Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 iul 2010 - Anul XV, nr. 152 (4443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 500 de jandarmi şi elevi jandarmi, mobilizaţi în nouă judeţe inundate

Joi, 1 Iulie 2010 (13:45:02)

Peste 500 de jandarmi şi elevi jandarmi sunt mobilizaţi, joi, în nouă judeţe din Moldova şi Dobrogea, pentru a ajuta la consolidarea digurilor, la căutarea persoanelor dispărute şi la evacuarea şi salvarea celor ale căror locuinţe au fost inundate.

Cei mai mulţi jandarmi au fost distribuiţi în judeţele Bacău şi Suceava, se arată într-un comunicat de presă de joi al Jandarmeriei Române.

Astfel, în judeţul Bacău, peste 100 de jandarmi acţionează în comuna Săuceşti şi în satul Şerbeşti, unde aproximativ 40 de familii sunt în pericol de evacuare, existând şi persoane cu dizabilităţi.

În judeţul Suceava au fost mobilizaţi aproximativ 150 de jandarmi şi elevi jandarmi, în localităţile Zamostea, Zvoriştea, Dorneşti, Satu Mare, Serbăuţi, Pătrăuţi, Frătăuţii Vechi şi Frătăuţii Noi, Milăşăuţi, Calafindeşti, Grăniceşti, Dorneşti, Muşeniţa, Bîlca, Suceviţa, Arbore, Iaslovăţ, Marginea, Gura Humorului, Valovăţ, Vama şi Vatra Moldoviţei.

Celelalte judeţe în care jandarmii acţionează pentru limitarea pagubelor şi salvarea persoanelor sunt judeţele Botoşani, Covasna, Ialomiţa, Iaşi, Mureş, Neamţ şi Tulcea.

Peste 160 de localităţi din 22 de judeţe au fost inundate, în ultimele 24 de ore, iar aproape 900 de persoane au fost evacuate din case, în vreme ce peste 2.800 de angajaţi ai MAI şi ai altor structuri au intervenit pentru salvarea persoanelor şi limitarea pagubelor, informează IGSU.

Pentru limitarea pagubelor şi salvarea vieţilor omeneşti au intervenit peste 2.800 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), ai Ministerului Apărării Naţionale (MApN) şi ai altor structuri.

Râul Siret a atins, în cursul dimineţii de joi, debite maxime în zona localităţii Paşcani, iar viitura se îndreaptă spre localitatea Nicolae Bălcescu, unde hidrologii estimează că va ajunge vineri dimineaţă.

În ceea ce priveşte debitele Dunării, acestea sunt foarte apropiate de nivelul atins în 2006, pe sectoarele din dreptul localităţilor Brăila - Galaţi - Tulcea şi Delta Dunării.

În continuare, aceste debite sunt în creştere, pe sectorul Brăila-Galaţi, iar pe râul Siret se creează efectul de remuu (apa din Dunăre urcă pe cursul Siretului) pe o lungime de 25 de kilometri.

Viitura de pe Prut, venită din Ucraina, a trecut de Oroftiana. Momentan, debitul Prutului, la staţia Rădăuţi Prut, este în creştere, respectiv de 2.130 de metri cubi pe secundă. Acest debit este preluat în acumularea Stânca Costeşti, unde s-a adunat un volum de peste 300 de milioane de metri cubi de apă.

Astfel, meterologii au prelungit avertizarea Cod galben de ploi, noua atenţionare emisă joi dimineaţă fiind valabilă pentru Moldova, nordul Dobrogei, nord-estul Munteniei, precum şi zona Carpaţilor Orientali, până vineri la ora 9.00.

Astfel, 18 judeţe vor fi afectate de ploi în următoarele ore. Acestea sunt Bacău, Braşov, Brăila, Botoşani, Buzău, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Galaţi, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Tulcea, Vaslui şi Vrancea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 500 de jandarmi şi elevi jandarmi, mobilizaţi în nouă judeţe inundate.
 Vizualizări articol: 468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 500 de jandarmi şi elevi jandarmi, mobilizaţi în nouă judeţe inundate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei