Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 iul 2010 - Anul XV, nr. 152 (4443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Udrea: Primăria Dorohoi să evalueze rapid câte din locuinţele distruse de inundaţii pot fi refăcute

Joi, 1 Iulie 2010 (16:11:29)

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, spune că Primăria din Dorohoi trebuie să evalueze rapid câte din locuinţele distruse de inundaţii pot fi refăcute, în condiţiile în care multe dintre acestea, făcute din chirpici, "s-au topit", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Primăria (n.r. - din Dorohoi) trebuie rapid să evalueze toate urmările inundaţiilor şi unde am putea interveni de la Guvern. Trebuie evaluat şi văzut câte dintre locuinţe sunt în situaţia de a putea fi refăcute, cele care pot fi refăcute, pentru că multe s-au topit, fiind făcute din chirpici", a declarat Udrea, aflată în judeţul Botoşani pentru a evalua pagubele produse de inundaţiile catastrofale din Moldova.

Potrivit acesteia, o problemă pe care Primăria trebuie să o rezolve este să găsească un teren unde să mute oamenii din vale, de pe Jijia, în condiţiile în care zona respectivă se inundă o dată la fiecare doi ani.

"Este păcat de ajutorul pe care-l dăm la fiecare inundaţie, de la Guvern, banii se irosesc în casele acelea, dar şi drama oamenilor, pentru că trebuie să treacă prin nenorocirea unor inundaţii de fiecare dată", a spus Elena Udrea.

Întrebată dacă bugetul de stat are fonduri prevăzute pentru inundaţii, aceasta a recunoscut că nu, dar a spus că există legea care "permite ministerului să intervină în situaţii de criză cu bani de la Guvern, pentru drumuri sau poduri".

Elena Udrea a spus că anumite programe de infrastructură pot fi "prioritizate", în sensul că acolo unde se fac lucrări la drumuri în ţară, dar nu sunt urgente, să fie întârziate pentru a mobiliza financiar zona Moldovei, afectată de inundaţii.

"Se pot muta de la alte capitole şi la fel de bine se pot prioritiza proiecte. Întârziem proiecte la o adică dacă avem nevoie de bani", a spus Udrea.

Întrebată cum ar putea fi recompensaţi cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Jandarmerie pentru ceea ce fac, Elena Udrea a răspuns: "Ar trebui să le mulţumim cu toţii. Sunt oameni cărora de fiecare dată ar trebui să le mulţumim pentru că se expun riscului alături de cetăţeni. Sunt convinsă că vor reacţiona la fel de prompt (n.r. - în condiţiile micşorării salariului cu 25 la sută) pentru că sunt profesionişti, de bună credinţă, iar faptul că s-a întâmplat această nenorocire peste o situaţie de criză economică nu înseamnă că nu trebuie să facem ce trebuie făcut, cu toţii, pentru a înlătura efectele calamităţilor".

În acest sens, Udrea a adăugat că ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, este cel care ştie cel mai bine raporturile de serviciu şi cum pot fi altfel recompensaţi salvatorii.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a ajuns, joi după-amiază, în municipiul Dorohoi, unde a vizitat câteva din casele afectate de inundaţii, printre care şi o casă care a fost inundată de şase ori până în prezent.

Peste o mie de persoane sunt sinistrate în localităţile afectate de inundaţii din judeţul Botoşani, potrivit datelor prezentate, miercuri, în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, unde primarii au arătat că principala problemă cu care se confruntă oamenii este lipsa apei potabile.

În cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, desfăşurată miercuri, primarii din localităţile afectate au arătat că principala problemă cu care se confruntă este lipsa apei potabile.

În Dorohoi, unde apa nu s-a retras încă din locuinţe, există peste o mie de sinistraţi şi peste 250 de case afectate de ape.

Premierul Emil Boc a cerut miniştrilor să fie prezenţi în zonele calamitate până la finalul inundaţiilor şi ca prefecţii aflaţi în concediu de odihnă să fie rechemaţi imediat la muncă, insistând totodată, împreună cu ministrul Administraţiei, pentru "măsuri mai ferme" de evacuare a sinistraţilor.

Potrivit autorităţilor, codul galben meteo va fi menţinut şi joi, iar codul roşu hidro va rămâne în vigoare până vineri.

Peste 160 de localităţi din 22 de judeţe au fost inundate, în ultimele 24 de ore, iar aproape 900 de persoane au fost evacuate din case, în vreme ce peste 2.800 de angajaţi ai MAI şi ai altor structuri au intervenit pentru salvarea persoanelor şi limitarea pagubelor, informează IGSU.

Pentru limitarea pagubelor şi salvarea vieţilor omeneşti au intervenit peste 2.800 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), ai Ministerului Apărării Naţionale (MApN) şi ai altor structuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea: Primăria Dorohoi să evalueze rapid câte din locuinţele distruse de inundaţii pot fi refăcute.
 Vizualizări articol: 436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Udrea: Primăria Dorohoi să evalueze rapid câte din locuinţele distruse de inundaţii pot fi refăcute0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei