Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mar 2011 - Anul XVI, nr. 51 (4649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Botiş: Dacă nu vom creşte rata de ocupare la 64-65 la sută, nu vom putea plăti pensii

Joi, 3 Martie 2011 (13:46:08)

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat joi, la conferinţa Mediafax Talks about Private Pensions, că România are de 10-15 ani o rată de ocupare de 58 la sută, iar dacă aceasta nu va ajunge la 64-65 la sută, vor fi probleme mari, pentru că statul se află în imposibilitatea de a plăti pensii.

"Avem o rată de ocupare de 58 la sută, de 10-15 ani. Nu avem capacitatea de a creşte această rată de ocupare şi dacă nu vom reuşi să o creştem la 64-65 la sută avem probleme mari, pentru că nu poţi plăti pensiile. În acest caz ajungi să creşti vârsta de pensionare pentru că prea multe soluţii nu sunt", a declarat ministrul Muncii.

Ioan Botiş a precizat că mare provocare este să crearea de locuri de muncă, în caz contrar sistemul de pensii nu va mai fi sustenabil şi va intra în colaps.

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ioan Botiş, face o evaluare a funcţionării sistemului de pensii din România, împreună cu alţi reprezentanţi ai autorităţilor şi cu administratori de fonduri de pensii private, la conferinţa de joi a Mediafax Talks about Private Pensions.

Evenimentul cu tema "Importanţa pensiilor private. Forecast 2011-2016" se defăşoară la Hotel Howard Johnson, reunind reprezentanţi ai Guvernului şi ai asociaţiilor din domeniu, administratori de fonduri de pensii private, directori generali şi de resurse umane din mari companii, consultanţi şi sociologi.

Cea de-a patra ediţie Mediafax Talks about Private Pensions îi are ca speakeri pe Ioan Botiş - ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mircea Oancea - preşedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Doina Pârcălabu - preşedintele Casei Naţionale de Pensii şi alte Drepturi de Asigurări Sociale, Cornelia Coman - preşedinte al Consiliului de Administraţie al ING Pensii, Crinu Andănuţ - preşedinte al Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) şi director general al Allianz Ţiriac Pensii Private şi Radu Brăgărea - director general Eureko Pensii. Moderator al evenimentului este Cristian Dimitriu - director general Mediafax.

Lectorii vor aduce în discuţie unele dintre cele mai importante evenimente pentru piaţa pensiilor private obligatorii (Pilonul II) în acest an: majorarea contribuţiei de la 2,5 la sută la 3 la sută din venitul brut lunar al participanţilor, integrarea în fondurile de pensii private obligatorii a bugetarilor din structurile militarizate, măsurile ce vor fi adoptate de CSSPP pentru o bună funcţionare a sistemului de pensii private şi excluderea "costului bugetar" al Pilonului II din calculul deficitului şi al datoriei publice.

În ceea ce priveşte fondurile de pensii private facultative (Pilonul III), speakerii discută impactul pe care îl are extinderea deductibilităţii fiscale asupra CAS de la începutul acestui an şi perspectiva pe care o au angajatorii asupra pensiei private facultative ca beneficiu extra-salarial.

Politicile de investiţii ale administratorilor fondurilor de pensii, randamentele fondurilor de pensii private la sfârşitul lui 2010 şi evoluţia acestora în următorii ani şi verificarea propriului cont de pensie de către fiecare participant sunt alte teme ce vor fi dezbătute.

Mediafax Talks about Private Pensions face parte din seria de evenimente de business Mediafax Talks, pe care Mediafax, cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România, le organizează începând din 2006. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Botiş: Dacă nu vom creşte rata de ocupare la 64-65 la sută, nu vom putea plăti pensii.
 Vizualizări articol: 512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Botiş: Dacă nu vom creşte rata de ocupare la 64-65 la sută, nu vom putea plăti pensii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei