Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 iul 2010 - Anul XV, nr. 152 (4443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Neamţ: Cinci mii de persoane vor fi evacuate din comuna Doljeşti, se anunţă o nouă viitură pe Siret

Joi, 1 Iulie 2010 (17:22:33)

Aproximativ cinci mii de persoane din două sate aparţinând comunei nemţene Doljeşti au început să fie evacuate, după ce specialiştii hidrologi au anunţat că pe Siret se va produce o nouă viitură, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1.700 din Rotunda şi restul din Buruieneşti.

Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, a declarat că autorităţile locale au luat decizia evacuării temporare a aproximativ 1.700 de persoane din satul rotunda şi a 3.300 de persoane din satul Buruieneşti, ambele aparţinând comunei nemţene Doljeşti.

Potrivit acestuia, acţiunea de evacuare este în desfăşurare, oamenii fiind trimişi temporar la rude sau pe dealuri după ce a fost anunţată o nouă viitură pe râul Siret, aşteptată îm noaptea de joi spre vineri.

În comuna nemţeană Doljeşti era aşteptat să sosească şi premierul Emil Boc, care, în cursul dimineţii de joi, s-a aflat în judeţul Galaţi şi urma să se ducă la Tulcea, însă şi-a anulat această vizită.

Câteva comune din Neamţ şi Bacău sunt inundate de apele Siretului, care în zona Hălăuceşti au depăşit digul, prognoza specialiştilor arătând că Siretul va depăşi, vineri dimineaţă, cu aproape doi metri cota de pericol, în zona localităţii Nicolae Bălcescu, din judeţul Bacău.

Joi după-amiază, s-a creat o breşă de câteva zeci de metri în digul de pe râul Siret, între localităţile ieşene Hălăuceşti şi Mirceşti.

Apele care trec peste coronamentul digului de la Hălăuceşti inundă, în prezent, o "incintă agricolă aparţinând Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF)", se arată într-un comunicat de joi al Administraţiei Naţionale "Apele Române".

"Echipele mixte s-au retras de pe digul Hălăuceşti şi se îndreaptă spre digul de la Răchiteni, care mai are o gardă de siguranţă cu circa 1,2-1,3 metri", au precizat reprezentanţii ANAR.

Din cauza revărsării Siretului, localităţile afectate şi parţial evacuate din judeţele Neamţ şi Bacău sunt Rotunda, Buruieneşti, Gădinţi, Ion Creangă, Recea, Schineni şi Săuceşti.

Specialiştii ANAR prognozează că, vineri dimineaţă, viitura de pe Siret va ajunge în zona localităţii Nicolae Bălcescu, cu un nivel de 740 de centimetri, cu 1,9 metri peste cota de pericol.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Neamţ: Cinci mii de persoane vor fi evacuate din comuna Doljeşti, se anunţă o nouă viitură pe Siret.
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Neamţ: Cinci mii de persoane vor fi evacuate din comuna Doljeşti, se anunţă o nouă viitură pe Siret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei