Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 iul 2010 - Anul XV, nr. 152 (4443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Berceanu:Trebuie găsită o soluţie pentru refacerea infrastructurii, ţinând cont de deficitul bugetar

Joi, 1 Iulie 2010 (15:31:36)

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, care vizitează joi obiective distruse sau grav avariate de inundaţii, din judeţul Suceava, a declarat că trebuie găsită o soluţie de finanţare pentru refacerea infrastructurii feroviare şi rutiere, dar care să respecte constrângerile deficitului bugetar.

Radu Berceanu a spus că are în vedere trei soluţii de finanţare care trebuie analizate, dar aşteaptă şi propunerile de soluţii ale Ministerului Finanţelor. El a arătat că problemele majore în infrastructura rutieră şi feroviară cauzate de inundaţii se concentrează în judeţul Suceava, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Berceanu a spus că se acţionează de urgenţă pentru refacerea unor investiţi importante, dând ca exemplu podul rutier peste râul Suceava, de la Dorneşti, care face legătura cu Ucraina, unde un pilon al podului a cedat şi există riscul avarierii şi a podului feroviar.

Ministrul Transporturilor a vizitat zona Gării Dărmăneşti, podul rutier şi feroviar de la Dorneşti şi podul din comuna suceveană Marginea, iar în prezent se află în comuna Suceviţa, unde miercuri s-au înregistrat inundaţii puternice.

Sinistraţii din Dorneşti, unde s-a aflat Berceanu împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, au solicitat ca ajutor hrană. În acest context, o femeie l-a întrebat pe Flutur cum poate trăi o familie cu opt copii numai cu biscuiţi şi apă, iar acesta a spus că autorităţile vor trimite ajutoare familiilor sinistrate şi că până acum s-au trimis atât cât s-a putut.

Şi la Suceviţa, unde Radu Berceanu a inspectat podul distrus peste pârâul cu acelaşi nume, cele 27 de persoane sinistrate au cerut alimente, pături şi apă.

Într-o altă localitate grav afectată de inundaţiile puternice, Pătrăuţi, oamenii au primit, miercuri, potrivit primarului Dragoş Jureschi, pachete cu mâncare de la Biserica Adventistă, iar joi au primit o masă caldă oferită de PSD (aproximativ o sută de porţii). Totodată, Arhiepiscopia Sucevei a anunţat că va construi patru case pentru sinistraţii din Pătăruţi, localitate unde vor trebui reconstruite 17 case, primarul menţionând că va pune la dispoziţie 15 loturi în zone neinundabile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berceanu:Trebuie găsită o soluţie pentru refacerea infrastructurii, ţinând cont de deficitul bugetar.
 Vizualizări articol: 736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berceanu:Trebuie găsită o soluţie pentru refacerea infrastructurii, ţinând cont de deficitul bugetar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   A patra solutie trimis de
( 1 iul 2010, 18:27:01
d/le ministru ai uitat sa spui ca v/ati gindit sa solicitati ca pensionari sa infiinteze un cont de solidaritate pentru refacerea drumului.Este solutia cea mai simpla pentru voi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei