Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 iul 2010 - Anul XV, nr. 152 (4443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu: 41 de lucrări la limba română, anulate la Cluj după ce s-a constatat că erau identice

Joi, 1 Iulie 2010 (17:21:50)

Peste 40 de lucrări la proba de limba română a bacalaureatului au fost anulate la un centru de examinare din Cluj, după ce profesorii care au corectat lucrările au constatat că acestea sunt identice, în acest caz fiind începută o anchetă administrativă, a declarat, joi, ministrul Daniel Funeriu.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a spus, într-o conferinţă de presă, că este vorba despre 41 de lucrări la proba de limba şi literatura română care au fost anulate.

Incidentul a fost semnalat la un centru de examinare din Cluj, a precizat ministrul Funeriu, fără a nominaliza însă unitatea şcolară. El a spus că acolo se desfăşoară o anchetă administrativă.

Funeriu a subliniat că speră ca în acest caz să fie şi o anchetă juridică, deoarece Ministerul Educaţiei a avertizat încă de la începutul examenului că este împotriva fraudei şi că va lua măsuri dacă se vor constata astfel de cazuri.

Ministrul Educaţiei a precizat că, în afara acestui incident şi al celui de la Podu Turcului, din judeţul Bacău, probele de la examenul de bacalaureat s-au desfăşurat fără incidente majore, până în prezent.

Un caz de suspiciune de mită la bacalaureat este anchetat de procurorii anticorupţie în judeţul Bacău, la Liceul "Alexandru Vlahuţă" din localitatea Podu Turcului. În acest caz au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile directorul Liceului "Alexandru Vlahuţă", Dumitru Ţopa, directorul adjunct Doina Antohe şi secretara Tatiana Moraru, fiind acuzaţi de luare de mită şi trafic de influenţă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Bacău au stabilit că, în perioada martie - iunie, cei trei au pretins şi primit de la mai mulţi elevi ai Liceului "Alexandru Vlahuţă" sau de la părinţii acestora diferite sume de bani, în lei sau valută, în vederea promovării în mod fraudulos de către aceşti elevi a examenului de bacalaureat organizat în sesiunea iunie-iulie a acestui an.

La percheziţia făcută la sediul Liceului "Alexandru Vlahuţă" procurorii au găsit 54 de plicuri pe care erau înscrise nume ale unor candidaţi la examenul de bacalaureat organizat în cadrul unităţii şcolare, în interiorul cărora erau 91.850 de lei şi 7.750 de euro.

Proba la limba şi literatura română, primul test scris la examenul de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie, a fost susţinută luni. Miercuri, elevii au susţinut proba obligatorie a profilului, 80 la sută dintre candidaţii înscrişi optând pentru matematică şi 20 la sută pentru istorie.

Ultima probă a examenului de bacalaureat va fi susţinută vineri, la care s-au înscris 208.025 elevi. La proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării, 31.083 de elevi au optat pentru susţinerea testului scris la fizică, 82.103 la biologie, 16.067 la chimie, 59.315 la geografie, 1.702 la logică, 2.502 la psihologie, 4.012 la economie, 1.925 la filozofie, 1.684 la sociologie şi 7.663 la informatică.

Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică, până la ora 16.00, în aceeaşi zi, până la ora 20.00, putând fi depuse contestaţiile. Acestea vor fi soluţionate în perioada 6-7 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 8 iulie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu: 41 de lucrări la limba română, anulate la Cluj după ce s-a constatat că erau identice.
 Vizualizări articol: 461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funeriu: 41 de lucrări la limba română, anulate la Cluj după ce s-a constatat că erau identice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei