Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mar 2011 - Anul XVI, nr. 51 (4649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie judecătorească

Toţi cei 59 de poliţişti de frontieră şi vameşi de la Siret rămân în arest

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situaţia celor 59 de poliţişti de frontieră şi vameşi de la Siret arestaţi la începutul lunii februarie rămâne neschimbată. După ce Curtea de Apel Bucureşti a decis să prelungească cu încă 30 de zile mandatele de arestare pentru 39 dintre persoanele acuzate în acest dosar, ultimul „lot” de 20, prezentat instanţei de judecată marţi, 1 martie, a avut aceeaşi soartă. Magistraţii au ajuns la concluzia că nu se impune eliberarea din arest a nici unuia dintre arestaţi, astfel încât propunerile de prelungire a mandatelor de arestare formulate de structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost aprobate pe linie.

Soluţia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar analizarea efectivă a dosarului va avea loc zilele acestea.

În aceste condiţii, toate speranţele celor 59 de persoane de a părăsi arestul se leagă de judecătorii instanţei supreme. Printre persoanele cărora li s-a prelungit mandatul de arestare se numără şi fostul şef al Punctului de Trecere a Frontierei Siret, comisarul-şef Aurel Anea, dar şi cei patru vameşi, Sorin Constantin Şcladan, din comuna Vicovu de Jos, Nicu Cezar Schipor, din Siret, Lazăr Ungureanu, din municipiul Suceava, şi Simion Coroliuc, din Siret.

 

Agenţi sub acoperire şi camere de luat vederi în monitoarele calculatoarelor

DNASuceava a demarat ancheta la Vama Siret încă de anul trecut. Pentru a afla cum se petrece fenomenul corupţiei au fost folosite mai multe metode. Pe lângă infiltrarea unor agenţi sub acoperire, printre care şi un anume Mădălin Ionescu, care a ocupat pentru câteva săptămâni funcţia de şef al Punctului de Trecere a Frontierei Siret, procurorii au mai instalat camere de supraveghere în mai multe puncte, inclusiv în monitoarele de serviciu ale poliţiştilor de frontieră. În baza probelor adunate, în dimineaţa zilei de 3 februarie s-au efectuat mai multe percheziţii, iar 64 de persoane, poliţişti de frontieră şi vameşi, au fost duse la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar 59 dintre ele au fost prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

 

Care sunt acuzaţiile formulate de DNA

Potrivit anchetatorilor, în perioada septembrie 2010 - ianuarie 2011, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret a fost constituit un grup infracţional organizat format din lucrători de poliţie şi lucrători vamali având ca scop strângerea unor importante sume de bani, sub formă de mită, ca urmare a trecerii cu vederea, nedenunţării şi neconstatării a unor infracţiuni sau contravenţii comise la trecerea frontierei de stat a României, fiind vorba în special de tolerarea traficului de ţigări.

Concret, în perioada menţionată, cei 55 de lucrători de poliţie la PTF Siret, în baza unei înţelegeri prealabile, au pretins, primit ori acceptat, direct sau indirect, în mod repetat, importante sume de bani şi bunuri de la persoane care au tranzitat frontiera. Sumele de bani erau luate pentru ca lucrătorii de poliţie să le permită mituitorilor introducerea în România a unor bunuri, în general ţigări din Ucraina peste limita legală admisă.

De asemenea, în perioada decembrie 2010- ianuarie 2011, Aurel Anea, în calitate de comisar de poliţie, a pretins, primit ori acceptat, direct sau indirect, în mod repetat, importante sume de bani şi bunuri pentru a trece cu vederea încălcarea legii de către subordonaţii săi.

În aceeaşi perioadă, comisarul de poliţie a pretins, primit ori acceptat sume de bani şi bunuri şi de la cei patru lucrători vamali, pentru a nu efectua controale asupra modului în care îşi îndeplinesc aceştia atribuţiile de serviciu. În mod constant, inculpatul a sprijinit grupul infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de luare de mită, pentru a obţine beneficii financiare şi materiale.

Potrivit anchetatorilor, pentru a trece frontiera cu 30 de cartuşe de ţigări, o persoană oferea lucrătorului vamal aproximativ 150 lei drept mită, iar poliţistului 50 de lei. Sumele primite de poliţiştii care lucrau pe o tură variau între 7.000-8.000 lei şi 20.000-25.000 lei, în condiţiile în care într-o tură lucrau aproximativ 10-12 persoane.

Cei 55 de poliţiştii de frontieră suceveni din Punctul de Trecere a Frontierei Siret au fost suspendaţi din funcţie, conducerea IJPF Suceava dispunând cercetarea prealabilă a acestora în regim de urgenţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toţi cei 59 de poliţişti de frontieră şi vameşi de la Siret rămân în arest.
 Vizualizări articol: 4863 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Toţi cei 59 de poliţişti de frontieră şi vameşi de la Siret rămân în arest3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Toti cei59 trimis de
( 3 mar 2011, 11:49:03
pacat caci nu meritau toti aceasi soarta ,poate asa vor vorbi si adevarati beneficiari vor fi luati la intrebari,macar,a se vedea cazul lui NELU FEDIUC
2.   Mafia trimis de
( 3 mar 2011, 13:06:25
nu ar fi complicat deloc daca ar vrea sa scape mai usor si mai repede:SA VORBEASCA,SA SPUNA TOT CE STIU SI SA NU MAI ACOPERE PE NIMENI,SA SE GANDEASCA INTAI LA FAMILIILE LOR SI PE URMA LA SEFI.ca SEFII O SA SE INVARTA SI O SA SCAPE SI CAND OR VREA SA VORBEASCA VA FI PREA TARZIU.SA-I DEA IN GAT SI SA FACA PUTIN DIN PEDEAPSA CEI NU TARE VINOVATI,IAR BOIERIMEA DIN FRUNTE, la BEHARCA CU EI.
3.   Mafia trimis de
( 3 mar 2011, 13:09:50
SPIONULE AI MARE DREPTATE CU NELU FEDIUC,dar face ce face contrabandistul asta si scapa.BA IL MUTA,BA IESE PRIN PRESA SI POSTEAZA IN VICTIMA CA,CICA AR VREA SA-L OMOARE,SI SE FOFILEAZA,SI SCAPA.pe asta as vrea sa-l vad la mititica.
4.   * trimis de
( 3 mar 2011, 15:20:47
În regatul lui Flutur
Nu’s permise mărţişoarele cu ,,regine’’
O fi simţit ceva ... prematur ?
Oare şi pe la el DNA’ul vine ?
În fine :

În nordul de mătase al României
Mai departe de occident , spre est ( aşea )
Băsiştii nu’s ţinta ... anticorupţiei
Aici nu este aşa ceva

Bucovina’i ca o floare pură
Neterfelită de politicieni corupţi
Totu’i la vedere fiindcă nimeni nu fură
N’ai cu ce ,, mârşăvii ’’ să lupţi
5.   Comentariu trimis de
( 3 mar 2011, 17:53:15
DEGEABA RECUNOSC SAU NU LA AUDIERI. TOT ACOLO STAU, PANA CAND SE PLICTISESTE BASELU DE TOT CIRCUL ASTA DE DOI LEI. ACUMA SE INVART IN JURUL COZII SI NU MAI STIU CUM SI CE SA FACA MAI DEPARTE. LUMEA DEJA SE PLICTISESTE. ASTA A FOST UN FEL DE PRAF IN OCHI LA LUME, CA SA ARATE EI CA SUNT CORECTI SI STARPESC CORUPTIA PE DE O PARTE, IAR PE ALTA PARTE AU LUCRAT LA ALTCEVA: NOUL COD AL MUNCII, VALUL DE SCUMPIRI CARE URMEAZA LA ALIMENTE SI LA CARBURANTI... LAS CA II TINEM PE PROSTI OCUPATI CU CINE E REGINA SI LE OFERIM CIRC PE PAINE SI INTRE TIMP II LUCRAM PE LA SPATE. PANA SE TREZESC EI TREABA E CONSUMATA. SI PT CA TOT AM INCEPUT SA SPUN CA DEGEABA RECUNOSC EI, AU FOST CARE AU RECUNOSCUT SI NU LE-AU FOLOSIT LA NIMIC. TOT ACOLO STAU. AU FOST SI CAZURI MAI GRAVE PRINTRE EI, CU PROBLEME NASPA DE SANATATE, SI TOT DEGEABA. TOATE ASTEA DEMONSTREAZA CA ESTE VORBA DE UN PROCES CONTROLAT DE MAI MARII GUVERNULUI. NIMIC NU MISCA FARA APROBAREA LOR. SA PLATEASCA FIECARE PT CE A FACUT. DAR SA PLATEASCA TOTI. NU NUMAI GAINARII
6.   Comentariu trimis de
( 3 mar 2011, 18:04:57
DACA PDL-UL A FOST LA GUVERNARE SI TOATE INSTITUTIILE STATULUI AU FOST SI SUNT CONTROLATE DE EI, PRINTRE CARE SI VAMILE .CHIAR NU STIAU CE SE INTAMPLA IN VAMA? PAI CUM SA NU STIE, CA LA EI AJUNGEA GROSUL, CHIAR CREDETI CA AR FI LASAT EI MINA DE AUR DE LA SIRET PE MANA ALTORA? EU NU CRED. NU S-AU MAI INTELES INTRE EI DE LA CASCAVAL SI AU INCEPUT SA SE CERTE SI SARACUL BASELU A PROFITAT SI EL PUTIN DE TREABA ASTA SI S-A RAZBUNAT PE POLITAI PT CA IA-AU STRIGAT " IESI AFARA JAVRA ORDINARA" SI II UMILESTE ACUMA ASA CUM SI EI L-AU UMILIT LA MITING. ADICA BESELU NU STIE DE CE MISCA IN TARA ASTA SI UNDE SUNT CUIBURILE CU BANI? PAI STIE EL BINE CA DOAR FRATELE LUI CONTROLEAZA PORTUL CONSTANTA SI NIMIC NU INTRA SI NIMIC NU IESE FARA APROBAREA LUI. APROPO ACOLO DE CE NU SUNT CONTROALE DE LA DNA. AIA CRED CA SUNT CEI MAI CINSTITI LUCRATORI VAMALI SI CEI MAI CORECTI SI CEI MAI... PROTEJATI DE BASELU 2, CARE II PROTEJAT DE BASELU 1.
7.   TARA LUI BASELU VODA trimis de
( 3 mar 2011, 18:14:57
MI-E DIN CE IN CE MAI GREATA DE GUVERNUL ASTA SI DE ASTIA CARE NE CONDUC, AM AJUNS MURITORI DE FOAME, UN FEL DE SCLAVI, CA LA CUM SUNTEM PLATITI E CA SI CUM NU AM FI. MUNCIM SA PLATIM TAXE LA STAT SI CAM ATAT.IN REST SA TRAIM BINE ASA CUM NE-A URAT BASELU. II VEZI PE LA TV CUM DAU DECLARATII SI SE MIRA DE CE SE INTAMPLA IN VAMI SII CONDAMNA PE CEI INCHISI ACUMA, CAND EI SUNT CEI MAI MARI HOTI. SUNT FAMILII ACUMA CARE TRAG DIN CAUZA CIRCULUI ASTA. NU SUNT CORECTI. SUNT INFRACTORI SI HOTI MAI MARI SI INTERLOPI CARE OMOARA CARE SUNT CERCETATI IN STARE DE LIBERTATE PT CA NU PREZINTA PERICOL SOCIAL. IN SCHIMB ASTIA SUNT EXTREM DE PERICULOSI, DAU IN CAP SI IAU CU JAPCA... DAR ASTA E ROMANIA, TARA LUI BASELU VODA.
8.   Cei care nu au trecut prin vama sa se abtina comen trimis de
( 4 mar 2011, 10:15:54
sa nu vada lumina soarelui niciodata acesti hoti,impertinenti si aroganti
9.   IU HU!!!!!!!!!!!!!! trimis de
( 4 mar 2011, 11:02:42
traiasca UE ca altfel cum aveau sa devina staruri, vamesii de la siret? praf in ochii europenilor si intram .doar la samit asa le s-a zis "sa intareasca vamiile" .ma intreb dece nu fac asa pe la BORSA acolo sa vezi coruptie sau alte vami de 5 ori mai mari ca la SIRET .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei