Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iun 2010 - Anul XV, nr. 147 (4438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   19 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Doar 5.000 de pelerini au venit la Hramul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Condiţiile meteorologice nefavorabile au făcut ca numărul pelerinilor prezenţi ieri la Slujba de Sânziene oficiată la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava să fie cu mult mai mic decât cel de anul trecut. Potrivit estimărilor făcute de jandarmi, care au asigurat buna desfăşurare a slujbei de Sânziene şi a procesiunii de binecuvântare a oraşului, la Hramul Sucevei au fost prezenţi aproximativ 5.000 de pelerini, în condiţiile în care anul trecut numărul acestora a fost de circa 20.000. Pelerinii veniţi să se roage şi să atingă racla cu moaştele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava au ajuns la mănăstire încă de miercuri seara, unde au aşteptat până în cursul dimineţii zilei de ieri pentru a participa la slujba prilejuită de sărbătorirea hramului lăcaşului de cult.

Slujba arhierească a început în jurul orei 9:00, când deja curtea mănăstirii era plină de credincioşi. Pentru al treilea an consecutiv, slujba de Sânziene a fost oficiată de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen şi de Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, împreună cu un numeros sobor de preoţi.

La sfârşitul slujbei arhiereşti, ÎPS Pimen a citit mesajul transmis de Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române. În mesaj, Patriarhul Daniel i-a îndemnat pe enoriaşi să păstreze credinţa sfinţilor şi să o transmită mai departe generaţiilor viitoare.

La rândul său, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, a vorbit despre însemnătatea celor doi sfinţi cinstiţi ieri: Sf. Ioan Botezătorul şi Sf. Ioan cel Nou de la Suceava. ÎPS Teofan a amintit că cei doi sfinţi s-au jertfit pentru credinţă la o vârstă tânără, motiv pentru care le-a solicitat tinerilor prezenţi la slujbă să fie cât mai puternici în credinţă.

La slujbă au fost prezente şi mai multe personalităţi ale Sucevei, printre care primarul Ion Lungu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vasile Ilie şi subprefectul Angela Zarojanu.

 

Mii de oameni s-au rugat la racla cu sfintele moaşte şi au participat la procesiune

Racla cu sfintele moaşte a fost scoasă din mănăstire încă de miercuri noaptea, fiind depusă sub un baldachin în curtea lăcaşului de cult, unde mii de credincioşi au venit să se închine şi să se roage pentru a li se rezolva problemele. Potrivit estimărilor, de miercuri seara şi până joi dimineaţa, la moaştele Sf. Ioan cel Nou Suceava s-au închinat circa 3.500 de pelerini, în cursul zilei de ieri adăugându-se alte 4.000 de persoane.

După slujba arhierească, racla cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava a fost scoasă din curtea mănăstirii şi purtată pe străzile municipiului într-o procesiune la care au luat parte câteva mii de credincioşi. Racla a fost purtată de mai mulţi preoţi pe umeri, pe principalele străzi ale municipiului, cu opriri în dreptul mai multor biserici, respectiv Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou”, Biserica „Sf. Înviere”, Biserica „Sf. Gheorghe” (Mirăuţi), Biserica „Sf. Dumitru”, Biserica „Sf. Nicolae”, Catedrala „Naşterea Domnului” (Mărăşeşti), Biserica „Naşterea Maicii Domnului” (Tribunal) şi înapoi la mănăstirea suceveană. La fiecare biserică, procesiunea era întâmpinată de alte câteva sute de oameni, credincioşii înghesuindu-se să atingă racla şi să fie stropiţi cu agheasmă de către preoţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar 5.000 de pelerini au venit la Hramul Sucevei.
 Vizualizări articol: 1664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Doar 5.000 de pelerini au venit la Hramul Sucevei5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nea primaru... trimis de
(25 iun 2010, 14:49:22
5000 de sarmale la 5000 de pelerini?Mare zgarcioban de primar...la cat au agonisit din banul public,el cu frati-su-''tunurile gemene''puteau sa le dea fructe de mare la pelerini -(spun unii care-i cunosc probabil mai bine...)Deh,gura lumii...
1.1  RE: Nea primaru... trimis de
(25 iun 2010, 16:38:28
Se spune ca la Suceava de Sanziene si nu numai,exista un singur sfant,acela este "SF IOAN LUNGU" ! Acest "sfant" ,poate fi "cel nou de la Suceava" !Deh,gura lumii...Acesti "sfinti ai politichiei",se roaga la Zeus Base si la "sf Elena" Udrea,sa-i mai tina la "ciolan" inca 1-2 ani,doar doar termina de finisat vilele,conturile,eventual Touareg-urile.
2.   Traditie ortodoxa trimis de
(25 iun 2010, 16:30:12
Pai ce sa caute pelerinii la Suceava,sa admire gropile lui Lungu ?In ceea ce priveste atingerea moastelor unui asazis sfant,desi numai DUMNEZEU este unic si sfant,nu o sa inteleg niciodata fenomenul.Am pretenia ca am studiat BIBLIA ,cartea cuvintelor DOMNULUI IISUS spuse prin cei 12 apostoli si nu am gasit asemenea obiceiuri sa se practice nici pana la venirea lui IISUS pe pamant nici dupa.Intrucat am inteles ca aceste sarbatori cu "sfinti",sunt un prilej de chefuit si sau comert,nu pot sa cred ca simpla atingere a unei racle cu un vesmant,poate aduce mantuire,vindecare,pace in suflet,belsug si armonie in familie.Toate acestea pot fi rasplata lui DUMNEZEU, daca pacatosul din noi il slujeste pe DOMNUL cu adevarat prin post si rugaciune.Cat despre "tunurile gemene" d-le SPIRAKE,acestea vor cadea aidoma cetatilor SODOMA SI GOMORA.Regardez a DDD in direct si in reluare !
3.   ?! trimis de
(25 iun 2010, 19:39:12
si ce daca au fost 5000 ? poate pt aia 5000 ne mai tine Dumenzeu pe fata pamantului .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei