Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 iul 2010 - Anul XV, nr. 152 (4443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Mobilizare

Zeci de oameni muncesc de o săptămână la curăţarea păşunii din Ilişeşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O suprafaţă imensă de păşune din comuna Ilişeşti a fost luată la pas de zeci de oamenii din sat care, în măsura în care le permite vremea, lucrează pentru ecologizarea acesteia.

Acţiunea, demarată de Asociaţia Crescătorilor de Animale Cimbriana Ilişeşti la începutul săptămânii trecute, vizează îndepărtarea spinilor crescuţi în ultimii ani pe păşune şi strângerea tuturor deşeurilor adunate de-a lungul timpului.

„În acţiune sunt implicaţi săteni care sunt membri în asociaţia noastră, dar şi alţii care nu au animale, oamenii fiind mobilizaţi cu sprijinul părintelui paroh Dănuţ Popovici”, a precizat Gheorghe Străchinar, preşedintele asociaţiei locale de creştere a animalelor.

Suprafaţa ecologizată este arendată de Asociaţia Cimbriana pentru următorii cinci ani, astfel că membrii acesteia (majoritatea mici crescători) au decis să o aducă într-o stare cât mai bună, pentru a putea apoi să o exploateze la nivel maxim.

După cum a precizat Gheorghe Străchinar, până acum s-a făcut curăţenie pe aproximativ 220 din cele 430 de hectare arendate, oamenii fiind hotărâţi să continue munca până ce vor acoperi întreaga suprafaţă. Într-o altă etapă, a mai precizat acesta, urmează a se trece şi la repararea drumurilor şi a podeţelor de pe păşune.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de oameni muncesc de o săptămână la curăţarea păşunii din Ilişeşti.
 Vizualizări articol: 2536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Zeci de oameni muncesc de o săptămână la curăţarea păşunii din Ilişeşti3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Poza de familie trimis de
( 1 iul 2010, 12:57:43
Cine a cosit vreodata in viata lui stie ca atunci cand este mai mult de o persoana care coseste, asezarea in teren se face in asa fel incat sa nu existe pericolul de a accidenta persoana din fata ta. La cum stau "cosasii" din fotografie, cu usurinta se poate vedea ca macar 3 raman fara picioare daca se pun in miscare coasele. E o poza de familie, faina. In rest, initiativa laudabila ... Articolul pare reciclat - la inundatiile de acum e greu de crezut ca da cineva cu coasa pe imas.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei