Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 iul 2010 - Anul XV, nr. 152 (4443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şeitan: Ajutoarele de înmormântare pentru victimele inundaţiilor, plătite joi, cel târziu vineri

Joi, 1 Iulie 2010 (13:45:35)

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că plata ajutoarelor de înmormântare, pentru familiile în rândul cărora au fost înregistrare decese în urma inundaţiilor, se va face joi sau, cel târziu, vineri.

Mihai Şeitan a precizat că anchetele sociale în cazul familiilor în care au fost înregistrate decese în urma inundaţiilor au fost finalizate urmând ca plata ajutoarelor aprobate de Guvern să fie făcută în cursul zilei de joi sau cel târziu vineri.

Ministrul a mai spus că după stabilizarea situaţiei, va fi făcută o analiză pentru stabilirea valorii pagubelor şi, în funcţie de rezultatele obţinute, Guvernul ar putea apela la Fondul European pentru calamităţi.

Demnitarul a explicat că România ar putea primi ajutor UE în cazul în care pagubele înregistrate sunt de cel puţin trei miliarde de euro sau dacă reprezintă 0,6 la sută din PIB.

Potrivit lui Şeitan, pânâ în prezent pierderile cauzate de inundaţii nu ar totaliza trei miliarde de euro, dar ar putea fi echivalentul a 0,6 la sută din PIB.

"După analizele care se vor face la nivelul prefecturilor vom avea o imagine clară a pierderilor", a mai spus ministrul Muncii.

Familiile în rândul cărora au fost înregistrare decese în urma inundaţiilor din ultimele zile vor primi ajutoare de înmormântare în cuantum de câte 5.000 lei, a decis Guvernul în şedinţa de miercuri.

Premierul a spus că miniştrii au fost mandataţi să meargă în teritoriu şi să constate care sunt necesităţile la nivel local.

"La Brăila, Galaţi şi Tulcea, alături de mine vor fi prezenţi miniştrii Blaga şi Borbely, la Suceava şi Botoşani vor fi prezenţi miniştrii Udrea şi Berceanu, la Neamţ va fi prezent ministrul Videanu, vineri va fi prezent ministrul Predoiu la Bacău şi ministrul Dumitru, de la Agricultură, la Iaşi. Aceştia au fost mandataţi expres să ia legătura cu comandamentele judeţene pentru situaţii de urgenţă, cu prefecţii şi cu toate autorităţile de la nivel local, astfel încât pe de-o parte să vadă ce nevoi suplimentare sunt, pe de altă parte să poată aduce de la Bucureşti materialele necesare sau informaţiile de care ei au nevoie", a spus Boc

Premierul Emil Boc a cerut anterior miniştrilor să fie prezenţi în zonele calamitate până la finalul inundaţiilor şi ca prefecţii aflaţi în concediu de odihnă să fie rechemaţi imediat la muncă, insistând totodată, împreună cu ministrul Administraţiei, pentru "măsuri mai ferme" de evacuare a sinistraţilor.

Codul galben meteo de ploi a fost prelungit până vineri, tot până atunci fiind în vigoare şi codul roşu hidro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeitan: Ajutoarele de înmormântare pentru victimele inundaţiilor, plătite joi, cel târziu vineri.
 Vizualizări articol: 449 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeitan: Ajutoarele de înmormântare pentru victimele inundaţiilor, plătite joi, cel târziu vineri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei