Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mar 2011 - Anul XVI, nr. 51 (4649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale

Prefectura Suceava a găsit nereguli la aproape 180 de acte emise de autorităţile locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Prefectura Suceava a găsit nereguli la aproape 180 de acte administrative emise în cursul anului trecut de administraţiile locale din judeţ. Potrivit unui raport al Prefecturii, în anul 2010 s-a exercitat controlul de legalitate asupra unui număr de 50.612 acte administrative adoptate sau emise de cele 114 autorităţi ale administraţiilor publice locale şi de Consiliul Judeţean. Dintre acestea, 194 au fost hotărâri ale Consiliului Judeţean Suceava, 431, dispoziţii emise de şeful administraţiei judeţene, 6.847, hotărâri ale consiliilor locale şi 43.140 au fost dispoziţii ale primarilor din judeţ.

Potrivit prefectului Sorin Popescu, în urma controlului de legalitate s-a solicitat reanalizarea, modificarea sau revocarea a 179 de acte administrative, din care 61 au fost hotărâri ale consiliilor locale şi 118 dispoziţii emise de primari.

Popescu a spus că, din totalul celor 179 de acte la care au fost depistate diverse nereguli, 166 au fost modificate sau revocate şi în acelaşi timp au fost formulate şi introduse acţiuni în instanţă pentru şapte hotărâri ale consiliilor locale şi pentru două dispoziţii de primar.

De precizat că cele mai multe hotărâri pentru care s-a solicitat reanalizarea sau revocarea au fost adoptate de Consiliul Local Rădăuţi, în număr de cinci. De asemenea, la Consiliul Local Volovăţ au fost găsite probleme la cinci hotărâri, iar la Ilişeşti, Rădăşeni, Câmpulung Moldovenesc, Fîntânele, Râşca şi Voitinel s-a solicitat modificarea sau anularea a câte trei hotărâri.

 

Prefectura a solicitat dizolvarea a patru consilii locale

Potrivit raportului Prefecturii, în cazul a două hotărâri ale Consiliului Local Rădăuţi au fost formulate acţiuni în instanţă, în condiţiile în care emitentul a refuzat revocarea lor, având în vedere că au fost adoptate cu încălcarea prevederilor legale.

Un alt exemplu prezentat este cel al unei hotărâri care a fost adoptată de Consiliul Local Cârlibaba, prin care membrii deliberativului local din această comună au respins încetarea mandatului unui consilier, deşi acesta se afla în incompatibilitate. Şi în acest caz s-a formulat acţiune în instanţă pentru revocarea hotărârii.

Nu în ultimul rând, prefectul a reamintit că în cursul anului trecut a solicitat Tribunalului Suceava dizolvarea de drept a consiliilor locale ale comunelor Slatina, Cornu Luncii, Dărmăneşti şi Ipoteşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectura Suceava a găsit nereguli la aproape 180 de acte emise de autorităţile locale.
 Vizualizări articol: 1973 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Prefectura Suceava a găsit nereguli la aproape 180 de acte emise de autorităţile locale1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Slab... trimis de
( 3 mar 2011, 11:11:01
La cati idioti lucreaza in primarii eu cred ca am scapat cu fata curata inca o data.
2.   Tare rau trimis de
( 3 mar 2011, 11:21:37
POPESCULE...numai asa se stie ca este si prefect in ROMANIA...iar sistemul (orange)...functioneaza pe linga lege...problema este interesul...! vezi ca in localitatile mentionate, in majoritatea sunt edili portocalii ( a se citi PDL-achei)
2.1  RE: Tare rau trimis de
( 3 mar 2011, 12:13:05
Aha, deci Flutur e de vina ? Ohh no, Basescu e de vina !laughing
3.   Dizolvarea ! trimis de
( 3 mar 2011, 14:17:42
Daca s-a constatat ca sunt hotarari ilegale emise de consiliul local Radauti ar fi cazul sa fie dizolvat si sa vina oameni care sa respecte legea . Mie asa mi se pare ca ar fi corect .
3.1  RE: Dizolvarea ! trimis de
( 3 mar 2011, 18:51:02
Nu asa trebuie sa ti se para, exact asa e

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei