Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mar 2011 - Anul XVI, nr. 51 (4649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrări

Zece milioane de euro pentru reabilitarea a 70 de străzi din municipiul Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Rădăuţenii care locuiesc în zonele mărginaşe ale municipiului, zone cu străzi nemodernizate, vor scăpa de şicanele noroiului urban pentru că, din această vară, majoritatea străzilor nemodernizate din localitate vor intra într-un program de reabilitare şi modernizare, program prin care aproape toate căile de circulaţie din Rădăuţi vor fi asfaltate.

„Am promis rădăuţenilor că nu vor mai exista cetăţeni care să fie nevoiţi să folosească cizme de cauciuc pe străzile unde locuiesc. În urma unor intervenţii pe care le-am făcut la Ministerul Mediului vom beneficia de aproape zece milioane de euro pentru reabilitarea străzilor. Mă bucur că am reuşit să onorez această promisiune”, a declarat primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean.  

 

Lucrările de asfaltare vor debuta în vară

În programul de reabilitare a străzilor din Rădăuţi sunt cuprinse 70 de străzi, cu o lungime de aproape 40 de kilometri.

Mai multe amănunte a oferit inginerul Igo Koffler, de la Direcţia Tehnică din cadrul primăriei locale: „În cursul zilei de marţi m-am deplasat la Bucureşti, la Ministerul Dezvoltării, pentru obţinerea unei finanţări conform programului naţional de reabilitare a infrastructurii pentru zece mii de kilometri de drumuri. Am prezentat un proiect de fezabilitate pentru o finanţare de circa 57 milioane de lei, finanţare pentru asfaltarea tuturor străzilor din municipiul Rădăuţi. Pentru că ministerul ne-a aprobat numai 42,5 milioane de lei, ceea ce înseamnă 9,955 milioane de euro, am fost nevoiţi să renunţăm la o parte din străzi, în majoritate cu lăţimi de până în trei metri, mai exact fundături şi uliţe, condiţii în care pe listă au rămas 70 de străzi cu o lungime totală de aproximativ 38 de kilometri. Majoritatea străzilor care vor intra în reabilitare sunt situate în zonele de Nord-Est şi Nord-Vest din municipiu, apoi în partea de Sud-Vest. E vorba de străzile din zonele Tolocii de Sus şi Tolocii de Jos, unde acum majoritatea străzilor sunt neasfaltate, iar în partea sudică, de străzile Frâncei, Luncii, Scruntari. Reabilitările cuprind lucrări de excavare, de aducere la cotă prin fundaţii de balast şi un strat de asfalt”.

Koffler a mai precizat că din discuţiile pe care le-a avut la Bucureşti, a înţeles că ministerul doreşte ca până la sfârşitul lunii să scoată la licitaţie, la pachet, proiectul tehnic şi execuţia, pentru ca din vară să debuteze lucrările de asfaltare.

Prioritare sunt străzile care au deja reţele de apă şi canal sau care au prevăzute în perioada imediat următoare lucrări de realizarea a reţelelor de apă-canal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zece milioane de euro pentru reabilitarea a 70 de străzi din municipiul Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Zece milioane de euro pentru reabilitarea a 70 de străzi din municipiul Rădăuţi5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vid trimis de
( 3 mar 2011, 11:34:51
Tov.Consilier Maerean sa nu uitati sa depuneti o contestatie.
2.   Super - primar! trimis de
( 3 mar 2011, 11:45:51
Radautiul are cel mai bun primar ever! Consilierii locali ar trebui sa-si prezinte scuzele in fata primarului si apoi sa plece de unde au venit cu tot cu discursurile lor josnice, ei nu reprezinta interesele radautenilor. Olarean e singurul primar de cand exista Radautiul care chiar face tot posibilul pentru a-si respecta promisiunile din campanie si, mai mult decat atat, reuseste!! Mai are poate dl. Gheorghe Flutur nevoie si de alte dovezi pentru a se lamuri ca Olarean este mult, dar MUUULT mai bun decat Carcalete?
2.1  RE: Super - primar! trimis de
( 3 mar 2011, 11:55:40
Nu as zice ca Aurel Olarean e un primar bun. Dar daca e sa-l compar cu fotul primar al Radautiului, Mihai Frunza, Aurel Olarean este un primar bun. Asta doar ca fostul primar Mihai Frunza a facut foarte putin pentru Radauti si radauteni.
3.   Prea tarziu. trimis de
( 3 mar 2011, 11:52:34
Cand ma pregatesc si eu sa plec din Romania, se apuca primaria Radauti de reabilitarea strazilor.happy
4.   Tovarasi 1 trimis de
( 3 mar 2011, 13:56:51
Am mai spus si cu alte ocazi ca nu agreez partidul din care face parte primarul insa faptele primarului ma fac sa zic ,,jos palaria'' . Daca e sa comparam ce a facut fosta administratie si ce a facut actuala administratie e ca si cum am compara o caruta cu un mercedes . De asemeni astept contestatii din partea tovarasilor consilieri ca sa nu ramana neevidentiati . Cred ca cetateni orasului Radauti vor analiza cu obiectivitate realizarile primarului si vor elimina animozitatile care se petrec in actuala stagiune .
5.   Si alte planuri..... trimis de
( 3 mar 2011, 14:27:07
de asemeni mai este de mutat spitalul vechi in incinta spitalului nou (nu stiu unde, dar au de gand sa aduca TBC-ul si Psihiatria in mijlocu cartierului Hipodrom) iar terenul sa fie vandut unui hipermarket( se auzea despre Lidl sau Kaufland) ....eh, baieti destepti.....normal, motivul este "in interesul cetateanului".....
5.1  RE: Si alte planuri..... trimis de
( 3 mar 2011, 15:52:54
Si care ar fi problema daca ar muta spitalul vechi in cadrul spitalului nou de pe Hipodrom?Probabil ca tu nu ai fost nevoit sa stai o saptamana sau doua internat intr-un astfel de spital, unde daca stai langa geam te ia vantul iar de baie sa nu mai vorbim...conditii de doi bani. Iar cat despre Kaufland sau Lidl..jos palaria...eu ca cetateana a Radautiului sunt frustrata ca nu ma pot duce sa imi fac cumparaturile intr-un singur supermarket si la un pret acceptabil...trebuie sa te plimbi cand la Profi, cand la My Market.cand la Mediterana..E aiurea.Felicitari domnului primar Olarean pentru toate realizarile dar in primul rand pentru parcul care arata superb si in care m-am plimbat cu drag iarna asta..
5.2  RE: Si alte planuri..... trimis de
( 3 mar 2011, 21:04:41
esti ignoranta si nici nu ma obosesc sa iti spun de ce... cei care au avut de inteles au inteles....
6.   Manipularea maselor...stefan gheorghiu trimis de
( 3 mar 2011, 19:25:16
sa vedem ce va face olarean sub conducerea psd la bucuresti?!aburealaaaaaaaaaaaa lucruri trebuie facute obligatoriu,numai ca sunt unii care stiu sa-si atribuie meritele.ca saracimea sa-i revoteze
7.   Felicitari! trimis de
( 3 mar 2011, 23:03:55
Nu pot sa spun decat ...Felicitari domnule PRIMAR .....!!!! cat despre unii consilieri sunt foarte exagerati si foarte razbunatori ! Rusine lor!!!
8.   Abureala trimis de
( 4 mar 2011, 19:15:06
Nu-l intereseaza decat propria avere.Acum incearca prin orice mijloace sa mai prinda un mandat, sa-si cresca conturile mai mult.Toate actiunile au in spate numai spaga si interesele directe ale primarului restul e praf in ochii prostilor...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei