Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mar 2011 - Anul XVI, nr. 51 (4649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funcţionarii care lucrează la proiecte UE vor fi plătiţi suplimentar, prin contract de servicii

 

Funcţionarii care lucrează la proiecte europene finanţate din fonduri externe nerambursabile vor fi plătiţi suplimentar printr-un contract de prestări servicii pentru munca efectuată în afara programului de lucru, iar banii încasaţi de aceştia vor fi înscrişi drept cheltuieli cu "bunuri şi servicii"

Noul sistem de remunerare a angajaţilor care lucrează cu proiecte UE a fost aprobat în şedinţa de ieria Guvernului, prin ordonanţă de urgenţă.

Actul normativ prevede că personalul din autorităţile şi instituţiile publice centrale, din structurile subordonate acestora şi din autorităţile publice locale va putea desfăşura activităţi în cadrul proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile în afara programului de lucru, pe bază de contract de prestări servicii.

Excepţie de la această prevedere vor face demnitarii, aleşii locali, auditorii şi persoanele cu atribuţii de control financiar.

Fondurile pentru plata serviciilor prestate în afara programului de lucru de către angajaţii care au atribuţii în gestionarea fondurilor externe nerambursabile
vor proveni din bugetul proiectului, conform contractului de finanţare, fondurile fiind evidenţiate la titlul de cheltuieli "bunuri şi servicii".

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a amintit că, prin Legea-cadru a salarizării unice în sistemul bugetar ,personalul din echipele de proiect, inclusiv din agenţiile de management şi organismele de implementare care lucrează cu fonduri europene, beneficiază, începând cu 1 ianuarie 2011, de o majorare a salariului de bază cu până la 25 de clase de salarizare, proporţional cu timpul de lucru efectiv alocat activităţilor pentru fiecare proiect.

"Aceste două prevederi nu pot fi cumulate", a precizat purtătorul de cuvânt.

Noul sistem de remunerare este justificat de Guvern prin încercarea de a atrage cei mai buni specialişti în cadrul echipelor de proiecte finanţate din fonduri externe nerambursabile şi de a menţine în sistemul public personalul calificat.

Bogdan Drăgoi, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, a declarat, săptămâna trecută, că România a absorbit până la finele anului trecut 1,9 miliarde euro din fondurile structurale puse la dispoziţie de UE, cu excepţia agriculturii, reprezentând doar 10% din totalul disponibil în programul 2007-2013.

"La jumãtatea perioadei (2007-2013, n.r.) plăţile efectuate sunt la numai 10% din cele 20 miliarde euro, exclusiv agricultură, care pot fi atrase, de fapt, până la 31 decembrie 2015, pentru că există doi ani în care expiră termenul limită de depunere a facturilor", a spus Drăgoi.

El a arătat că au fost depuse proiecte în valoare totală estimată de 40 miliarde euro, din care s-au contractat 7.000 de proiecte, estimate la 15 miliarde euro, şi s-au semnat 5.000 de proiecte, de aproximativ 10 miliarde euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funcţionarii care lucrează la proiecte UE vor fi plătiţi suplimentar, prin contract de servicii.
 Vizualizări articol: 941 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funcţionarii care lucrează la proiecte UE vor fi plătiţi suplimentar, prin contract de servicii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei