Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 iul 2010 - Anul XV, nr. 152 (4443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu: Elevii vor susţine bacalaureatul în 2011 la aceleaşi discipline ca în acest an

Joi, 1 Iulie 2010 (19:46:49)

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, joi, că examenul de bacalaureat din 2011 va fi aproape identic cu cel din acest an, fiind susţinut la aceleaşi discipline, probele orale vor fi organizate în timpul anului şcolar, iar cele scrise, la sfârşitul semestrului al doilea.

"Executivul a aprobat ordonanţă de urgenţă pentru organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat din 2011. Nu există diferenţe majore, examenul va fi organizat în timpul cursurilor pentru probele orale, la fel ca şi în 2010, iar probele scrise vor fi la sfârşitul semestrului al doilea", a declarat ministrul Daniel Funeriu.

El a precizat că Ministerul Educaţiei a dorit ca metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de bacalaureat să fie anunţată din timp, astfel încât elevii să ştie că nu vor avea loc schimbări în cursul anului, "aşa cum am şi promis", a spus Funeriu.

Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, ca examenul de bacalaureat din 2011 să aibă tot trei probe scrise, la care se adaugă proba la limba maternă pentru elevii care au urmat liceul într-o limbă a minorităţilor naţionale.

Astfel, toţi elevii vor susţine obligatoriu proba scrisă la limba română. A doua probă scrisă va fi la matematică, pentru filiera tehnologică, real şi o parte din vocaţional şi istorie, pentru uman şi cealaltă parte din vocaţional. La cea de a treia probă scrisă elevii vor putea opta, în funcţie de filieră, profil şi specializare, pentru una din următoarele grupe de discipline: fizică, chimie, biologie sau informatică; geografie, filozofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi, după caz, sociologie.

De asemenea, pe parcursul clasei a XII-a elevii vor susţine probele orale, la limba română, o limbă străină şi la utilizarea calculatorului. Elevii care au urmat liceul într-o limbă a minorităţilor naţionale vor susţine probă orală şi la limba maternă.

Rezultatele la aceste probe vor fi notate prin calificative, de la "slab" la 'foarte bine" şi sunt obligatorii pentru a putea ajunge la probele scrise de la sfârşitul anului şcolar.

Elevii vor promova examenul de bacalaureat dacă vor participa la toate probele orale, vor obţine cel puţin nota cinci la fiecare probă scrisă sau practică şi vor avea media generală minimum şase.

Ordonanţa de Urgenţă privind organizarea examenului de bacalaureat din 2011 a fost publicată joi în Monitorul Oficial.

Proiectul Legii educaţiei, care cuprinde şi prevederi privind organizarea examenului de bacalaureat, a fost adoptat de Camera Deputaţilor şi este în dezbatere la Senat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu: Elevii vor susţine bacalaureatul în 2011 la aceleaşi discipline ca în acest an.
 Vizualizări articol: 591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funeriu: Elevii vor susţine bacalaureatul în 2011 la aceleaşi discipline ca în acest an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei