Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mar 2011 - Anul XVI, nr. 51 (4649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Dosar la final

Senatorul Mîrza şi deputatul Stan, achitaţi definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Procesul în care erau judecaţi trei membri marcanţi ai PSD Suceava a ajuns la final. După epuizarea tuturor căilor de atac, instanţele au decis că senatorul Gavril Mîrza, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava şi al Organizaţiei Judeţene a PSD Suceava, deputatul Ioan Stan şi fostul director al Consiliului Judeţean Suceava, Petru Ştirbu, trebuie achitaţi. Ultima decizie a fost luată de un complet de nouă judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a respins recursul înaintat de structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care a instrumentat întreg dosarul.

Cei trei au fost judecaţi pentru ca ar fi determinat diferiţi agenţi economici şi persoane fizice să sponsorizeze, prin intermediul Fundaţiei social-culturale „Armonia” Suceava, campania PSD cu ocazia alegerilor din 2004. Potrivit legii, acest lucru era interzis, fundaţiile neavând dreptul de a sponsoriza activitatea partidelor politice.

 

Pentru ce au fost judecaţi Mîrza, Stan şi Ştirbu

În rechizitoriul de trimitere în judecată se arăta că sponsorizarea fundaţiei s-a făcut în trei moduri. Pe de o parte, Gavril Mîrza, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, îi convoca pe reprezentanţii unor societăţi la sediul instituţiei şi le cerea bani pentru diferite activităţi cultural-sportive derulate de Fundaţia „Armonia”.

În acelaşi mod proceda şi deputatul Ioan Stan, care avea ca rază de acţiune zona Fălticeni.

În fine, cea de a treia metodă era folosită de Petru Ştirbu, care distribuia contracte de sponsorizare către diferite societăţi comerciale, iar plăţile erau făcute către fundaţie.

În acest fel, în conturi s-ar fi adunat 2,89 de miliarde de lei vechi, din care Fundaţia „Armonia” a plătit diferite sume şi pentru acţiunile PSD. Printre acestea se numără tipărirea de cărţi distribuite în campania electorală din 2004 şi la Congresul PSD din aprilie 2005, dar şi achitarea chiriei datorate de Fundaţia „Armonia” către Organizaţia PSD Suceava pentru spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea, încălcându-se dispoziţiile legale în vigoare.

 

Mîrza: „S-a dovedit că era o înscenare ordinară”

Senatorul Gavril Mîrza şi-a exprimat bucuria că s-au încheiat cinci ani de tracasări şi stres, chiar dacă se ştia nevinovat.

„S-a dovedit că era o înscenare ordinară, iar acest lucru s-a demonstrat în instanţă. Sunt în perioada în care consult specialişti pentru a-i acţiona în judecată pe cei care au instrumentat această mizerie. Dacă voi câştiga, fondurile obţinute le voi direcţiona către un cămin de copii sau unul de bătrâni”, a declarat parlamentarul social-democrat.

Şi deputatul Ioan Stan a mărturisit că doreşte să dea în judecată statul român pentru a obţine despăgubiri morale.

„S-a demonstrat că suntem nevinovaţi şi un cetăţean care se afla în sala, la proces, chiar a remarcat că oamenilor care fac lucruri bune asta li se întâmplă”, a menţionat Ioan Stan.

Fostul director al Consiliului Judeţean Suceava Petru Ştirbu a dorit să-şi arate respectul pentru cei care au judecat dosarul de corupţie în care a fost implicat, fără a uita să transmită compasiune celor care i-au dorit răul. „Sunt convins că trăiesc o nouă viaţă şi am sentimentul că dreptatea triumfă întotdeauna, chiar dacă cei cinci ani de procese mi-au măcinat nervii şi sănătatea”, a spus Petru Ştirbu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul Mîrza şi deputatul Stan, achitaţi definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 Vizualizări articol: 2792 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
Senatorul Mîrza şi deputatul Stan, achitaţi definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Justitia oarba trimis de
( 3 mar 2011, 11:20:52
Era de asteptat ,doar traim in Romanica.
2.   Ahaha trimis de
( 3 mar 2011, 12:26:18
Stim realitatea, sunteti "nevinovati". Bai, nenea Mirza, de ce nu faci camine pt batrani in campanie electorala? De ce vrei sa castigi bani de pe spinarea statului ca sa faci asta? Oricum nu faci tu asa ceva nici daca ai avea vreo functie, ne-am lamurit cu tine si ai tai cat va faceati ca ne conduceti. De nenea Stan ce sa mai zic ? Saracul e plin de bunatate, da-te-n viata spirituala cu vrajeala asta ca nici tu nu ai facut nimic pt urbea ta!
3.   De acord trimis de
( 3 mar 2011, 13:05:02
sint de acord ca va simtiti lezati,mai ales ca legea va da dreptate,dar de ce sa plateasca statul roman,adica noi toti,pentru ca va tot trageti voi de sireturi in stinga si in dreapta?ce vina avem noi toti,adica statul,ca nu ajungeti la ciolan?de ce trebuie sa platim noi?sa plateasca persoana/persoanele raspunzatoare de lucrul asta!
4.   Sa plateasca cei ce au pierdut ! trimis de
( 3 mar 2011, 14:34:37
Eu nu stiu care este adevarul in situatia data insa hotararea instantei trebuie respectata si de asemenea daunele provocate celor care au castigat trebuie sa fie platite .
4.1  RE: Sa plateasca cei ce au pierdut ! trimis de
( 3 mar 2011, 14:42:49
Dar si cei care au inscenat toata chestia asta TREBUIE sa raspunda. Sa ne amintim daor cat a urlat Flutur in campania electorala privind acest caz. Oare o sa iasa in conferinta de presa acest individ AROGANT si chiar NESIMTIT si o sa-si ceara macar scuze? Eu nu cred.
5.   Chiar asa! trimis de
( 3 mar 2011, 16:01:09
Sa fiti sanatos domnule senator Marza.Meritati si o bucurie dupa toata batjocora portocaliilor....Si unora dintre ei le-ati facut mult bine dar nu conteaza daca se pot face pres in calea oricui ar fi la putere.Suntem siguri ca stiti o gramada de lucruri care i-ar trimite unde le e locul si unde ar trebui sa fie de multa vreme dar au noroc de caracterul frumos de OM pe care il aveti.Nu am nici un interes sa spun vorbe goale dar stiu un singur lucru: cat ati fost presedintele Consiliului Judetean,ati facut mult bine oamenilor simpli care intrau usor la dumneavoastra si ii ascultati si nu trebuiau sa stea pe ceardac sa intre in audienta
5.1  RE: Chiar asa! trimis de
( 3 mar 2011, 18:47:30
Ce-a facut ma Mirza asta pt judet? De ce-l pupi in dos? Ce portocali, visini si trandafiri?? Basescu e de vina ca eu n-am ce manca? Ce-au facut astia 20 de ani? Zi-mi fapte ca ma dau la tine.
6.   Circ... trimis de
( 3 mar 2011, 19:35:49
in campania electorala banii provin de la directia silvica suceava,a carui director este mereu al partidului de guvernamant.fiecare padurar.brigadier,sef de ocol trebuie sa cotizeze o anume suma.de aceea se opun cei de la silvicultura sa retrocedeze padurile vechilor proprietari.daca "popii"ar avea castig de cauza,ar disparea padurarii,brigadierii???asta-i adevaratul hot al padurii,se fura si se vinde cu acte...CINE II CONTROLEAZA???ITRSV[PROPRIETAR o apa si un pamant...HOTIIIIIIIIII
7.   R_5.1 trimis de
( 3 mar 2011, 20:29:43

Mai ZARAZO.....proasta mai esti ! Dupa felul in care gandesti si modul in care iti exprimi gandurile in scris...Era vorba despre culoarea portocalie,deci persoanesi nu despre copacii:portocali,visini si ...tepoase(trandafiri) ca tine.Si cam cum ai vrea sa te dai la mine...???..ca doar daca ma vezi, iti trece....din respect sau din bun simt daca ai auzit vreodata de ele.Daca ai de comentat ceva,comenteaza articolul si nu comenta comentatorii ca de asta nu ne place noua sa ne fie impusa vointa altora asa cum vrei tu sa faci. Ori ti-e dor de vremurile de dinainte de..89 cand probabil ca o duceai bine,ori esti de dupa ..89 si atunci,nu ma mir deloc.Da totusi dovada de buna crestere si nu-ti fa de ras parintii sau invatatoarea cu obtuzitatea pe care o afisezi,ca nu-i frumos ce faci.(Escusez-moi..,dar n-am inceput-o eu)
7.1  RE: R_5.1 trimis de
( 4 mar 2011, 01:43:08
Subtilitati ca: portocali=pdl, trandafiri=psd, se pare ca ai ramas in 89 mamaie. Tu vina cu dovada ca Marza cu trandafirii lui au facut ceva pt judet si eu imi fac harachiri. Nu ma incalzeste cu nimic ca statea la taclale prin birouri cu niste niece nimeni. Ma deranjeaza ca-l faci USA de Biserica. Sa-l fi vazut ce chindii baga cu al de Stan, alta fata ". Ingereasca"
8.   Veredict favorabil pt.Marza si altii. trimis de
( 3 mar 2011, 20:31:03
Insfarsit justitia si-a spus cuvantul in prvinta dlui Marza ,pe cand se va porni un proces lui Flutur,care a calomniat timp de 4 ani a adus grave prejudicii morale si a daunat grav imaginei psd.
Daca marza nu-l actioneaza in justitie pe Flutur ineamna ca acesta poate calomnia in continuare,fara sa-i pese de nimeni.Gasesc ca este timpul ca Flutur sa suporte o serioasa suma de bani precum si oprobiul tuturor acelora care sunt de buna credinta.De asemenea sa suporte sanctiunile legii pentru mita facuta in campania electorala,cand umbla cu somoiogul de bai si impatrea cate 50 lei(500.000.lei vechi) pentru fiecare vot.
8.1  RE: Veredict favorabil pt.Marza si altii. trimis de
( 4 mar 2011, 08:50:36
Deocamdata Marza o sa taca precum  ☭ -ul in papusoi. Cat are haturile Flutur, e foarte posibil sa-i mai insceneze vreo 2-3 chestii penale. Oricum Marza e prea slab ca sa faca ceva si probabil stie ca are si alte bube pe care o fi vrand sa le ascunda. Nu ar fi exclusa nici presiunea pe Marza prin controale la firmele lui Marza junior sau alte chestii de astea KGB-iste, specifice puterii PORTOCALII. Sunt curios ce s-a intimplat cu plangerea fluturelui pe numele lui Girigan de la drumuri si poduri. Stie cineva ceva?
Marza o sa miste doar dupa ce o sa ajunga iar PSD la putere si o sa aiba posobilitatea sa produca hartii.
9.   Comentariu trimis de
( 4 mar 2011, 09:52:32
ATENTIUNE!ATENTIUNE!In coltul din dreapta imbracat in tricou portocaliu se afla campionul judetean al portocaliilor fâlfâitori, mister Flutur.In coltul din stanga imbracat in rosu comunist se afla campionul judetean al trandafirilor politici, mister Mirza. Ei vor lupta pentru cistigarea trofeului "NESIMTIRE, AROGANTA SI VRAJEALA".Sunt permise orice lovituri, inclusiv sub centura, cu exceptia pupatului.Start!
10.   Solutie.. trimis de
( 4 mar 2011, 10:11:18
o noua revolutie...sau macar POLITIA SI PARCHETUL sa-si faca datoria,cu privire la declaratiile pe proprie raspundere[in fals],unde toti

dau cu subsemnatul declarand ca nu au fost colaboratori...informatori ai securitatii comuniste.numai asa se va face curatenie generala de scursorile comuniste,actualii nababi ai judetului,HOTI,ce nu-si au locul decat in inchisoare

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei