Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mar 2011 - Anul XVI, nr. 51 (4649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Modernizare

Căldură pentru comercianţii din Bazar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cel mai mare centru comercial al Sucevei, Bazarul, va fi dotat de anul acesta cu sisteme de încălzire. Primarul Ion Lungu a spus că frigul cu care se confruntă comercianţii din Bazar, care le-a dat bătăi de cap serioase mai ales în această iarnă aspră, este o problemă care îl preocupă şi căreia vrea să-i găsească rezolvare înainte de venirea unui nou sezon rece.

“Am avut discuţii cu cei din Bazar, vom încerca să găsim o soluţie de încălzire a spaţiilor din Bazar, cu suflante de aer cald. Am dat în lucru la specialiştii din primărie, să găsim o soluţie de încălzire pe timp de iarnă. Acolo sunt condiţii vitrege de muncă, la – 10 grade Celsius”, a declarat şeful municipalităţii sucevene.

Ion Lungu a anunţat că, de la 1 mai, va demara cea de-a treia etapă de modernizare a Bazarului, care implică strămutarea multor chioşcuri, pe o perioadă de minim cinci luni.

“Vom face înştiinţare scrisă comercianţilor de acolo, de pe tronsonul II şi tronsonul IV, unde sunt câte şase, respectiv nouă alei de chioşcuri. Comercianţii de acolo vor fi redistribuiţi în alte zone ale Bazarului. Ne dorim ca până în luna septembrie să finalizăm etapa a III-a de modernizare a Bazarului”, a adăugat Lungu.

Până acum, lucrările de modernizare a Bazarului, derulate în două etape, au însemnat o investiţie de aproximativ 80 de miliarde de lei vechi, cărora li se vor mai adăuga alte 20 – 24 de miliarde de lei vechi, pentru finalizarea lucrărilor care încep în luna mai.

Primarul Sucevei a spus că, deşi investiţia făcută nu se acoperă din taxele care se încasează din Bazar decât în mulţi ani (mai ales că a fost eliminată taxa de intrare şi tarifele de închiriere sunt aceleaşi de şapte ani), modernizarea Bazarului va fi făcută până la capăt.

“Din punctul meu de vedere, Bazarul este o formă de protecţie socială, pentru că foarte multe familii din municipiul Suceava îşi câştigă existenţa din Bazar”, a precizat Lungu.

Edilul sucevean a estimat că aproximativ 5.000 de familii din Suceava trăiesc de pe urma activităţilor comerciale din Bazar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căldură pentru comercianţii din Bazar.
 Vizualizări articol: 3549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Căldură pentru comercianţii din Bazar5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 3 mar 2011, 11:09:30
Din anii de domnie a odiosului Ion Lungu vom retine doua chestiuni de nimic: aruncarea cu miliarde spre Biserici din banii contribuabililor si modernizarea Bazarului, un edifiu cultural de interes major. Ma bucur ca atunci cand orasul arata ca dracu, domnu Lungu vrea sa aseze zona cu cea mai mare evaziune fiscala la cald in modul propriu. Garda Financiara demult a pus Bazarul la cald. Nu-i deranjeaza nimeni.
1.1  RE: ... trimis de
( 3 mar 2011, 11:25:45
Caldura este tocmai pentru cei de la garda financiara ,politia economica,politia burdujeni(care nu are atributii economice!!!) si alte organe de control care-si fac veacul doar in bazar unde e mai usor sa prostesti oamenii si sa le iei banii fara a semna in registrul de control sau fara a verifica actele. Evaziunea pe care o fac oamenii obisnuiti din bazar(nu traficantii !!!) , la vanzarile de acum,cred ca e mai mica dacat la un gater ilegal pe care nu-l controleaza nimeni .....Sper ca primaria sa gasesca o solutie pentru ca" facatorii de planuri de amenzi " sa-si poata desfasura activitatea in conditii optime si mai ales sa nu se deplaseze din localitate in urmarirea "marilor evazionisti" P.S. stati linistiti ca bazarul nu o mai duce 2 ani si investitia va fi valorificata!!!
1.2  RE: ... trimis de
( 3 mar 2011, 11:30:14
Subscriu...
Cu cea mai amre convingere ca multi, foarte multi bani pt campaniile electorale ale PD-ului vin din zona "celui mai mare centru comercial". Cum dracu poti sa mai si recunosti fatis ca ai cheltuieli mult mai mari decat venituri? Pe banii mei? Care platesc 100 de milioane lunar la stat impozite si taxe pe firma si ma calareste garda non-stop? La mine si la altii ca mine nu se gandeste nimeni, frate...Mie imi ia bir pe privirile trecatorilor. Da...daca nu stiati, Primaria Suceava incaseaza taxa pe reclama. Adica daca afisez o reclama pe geamul magazinului meu, trebuie sa platesc bir la ciocoi, ca de...oameniii vad reclama, deci pe cale de consecinta trebuie sa cotizezi, nu? Logic. Asta cu bazarul este protectie mafiota pe fata. Cu cata nonsalanta spune asta boieru' Lungu... Auzi la el "Am avut discuţii cu cei din Bazar, vom încerca să găsim o soluţie de încălzire a spaţiilor din Bazar". Adica ii si consulta. Sa fie si ei de acord dom'le, sa le placa si,lor, ca doar nu poti sa le dai un plocon de milioane de euro si lor s nu le placa...Ca vom plati noi toti inca o investitie de ca-cat am intles din articol. Ce nu am inteles este cine va plati facturile la incalzire? Ca doar saracii bazaristi nu au bani. I-au investit pe toti in vilane si mertzane...Ma intreb cand vom avea si noi o presa locala care sa nu stea toata ziua cu peria in mana dupa cu-ru' lu' dom' primar? Un ziarist de calitate ar fi folosit un cu totul alt ton cand ar fi avut o stire de genul asta. Dar na...orasul e mic...fiecare are nevoie de o intrare la conducatorul iubit. Ma simt exact ca un iobag pe mosia PD-ului, si singurul meu tel in viata este sa ii fie boierului bine si sa isi faca el interesele. Fratilor...avem nevoie de o revolutie franceza, ca de altfel nu mai scapam de astia neam...
1.3  RE: ... trimis de
( 3 mar 2011, 20:29:52
PIZDOIU ☭  DE HANDICAPAT PROST.....CAND REPARI STRADA DIN SPATELE PRIMARIEI?????????
2.   * trimis de
( 3 mar 2011, 11:21:15
Dintr’o dorinţă masochistă
Şi’o curiozitate morbidă pentru dezastre
Unii au votat , de pe listă
Intenţionat , cele mai grave năpaste

Cu zâmbetu’ pervers în colţu’ gurii
Şi’au zis : pe Lungu’l mai pun odată ! ! !
Cât poate , dom’le , să fure ?
Ia ! să vedem ! ! ! Şi ... făcut’o lată

Ne’a îngropat în pavele şi datorii
Lungule , tu de licitaţii corecte mai ştii ? ? ?
O arzi în vrăjeală electorală cu Bazarul
De fapt te doare'n c * * ( acolo unde ţi'e buzunarul )
2.1  RE: * trimis de
( 3 mar 2011, 22:00:02
E buna asta....Omule,esti tare,nu te uita la cei care te contesta...Ai stil si mesaj!
3.   VA FELICIT trimis de
( 3 mar 2011, 11:26:34
VA FELICIT ! E BUNA TREABA ASTA CU MODERNIZREA TRONSOANELOR RAMASE DAR SI IDEEA CU GASIREA UNEI POSIBILITATI DE INCALZIRE. AM VAZUT ASA CEVA -MA REFER LA INCALZIRE -CRED CA LA CLUJ - AM INTRAT INTR-O PIATA CU TARABE DE TOT FELUL SI AM CONSTATAT CU MIRARE CA ERA INCALZITA .AVEA CALORIFERE DAR NU STIU DACA ERAU RACORDATE LA SISTEMUL CENTRALIZAT SAU ERA O CENTRALA SPECILA PROPRIE A COMPLEXULUI.RECUNOSC CA SI ELIMINAREA TAXEI DE INTRARE A FOST O IDEE BUNA.NICI UN CENTRU COMERCIAL CARE SE RESPECTA , NU ARE "BILET DE INTRARE "
3.1  RE: VA FELICIT trimis de
( 3 mar 2011, 16:00:23
Cred ca e singurul bazar din tara care are bilet de intrare:))))...da' ce e bazarul asta?Muzeul satului sucevean?:))))e penibil..uitasem de treaba asta cu biletul..:)))
4.   Mirare trimis de
( 3 mar 2011, 13:36:05
pareri pro si contra .nu poti sa impaci pe toata lumea.sunt marcat de intirzierea cu care poetul nostru a comentat acest minunat articol[ma refer la ABECEDAR] A INBATRINIT? ESTE FOARTE OCUPAT? EU AS VREA SA NU MAI FACA COMENTARII PE FORMAT DE POEZIE SA SE ALINIEZE SI EL LA FEL CA TOTI OAMENII NORMALI.
5.   * trimis de
( 3 mar 2011, 15:02:11
Confortabil & (in)suportabil , ce reformă drăguţă ?!
Ca plagiatul unui necrolog nereuşit
Ne-a’nchis (temporar ) prezentul într-o sticluţă
Să nu ni se mai audă glasul răguşit

Majoritatea greşelilor nu sunt din greşeală
Şi asta e frustrant până la depresie
Politica asta oranje devine canibală
Îţi şi taie cheful să te mai gândeşti la pensie

România e un imens combinat de combinaţii
În care românii se târâie ca şi condamnaţii
6.   Pt SFINX trimis de
( 3 mar 2011, 15:47:17
cum se numeste firma ta?ca sa `ti vedem bilantul sa vedem daca e adevarat ca ai platit 100 milioane pe luna impozit.de obicei cei cu firme nu prea dau nik la stat ,isi cumpara si tampoane la nevasta pe firma si apoi tipa ca platesc de nu mai pot.in privinta garzii financiare se stie ca vine 1-2 pe an si se decarteaza 10 milioane(5 cu chitanta si 5 fara)asa ca mai multi bani dau cei din bazar la garda si la fisc
6.1  RE: Pt SFINX trimis de
( 3 mar 2011, 17:36:14
Stai jos, bazaristo cu vilana si mertzan...De tine vorbeam...3! Iar ai ramas corijenta...Ne vedem in vara!
6.2  RE: Pt SFINX trimis de
( 3 mar 2011, 18:19:47
Bun asa Monica, direct la ficat a primit-o Sfinx. Fac un calcul mic pt ce zice Sfinx, asa sa zicem ca tu platesti 100 mil pe luna la stat, deci presupunem ca tu castigi 200 mil pe luna si statul iti ia 100 pe luna , tu ramai cu 1,2 miliarde pe an. deci daca esti asa de fericit iesi afara de aici si nu mai plange tu de saracie. va ascundeti toti profitul sub forma de tampoane si farduri la femei si apoi faceti pe ditamai monumentele de corectitudine. Pana la urma a fi corect= cu a fi corect, nu poate fi cineva semicorect si unu corect. care e diferenta intre cei ce fura de la stat si voi care ascundeti profitul in orice forma numai sa nu platiti la stat ? in fata Celui de sus amandoi furati. Stai jos sfinx
6.3  RE: Pt SFINX trimis de
( 3 mar 2011, 19:07:17
Alt bazarist isi sustine cauza. Fsss! Subiectul este incalzirea voastra din bazar. Pe banii cui se face? Ai vostri care nu dati NIMIC la stat? Sau ai mei care ma rup astia cu birurile? Si ce ma aburiti voi pe mine cu amenda de 5 milioane...Vacs albina crema puca. Adica voi sustineti bugetul ca primiti (nu se stie daca si platiti) amenzi de 5 milioane o data la 3 luni...Hai sa fim seriosi. Si pentru nenea Iulian care imi calculeaza profitul anual...as zice sa mai treaca pe la scoala. Si chiar si dreptate sa ai, care este acuzatia ta? Ca firma mea castiga 2 miliarde pe an din care da jumate la stat? Am doua vorbe pt Iulian: "CORIJENT" si "VARZA".
6.4  RE: Pt SFINX trimis de
( 3 mar 2011, 19:19:46
1 la mana nu sunt bazarist( nu ca as avea ceva cu ei) 2 la mana sunt inginer si scoala am terminat-o de mult timp 3 la mana mie imi opreste automat vreo 8-9 mil pe luna din salariu sub forma de impozit cas si ce mai vrei tu. Eu nu fur statul nici cu 1 RON. ce vreau sa zic e ca as avea dreptul sa ii strig pe altii si sa ii numesc hoti. PREA a devenit Romania o tara in care hotii striga hotii. TOTI care aveti firme sunteti vinovati de evaziune fiscala cu sume mai mari sau mai mici, asa ca e moral ca tu sa ii faci pe altii hoti cand tu esti in hora acolo? cu asta am incheiat
7.   Comentariu trimis de
( 3 mar 2011, 18:02:13
Foarte bine Domn primar era mult prea frig in bazar daca dorim ca lumea sa ia in serios Bazarul trebuie create si conditii

8.   Comentariu trimis de
( 3 mar 2011, 18:06:24
" Cred ca e singurul bazar din tara care are bilet de intrare:))))...da' ce e bazarul asta?Muzeul satului sucevean?:))))e penibil..uitasem de treaba asta cu biletul..:)))
"

ADINUCA de cand nai mai fost prin bazar ce naiba toti papagalii care nici nu sunt dinb Suceava se dau cu parerea ?> ? ? >?>

Domnule Lungu continuati sa faceti treaba ca astea se ataca si o sa moara de inima reea ca se FACE TREABA IN SUCEAVA Sa moara capra vecinului dupa mentalitatea asta se merege inca in Suceava pacat pacat

9.   Pavele ! Pavele ! trimis de
( 3 mar 2011, 18:18:24
Dom' Primar ...nea Ioane ! Da' ceva pavele ,pe cind ? Ca nu mai are firma 100 de milioane bani de ...impozit !!
10.   ... trimis de
( 3 mar 2011, 20:48:40
ce fata de betivan are.....
11.   De vazut trimis de
( 4 mar 2011, 08:54:21
Ce fudul e taranul cu aceasta "mareata" realizare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei