Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iun 2010 - Anul XV, nr. 147 (4438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

A doua ediţie a Marii Debarasări din 2010, vineri şi sâmbătă, în 25 de judeţe ale ţării

Vineri, 25 Iunie 2010 (16:53:15)

Ministerul Mediului, alături de asociaţiile colective şi reciclatorii de deşeuri, organizează, vineri şi sâmbătă, în oraşe dar şi pe mai multe trasee stabilite în comunele din 25 de judeţe din ţară, o nouă ediţie a campaniei Marea Debarasare.

"Pentru că Marea Debarasare a a vut succes pe traseele rurale din cele şapte judeţe în campania din martie, această ediţie se va desfăşura în 25 de judeţe, pe 74 de trasee", a declarat ministrul de resort, Laszlo Borbely.

Potrivit ministrului, vor fi colectate deşeuri de echipamente electrice şi electronice din 532 de comune aflate pe traseele configurate în cele 25 de judeţe, disponibile în detaliu pe site-ul Ministerului Mediului.

De la începutul mandatului său, ministrul Borbely a optat pentru organizarea trimestrială a Marii Debarasări, renunţând la frecvenţa lunară valabilă anterior. Măsura a fost luată după analiza rezultatelor campaniei în ultimii ani.

Conform statisticilor Ministerului Mediului şi Pădurilor, prin campania Marea Debarasare s-au colectat, în anul 2007, 556 de tone de deseuri de echipamente electrice şi electronice. În anul următor au fost organizate patru ediţii ale campaniei, fiind colectate, în total, 1.970 de tone, iar în 2009, în cele zece ediţii au fost colectate 1.440 de tone.

În prima ediţie din 2010 a campaniei, desfăşurată în perioada 26-27 martie, au fost colectate 493 de tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice. Din această cantitate, 81,5 tone au fost colectate în mediul rural.

Borbely declara, în urmă cu mai multe săptămâni, în contextul unei vizite la un centru de reciclare a deşeurilor situat în apropierea Bucureştiului, că este greu de crezut că România va atinge ţinta de colectare de patru kilograme de astfel de deşeuri anual pentru fiecare locuitor, ţintă impusă de Bruxelles.

"Probabil că nu vom atinge această ţintă, însă vom face totul pentru a scăpa de aceste surse de poluare", spunea atunci Borbely.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A doua ediţie a Marii Debarasări din 2010, vineri şi sâmbătă, în 25 de judeţe ale ţării.
 Vizualizări articol: 566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A doua ediţie a Marii Debarasări din 2010, vineri şi sâmbătă, în 25 de judeţe ale ţării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dorinta trimis de
(25 iun 2010, 23:18:35
Mi/as dori ca aceasta campanie sa aiba ca rezultat si debarasarea de cabinetul Basescu-Boc

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei