Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mar 2011 - Anul XVI, nr. 51 (4649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Jaf, lângă poliţie

Au smuls uşa din perete, l-au bătut pe patron şi au incendiat maşina cu care au venit la furat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Scene incredibile s-au petrecut în noaptea de marţi spre miercuri (1/2 martie a.c.), în micul orăşel Gura Humorului, când patru indivizi cu cagule pe faţă au jefuit depozitul unui magazin situat la 20-30 de metri de sediul poliţiei şi al Parchetului, l-au bătut pe proprietarul care i-a prins în flagrant şi, urmăriţi de păgubit şi de poliţie, au dat foc dubiţei cu care veniseră la furat, inclusiv la bunurile sustrase, în încercarea de a şterge orice urmă care ar putea duce la identificarea lor.

În noaptea respectivă, în jurul orei 2:30, Teodor Spânu, în vârstă de 42 de ani, din Gura Humorului, a primit pe telefonul mobil alarmă de efracţie la magazinul său.

Bărbatul mai fusese călcat de hoţi în urmă cu mai mulţi ani şi de atunci şi-a instalat un sistem antiefracţie care îl avertizează pe telefonul mobil, aşa cum s-a întâmplat în noaptea de marţi spre miercuri.

Însoţit de soţie, bărbatul s-a dus la magazin, moment în care a observat un microbuz alb, marca Mercedes Sprinter, şi patru indivizi mascaţi, care încărcau marfă din magazinul său în autovehicul.

Uşa de la sediul firmei fusese pur şi simplu smulsă din perete, cel mai probabil fiind legată cu nişte cârlige de maşină şi trasă.

Hoţii au dat dovadă de un tupeu ieşit din comun şi, când au dat nas în nas cu proprietarul magazinului, au început să-l lovească cu răngile, după care s-au urcat în microbuzul cu care veniseră, cu numere de Italia, şi au demarat în trombă.

Între timp, soţia păgubitului a anunţat poliţia, iar oamenii legii au început să-i caute pe tâlhari, Humorul fiind împânzit de echipaje de poliţie.

 

Au ars şi maşina, şi marfa furată

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, tâlharii au încărcat în microbuzul cu care au dispărut în noapte bunuri de aproximativ 6.000 de lei, reprezentând detergenţi şi scutece.

În jurul orei 4:30, prin 112, s-a anunţat un incendiu pe raza comunei Mănăstirea Humorului. Ardea o autoutilitară din care pompierii nu au reuşit să mai salveze nimic.

Concluzia a fost că microbuzul respectiv a fost incendiat intenţionat, iar poliţiştii şi-au dat seama imediat că maşina era tocmai cea folosită la jaful petrecut în aceeaşi noapte.

Culmea, odată cu maşina au ars şi bunurile furate, pe care tâlharii nu au mai apucat să le descarce din autovehicul.

 

Poliţiştii au dat de proprietarul microbuzului incendiat

Ieri seară, la ora închiderii ediţiei, la Gura Humorului ancheta era în plină desfăşurare.

Din informaţiile pe care le deţinem, oamenii legii au reuşit să dea de proprietarul microbuzului, un individ din municipiul Fălticeni, care a declarat că nu ştie nimic de jaf, Mercedes-ul Sprinter fiindu-i furat chiar în acea noapte.

Dacă respectivul minte sau spune adevărul, se va stabili în perioada următoare. Cert e că individul cu pricina e în capul listei de suspecţi.

Ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au preluat cercetările în acest caz, iar în anchetă sunt implicate şi alte servicii ale poliţiei.

 

„Eu când am venit, ei cărau marfa în maşină”

Teodor Spânu, afaceristul tâlhărit, a primit primele îngrijiri medicale şi nu a fost nevoie să fie internat. Bărbatul a venit, ieri, la magazin şi a mărturisit că primeşte telefoane de ameninţare de mai multă vreme.

„Ei bănuiau că aveam ţigări, că asta mi-au furat acum câţiva ani. Dar nu mai erau. Eu când am primit alarma şi am venit, ei cărau marfa în maşină. Ne-am luat la harţă, mi-au dat în cap. Aveau cagule, doar la şofer i-am văzut puţin faţa. Apoi i-a urmărit poliţia, au fost încolţiţi şi şi-au dat foc la maşină”, mărturisea Teodor Spânu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au smuls uşa din perete, l-au bătut pe patron şi au incendiat maşina cu care au venit la furat.
 Vizualizări articol: 3835 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Au smuls uşa din perete, l-au bătut pe patron şi au incendiat maşina cu care au venit la furat5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pleonasm trimis de
( 3 mar 2011, 11:18:23
Daca e orasel, e clar ca e mic.
2.   Comentariu trimis de
( 3 mar 2011, 14:24:49
Adevarul e ca avem politie periculoasa!!
Fug hotii si in carucior cu rotile de ei.(sa ne aducem aminte cum a fugit Severin de ei cand au vrut sa-l aresteze din hotel Bucovina)
Eu zic ca ii plateste statul degeaba. Sunt de rasul lumii!
Cum naiba nu reusesc sa prinda un microbuz??
Pe astia daca i-ai duce in America ar trebui insotiti sa nu se rataceasca ,nicidecum sa-i mai pui sa fuga dupa hoti!!
3.   Comentariu trimis de
( 3 mar 2011, 14:26:35
Uitati-va cum sta garcea si se uita la usa aia!!!
Oare nu il avanseaza nimeni in grad??
4.   Daca vrea pot ! trimis de
( 3 mar 2011, 14:53:45
Au fost cazuri in care politia sa achitat onorabil insa din pacate mai sunt si cazuri in care comportamentul politiei lasa de dorit .
5.   Eu sunt mic tu fa-ma mare... trimis de
( 3 mar 2011, 18:11:17
Si nu numai ca e pleonasm, dar e si fals pentru ca Gura humorului e cel mai mare oras din judetul Suceava pentru ca celelalte sunt deh...municipii !
6.   Detergenti si.... trimis de
( 3 mar 2011, 19:10:30
au gresit saracii hoti,ei cautau de fapt tigarile de contrabanda.nu e asa domnilor politisti?dar cum totul se face cu stirea voastra......................
7.   Politia? trimis de
( 3 mar 2011, 19:54:07
nuti poti pune increderea in ei eu de 4 ani am un dosar la ei cu cei de la OVIMANSARD adica marea afacerista SIMONA si OVIDIU mi-au falsificat semnatura si si-au insusit o coloana de gaz de pe casa scari ce imi apartinea si politia nu este in stare s-ai determine sa prezinte niste acte.
8.   Haa... trimis de
( 3 mar 2011, 20:57:24
Voi chiar credeati ca exista politie in jud SUCEAVA.....
8.1  RE: Haa... trimis de
( 3 mar 2011, 21:10:32
Bravo Marius....dar cu crezi ca exista in Romania??
9.   Nu exista politie trimis de
( 4 mar 2011, 18:57:01
Politia nu mai exista de mult....ei au alte prioritati

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei