Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 iul 2010 - Anul XV, nr. 152 (4443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funeriu: Licitaţia pentru taberele studenţeşti, contestată, alternativa ar fi în spaţiile MECTS

Joi, 1 Iulie 2010 (17:48:51)

Licitaţia pentru ocuparea locurilor în taberele studenţeşti a fost contestată, iar în cazul în care rezultatul va fi negativ Ministerul Educaţiei va organiza vacanţa de vară în propriile spaţii, la Eforie, 2 Mai şi în staţiunile montane, a anunţat, joi, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a avut repartizat, la 19 mai, un buget pentru taberele studenţeşti de 5,5 milioane de lei.

"În 1 iunie a fost organizată licitaţie pentru ocuparea locurilor în tabere. La licitaţie s-au înscris 33 de firme, din care 15 au fost descalificate, iar 14 au câştigat licitaţia la mare şi patru la munte", a spus ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

El a precizat că rezultatul licitaţiei a fost contestat şi acum se aşteaptă răspunsul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

"Dacă rezultatul CNSC va întârzia, atunci MECTS va organiza taberele de vară pentru studenţi în propriile spaţii, de la Eforie, 2 Mai şi cele de la munte", a mai spus Funeriu.

Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) i-a cerut, marţi, ministrului Educaţiei să lămurească problema biletelor de tabără pentru studenţi în sezonul estival 2010.

Reprezentanţii UNSR susţineau că, potrivit metodologiei privind repartizarea locurilor în tabere studenţeşti, procesul de achiziţie publică a serviciilor privind taberele, precum şi transmiterea locurilor disponibile către universităţi trebuiau să fie finalizate în perioada 22-30 iunie.

UNSR mai solicita ca aceste bilete de tabără să ajungă în mâna studenţilor, şi nu a funcţionarilor din minister sau Agenţia Naţionale pentru Sport şi Tineret.

"Dacă Ministerul Educaţiei va amâna în continuare data la care aceste locuri vor fi distribuite către universităţi, există toate şansele ca taberele să fie o modalitate de motivare a funcţionarilor publici, şi nu de răsplată a eforturilor intelectuale ale studenţilor", declara preşedintele UNSR, Ion Poenaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funeriu: Licitaţia pentru taberele studenţeşti, contestată, alternativa ar fi în spaţiile MECTS.
 Vizualizări articol: 699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Funeriu: Licitaţia pentru taberele studenţeşti, contestată, alternativa ar fi în spaţiile MECTS3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei