţii APM să descopere adevărata cauză a indicatorilor 5 şi 6 de la staţiile pe care le monitorizează on-line. explicaţiile cu calmul atmosferic, precipitaţii bla, bla, să le spună la Bucureşti in informări!
30.1  RE: La subiect trimis de
(15 apr 2011, 10:30:28
bine că link-ul nu a intrat. oricum "pour les connaisseurs" există site-ul APM Suceava cu arhiva buletinelor privind calitatea aerului în municipiu, Siret şi Poiana Stampei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei