Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mar 2011 - Anul XVI, nr. 51 (4649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste o sută de sindicalişti au declanşat un protest spontan faţă de Codul Muncii, la Arad

Joi, 3 Martie 2011 (14:03:32)

Peste o sută de sindicalişti au declanşat, joi, un protest spontant în Piaţa Revoluţiei din municipiul Arad, aceştia susţinând că s-au întâlnit pentru a discuta despre viitoarele acţiuni şi pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de prevederile noului Cod al Muncii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Participanţii la acţiune s-au strâns pe palotul din faţa Palatului Administrativ din Piaţa Revoluţiei din Arad, fiind supravegheaţi de jandarmi şi poliţişti.

Unii dintre participanţii la acţiune poartă veste cu numele sindicatului pe care îl reprezintă şi bannere pe care scrie "Respectaţi Constituţia".

Protestatarii nu strigă şi nu fluieră, acţiunea fiind paşnică.

La manifestare participă şi lideri sindicali, care spun că este vorba despre o acţiune spontană, pentru că Primăria Arad a refuzat autorizarea unui miting în Piaţa Revoluţiei, care ar fi trebuit să aibă loc joi, împotriva prevederilor noului Cod al Muncii.

"Ne-am adunat pentru a discuta viitoarele forme de protest pe care le vom adopta şi pentru a ne arăta nemulţumirea faţă de noul Cod al Muncii. Este o acţiunea spontană a membrilor mai multor confederaţii sindicale şi suntem nemulţumiţi că Primăria nu mai autorizează proteste la Arad", a declarat preşedintele Sindicatului Democratic din Învăţământ Arad, Dănuţ Ieneşescu.

Lideri ai confederaţiilor CNSLR Frăţia, Cartel Alfa, BNS şi CSDR urmează să solicite o întâlnire cu prefectul Călin Bibarţ, pentru a-i înmâna acestuia un memoriu.

Conform sindicaliştilor, acţiunea ar urma să se încheie în jurul orei 15.00.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a emis, în 2008, dispoziţia nr. 2475, care interzice organizarea de adunări publice de orice fel, inclusiv mitinguri, în majoritatea locurilor din centrul oraşului, printre care Piaţa Revoluţiei. Dispoziţia interzice organizarea acestor manifestări pe o rază de 200 de metri faţă de unităţile de învăţământ, indiferent de categoria lor, şi faţă de Palatul Cultural, iar în apropiere de Piaţa Revoluţiei există o universitate.

În baza dispoziţiei emise de Gheorghe Falcă, în Arad nu au mai fost autorizate proteste în faţa Palatului Administrativ din Piaţa Revoluţiei, fiind refuzate acţiuni ale mai multor sindicate sau ale pensionarilor. De fiecare dată, Primăria a oferit alte locuri, departe de centrul oraşului, printre care stadioane sau parcuri, dar care au fost respinse de protestatari pe motiv că nu sunt vizibile şi astfel publicul nu poate afla despre revendicările lor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de sindicalişti au declanşat un protest spontan faţă de Codul Muncii, la Arad.
 Vizualizări articol: 481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste o sută de sindicalişti au declanşat un protest spontan faţă de Codul Muncii, la Arad0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei