Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 iul 2010 - Anul XV, nr. 152 (4443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şeitan: Nu există probleme cu plata pensiilor în acest an

Joi, 1 Iulie 2010 (14:57:38)

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că nu există probleme privind plata pensiilor în acest an, precizând că la începutul lunii august vor fi alocaţi încă 500 de milioane de euro, prin rectificare bugetară, pentru asigurarea plăţii acestora.

Ministrul Mihai Şeitan a precizat că bugetul de pensii mai are nevoie de încă 500 de milioane de euro pentru a putea asigura plata pensiilor, la nivelul actual, până la finalul anului.

"Potrivit legii, statul trebuie să intervină acolo unde nu sunt suficiente resurse. Nu avem niciun dubiu că nu se vor plăti toate pensiile pentru că nu există probleme privind plata lor în acest an", a spus ministrul.

Judecătorii Curţii Constituţionale au declarat, vineri, neconstituţionale articolul 1 litera c) din Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor şi articolul 9 din Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar.

Raportul comisilor juridice întocmit după reexaminarea legii echilibrului bugetar în acord cu decizia CC, prin care se elimină articolul referitor la reducerea pensiilor cu 15%, a fost votat, marţi, de plenul Parlamentului, cu 321 voturi "pentru" şi 2 "împotrivă".

De asemenea, senatorii şi deputaţii au aprobat, în şedinţa comună, raportul la legea recalculării pensiilor, din care CC a declarat neconstituţională prevederea referiroare la pensiile magistraţilor.

Acest document a fost adoptat de plen cu 323 "pentru", 24 "împotrivă" şi 3 abţineri.

Comisiile juridice reunite au adoptat, luni seară, cu unanimitate de voturi, rapoarte favorabile la Legile de austeritate, eliminând articolele referitoare la tărirea sau recalcularea pensiilor, considerate a fi neconstituţionale de către Curtea Constituţională.

Astfel, juriştii au eliminat din Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar dispoziţiile articolului 9, referitoare la diminuarea cu 15% a cuantumului brut al pensiilor cuvenite sau aflate în plată, precum şi a indemnizaţiei de însoţitori pentru pensionarii de invaliditate de gradul I, precum şi cele referitoare la valoarea punctului de pensie utilizat de 622,9 lei, prevederi declarate neconstituţionale.

Pe de altă parte, comisiile reunite au eliminat din textele legilor asumate de Guvern şi prevederile dispoziţiile literei "c" de la articolul 1 din Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, care se referea la recalularea pensiilor magistraţilor.

De asemenea, juriştii au modificat cu unanimitate de voturi şi articolele conexe care invocau prevederile punctelor declarate neconstituţionale, care au fost eliminate din legile de austeritate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeitan: Nu există probleme cu plata pensiilor în acest an.
 Vizualizări articol: 531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeitan: Nu există probleme cu plata pensiilor în acest an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei