Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mar 2011 - Anul XVI, nr. 51 (4649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bagajele de mână din aeroporturi vor fi scanate din aprilie pentru detecţia explozibililor lichizi

Joi, 3 Martie 2011 (18:03:36)

Aeroporturile din România vor fi obligate, începând cu 1 aprilie, să scaneze bagajele de mână ale pasagerilor pentru detecţia explozibililor lichizi, se arată într-un comunicat transmis joi MEDIAFAX de către Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca şi UTI Defense & Security Engineering.

Astfel, în conformitate cu normele Uniunii Europene de securitate a aeroporturilor, autorităţile din domeniul aviaţiei civile din România au obligativitatea ca de la 1 aprilie 2011 să dezvolte metode şi să implementeze tehnologii de detecţie a explozibililor lichizi în bagajele de mână.

Directiva a fost transmisă autorităţilor aeroportuare din România de Ministerul Transporturilor.

Conform noilor reglementări, nu este permisă prezenţa brichetelor sau a acetonei în bagajul de mână, ci doar în cel de cală.

"Până acum, în bagajul de mână nu erau permise recipiente mai mari de 100 de mililitri. După implementarea acestor soluţii de scanare vor fi permise şi recipiente mai mari de 100 de mililitri, deoarece vor fi verificate dacă prezintă pericol exploziv", au declarat agenţiei MEDIAFAX reprezentanţii UTI.

Autorităţile aeroportuare trebuie să realizeze controlul de securitate al recipientelor din bagajele de mână ale pasagerilor, cum ar fi cremele, loţiunile şi amestecuri de substanţe lichide şi solide.

Vor fi verificate pasta de dinţi, gelul de păr, băuturi, supe, siropuri, parfumuri, spumă de ras şi alte articole având consistenţă similară.

În incinta aeroportului din Cluj-Napoca au avut loc joi prezentări şi demonstraţii ale unor echipamente destinate scanării bagajelor pentru lichide explozive.

Evenimentul, organizat de Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca şi UTI Defense & Security Engineering, a avut rolul de a informa membrii Asociaţiei Aeroporturilor din România, reprezentanţii Direcţiei Generale de Infrastructură şi Transport Aerian şi ai Direcţiei Generale de Prevenire şi Combatere a Terorismului, care sunt funcţiile şi beneficiile soluţiilor prezentate.

UTI Defense & Security Engineering face parte din grupul UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bagajele de mână din aeroporturi vor fi scanate din aprilie pentru detecţia explozibililor lichizi.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bagajele de mână din aeroporturi vor fi scanate din aprilie pentru detecţia explozibililor lichizi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei