Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 iul 2010 - Anul XV, nr. 152 (4443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Solicitare

Lungu face apel la populaţie să nu se debranşeze de la sistemul centralizat de termoficare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, face apel la populaţie să nu se debranşeze de la sistemul centralizat de termoficare, arătând că debranşările masive fac ineficiente investiţiile în acest domeniu. Lungu a declarat că numărul apartamentelor care s-au debranşat de la reţeaua de termoficare a crescut de la an la an, de la 15 în 2007, la 427 în 2008 şi 571 în 2009. De la începutul acestui an şi până în prezent s-au debranşat de sistemul centralizat 150 de apartamente.

„Fac un apel la suceveni să aibă încredere în sistemul centralizat. Vom face tot ce putem în aşa fel încât iarna viitoare să avem o centrală nouă la Suceava şi să avem un serviciu civilizat şi cu preţuri suportabile pentru populaţie. Comparativ cu alte localităţi, municipiul Suceava are un atu, şi anume acela că ponderea locuinţelor încălzite la sistemul centralizat este undeva la 80%, în timp ce la alte localităţi acest procent este mult mai mic şi nu se mai merită să faci investiţiile necesare”, a spus primarul. Ion Lungu a dat din nou asigurări că, la iarnă, nu vor fi probleme cu furnizarea apei calde şi încălzirii în sistem centralizat. El a mai spus că pe 12 iulie, „Termica” va organiza o primă licitaţie pentru achiziţionarea a 30.000 de tone de cărbune pentru a ieşi cu bine din iarna viitoare.

„Este evident că suntem într-o situaţie foarte delicată, întrucât Termica nu are bani, primăria nu are bani, Guvernul  nu are bani şi intenţionează să taie subvenţiile la încălzire. Vom face tot ce putem să girăm într-un fel sau altul cu bani lichizi, cu creanţe aproximativ 100 de miliarde de lei vechi pentru a asigura cărbunele necesar la Termica în vederea asigurării funcţionării sistemului în iarna care vine”, a mai spus Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu face apel la populaţie să nu se debranşeze de la sistemul centralizat de termoficare.
 Vizualizări articol: 2202 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Lungu face apel la populaţie să nu se debranşeze de la sistemul centralizat de termoficare1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Eficienta cat este ? trimis de
( 1 iul 2010, 11:47:54
Am o intrebare simpla: cat costa o gigacalorie podusa in CET si adusa in apartament comparativ cu aceeasi gigacalorie produsa local cu centrala termina proprie (cu gaz, lemne, peleti, etc.) ? A facut cineva vreodata aceast calcul ? Cum sa fie eficient CET daca pierderile pe conductele de transport ajung la 50% ? Astept un raspuns de la cei care se pricep !
1.1  RE: Eficienta cat este ? trimis de
( 1 iul 2010, 14:01:24
Nu asa se justifica sumele imense platite de noi pe gigacalorie. Salariile si furaciunile acolerite din banii nostri sunt adevarata cauza. Sumele exagerate care se iau pentru pseudo consiliile de administratie de la CET, din care fac parte doar PDL-istii agreati.
2.   Profesionalism trimis de
( 1 iul 2010, 12:19:39
e bine ca intai cheltuim bani, ne batem joc de oras si populatie, de confort si curatenie, ca mai apoi sa ne dam seama ca facem investitii nerentabile. CARACTERISTIC ACESTUI PRIMAR, ACESTUI GUVERN, ACESTUI PARTID.
3.   Sper sa pot face rost de bani sa ma debransez trimis de
( 1 iul 2010, 13:34:27
Dar daca nu voi reusi sa imi pun centrala atunci voi urma sfatul primarului mult iubithappy
4.   Disperatul... trimis de
( 1 iul 2010, 14:15:38
Asa cum a fost iarna asta geroasa,la 3 camere-Obcine am platit gazul cel mai mult 185 lei cu centrala proprie pe gaz cu 21-22 grade tot apartamentul.Amintesc ca in acesti bani a intrat si gazul consumat cu aragazul si apa calda...ce-i drept am izolatie,dar diferenta e destul de insemnata....Cel putin sunt multumit ca platesc doar ceea ce consum,nu ma fura toti taranoii!Credeti ca daca se va face o noua centrala aia va functiona fara sa umfle conturile hotilor?Sau fara profit????
5.   A,era sa uit... trimis de
( 1 iul 2010, 14:20:13
Poate ne spune un vecin sau vreo vecina de-a primarului de pe Samoil Isopescu,acolo unde s-a reabilitat termic blocul daca musiu redneck e conectat la Termita sau are centrala...
6.   Vai, suntem pradati, furati, parca am fi DUSMANI trimis de
( 1 iul 2010, 14:28:00
Blocul meu este in intregime la CET. Am ramas cu tontii, ca tot am zis, ca va fi mai bine, mai ales dupa investitiile facute de primarie .
Ar merge daca n-ar fi furtul de unitati gicacalorice de la un apartament la altul! Se fac tare multe ilegalitati si ce e revoltator, este ca nimeni nu ne ajuta...platim din ce in ce mai mult de parca am fi inconstienti si prosti!
Vai, suntem pradati, furati, parca am fi DUSMANI !!!!!!
7.   Giga trimis de
( 1 iul 2010, 15:02:42
Sa ne spuna domnul primar si cat va costa gigacaloria la iarna si dupa aia vom vedea daca se merita sau nu sa ramanem, nu?
7.1  RE: Giga trimis de
( 1 iul 2010, 19:36:22
Iti spun eu cat o sa fie: cat va dicta interesul. Si tu o s-o platesti pentru ca asa a fost stabilita in sedinta de consiliu local. Mai bine pune-ti centrala si lasa-i in plata domnului cu gigacaloria lor cu tot.
8.   Blabla trimis de
( 1 iul 2010, 15:03:41
Natie de imbecili. Stim doar sa furam si sa ne laudam.

O sa ajungem sa plecam in Congo sau Swaziland in 10 ani...si acolo va fi mai bine decat in Rromania.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei