Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iun 2010 - Anul XV, nr. 147 (4438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IGPR a retras proiectul de normare a activităţii poliţiştilor rutieri în funcţie de amenzile date

Vineri, 25 Iunie 2010 (19:35:36)

Poliţia Română a retras, vineri, din dispoziţia inspectorului general Petre Tobă, proiectul de normare a activităţii poliţiştilor rutieri în funcţie de numărul amenzilor date pentru contravenţii în trafic, a declarat, pentru MEDIAFAX, Raluca Seucan, purtătorul de cuvânt al IGPR.

Raluca Seucan a precizat că, la o reevaluare a respectivului proiect, conducerea Poliţiei Române a ajuns la concluzia că măsurile propuse nu sunt relevante pentru activitatea poliţiştilor rutieri.

Proiectul a fost retras, vineri, la ordinul inspectorului general al Poliţiei Române, chestorul şef Petre Tobă.

Sindicatul "Pro Lex" a atras atenţia, vineri, asupra pericolului de reglementare a unei practici existente şi nelegale de normare a activităţii poliţiştilor rutieri în funcţie de numărul amenzilor date pentru contravenţii în trafic, în urma unei adresei trimise de Poliţia Rutieră structurilor din subordine.

Agenţii Poliţiei Rutiere, care au ca atribuţii prevăzute în fişa postului activităţi de dirijare, prevenire şi control al traficului rutier, ar fi fost nevoiţi, cât de curând, să îşi numere şi sancţiunile aplicate zilnic pentru că altfel li s-ar fi scăzut calificativul şi, implicit, nu ar mai fi fost avansaţi la termen.

"Cu alte cuvinte, şeful Poliţiei Rutiere va da undă verde vânătorii de contravenţii în dauna prevenţiei, contrar declaraţiilor pe care le-a făcut în mass-media că poliţiştii din subordinea sa nu au activitatea normată în funcţie de contravenţiile aplicate", au arătat reprezentanţii "Pro Lex", într-un comunicat de presă.

Aceştia au precizat că, potrivit exemplului dat în adresa oficială semnată de şeful Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă, "pentru calificativul «bun» activitatea de aplicare a legii se va materializa în întocmirea unui număr de cinci procese verbale de sancţionare contravenţională pentru abateri care constituie principale cauze generatoare de accident sau pentru ilegalităţi în transportul rutier de mărfuri sau persoane pe zi".

Reprezentanţii Sindicatului "Pro Lex" şi-au exprimat dezacordul faţă de o astfel de reglementare, care aduce atingere activităţii profesionale a poliţiştilor de la Rutieră şi care poate da naştere foarte uşor abuzurilor în trafic.

Pro Lex consideră că poliţistul, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, judecă o situaţie de fapt şi face o primă aplicare a legii. "Pentru a face o aplicare corectă a legii, el trebuie să fie imparţial şi să-şi formeze opinia exclusiv în baza faptelor constatate şi nu influenţat de obligaţia de a avea un număr de contravenţii", se mai arată în comunicatul citat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IGPR a retras proiectul de normare a activităţii poliţiştilor rutieri în funcţie de amenzile date.
 Vizualizări articol: 580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IGPR a retras proiectul de normare a activităţii poliţiştilor rutieri în funcţie de amenzile date0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei