Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iun 2010 - Anul XV, nr. 147 (4438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Escrocherii

Daţi pe mâna judecătorilor, pentru înşelăciuni de peste 170.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava i-au trimis în judecată, ieri, pe fostul subofiţer de poliţie Cristian Iordache (33 de ani), din municipiul Fălticeni, şi pe cei doi complici ai acestuia, Nicolae Mardare (39 de ani), din aceeaşi localitate, şi Ovidiu Daniel Buznea (23 de ani), din Podul Ilioaiei, judeţul Iaşi, cei trei fiind acuzaţi că au achiziţionat de la o societate comercială din Bucureşti materiale de construcţii de peste 170.000 de euro, fără nici un ban, folosindu-se de firme fantomă, bilete la ordin şi file cec fără acoperire.

Iordache, susţin anchetatorii, a fost cel care a plănuit escrocheriile, Mardare şi Buznea fiind folosiţi de fostul poliţist pentru a înşela firma din Capitală.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, prejudiciul total reţinut în sarcina inculpatului Cristian Iordache este de 730.919,08 lei.

Înşelăciunile s-au petrecut în lunile august-septembrie 2009, iar materiale de construcţie luate de la firma din Bucureşti au fost revândute ulterior, toţi banii intrând în buzunarele suspecţilor.

Iordache şi complicii săi au fost arestaţi la începutul acestei luni, fiind şi astăzi în spatele gratiilor.

„Pe parcursul urmăririi penale, inculpatul Iordache Cristian a înţeles să se prevaleze de dreptul de a nu da declaraţii cu privire la aspectele sesizate”, se mai arată în comunicatul Parchetului, precizându-se că ceilalţi doi inculpaţi au fost de acord să dea declaraţii cu privire la infracţiunile reţinute în sarcina lor şi au avut o atitudine sinceră, de recunoaştere a faptelor comise.

Cristian Iordache a lucrat ca agent de poliţie la Cornu Luncii, Baia şi Cajvana, după care, acum trei-patru ani, s-a pensionat pe caz de boală.

Ancheta în acest caz a fost făcută de ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava (BCCO), structură care a demarat investigaţiile în luna februarie a acestui an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daţi pe mâna judecătorilor, pentru înşelăciuni de peste 170.000 de euro.
 Vizualizări articol: 1912 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Daţi pe mâna judecătorilor, pentru înşelăciuni de peste 170.000 de euro4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei