Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 nov 2010 - Anul XV, nr. 257 (4548)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Franks: Arieratele primelor zece companii de stat cu mari pierderi totalizează 7 miliarde lei

Luni, 1 Noiembrie 2010 (15:48:29)

Arieratele cumulate ale primelor zece companii de stat care înregistrează pierderi se ridică la 7 miliarde lei, inclusiv restanţe privind obligaţiile bugetare, în timp ce arieratele pe bugetul consolidat depăşesc un miliard de lei, a declarat, luni şeful misiunii FMI de evaluare, Jeffrey Franks

"Nu ştiu cele mai recente date, dar aş estima că arieratele bugetului general consolidat să fie acum în jur de un miliard acum. Arieratele a 10 companii, cu cele mai mari pierderi, totalizează cu aproximaţie 7 miliarde de lei. Este o problemă cu adevărat mare prin comparaţie cu cea a guvernului. Unele dintre arieratele companiilor sunt către Guvern, deci Guvernul îşi datorează bani. Situaţia ilustrează magnitudinea problemei cu care ne confruntăm şi de ce este o chesiune atât de importantă pentru noi", a spus Franks.

Şeful misiunii FMI a evitat să precizeze ce sumă trebuie să achite autorităţile din arierate pentru a fi eliberată următoarea tranşă din acordul stand-by.

"Înainte de plata ultimei tranşă (din septembrie - n.r.), arieratele bugetului general erau de circa două miliarde de lei, atât de la autorităţile centrale, cât şi de la cele locale. Am cerut autorităţilor centrale să plătească partea lor şi să se menţină la zero pentru restul programului şi s-au angajat că aşa vor face. Dar nu am cerut acelaşi lucru şi autorităţilor locale pentru că există încă probleme cu controlul financiar, care vor fi rezolvate prin noua lege, care va intra în vigoare în 2011. În consecinţă, amânăm", a spus Franks.

Oficialul FMI a spus că la începutul programului nu avea date privind arieratele, pentru că nu exista un sistem, iar o realizare importantă a acordului o reprezintă tocmai sistemul conceput împreună cu Ministerul Finanţelor şi alte ministere, care să poată măsura datoriile celor mai mari companii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Franks: Arieratele primelor zece companii de stat cu mari pierderi totalizează 7 miliarde lei.
 Vizualizări articol: 452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Franks: Arieratele primelor zece companii de stat cu mari pierderi totalizează 7 miliarde lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei