Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iun 2010 - Anul XV, nr. 147 (4438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ser disponibil

Vaccinarea gratuită a bebeluşilor împotriva tuberculozei, reluată de luna viitoare

Vineri, 25 Iunie 2010 (16:00:09)

Criza vaccinurilor pediatrice va lua sfârşit luna viitoare, a anunţat Ministerul Sănătăţii, care a informat că cele un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG), achiziţionate cu ajutorul Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), vor ajunge în România în maxim 10 zile, astfel că din iulie medicii vor putea începe administrarea serului. 
„UNICEF a anunţat conducerea Ministerului Sănătăţii că urmează să livreze dozele de vaccin BCG la începutul lunii viitoare. Astfel, începând din iulie, se va putea asigura recuperarea la vaccinare a celor aproximativ 60.000 de nou-născuţi din perioada februarie – iunie 2010. De asemenea, vom derula, fără disfuncţionalităţi, vaccinarea tuturor nou-născuţilor din următoarele şase luni, aşa cum este prevăzut în Programul naţional de imunizări”, a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, cu precizarea că MS va transmite, zilele acestea, direcţiilor de sănătate publică, procedura prin care se organizează vaccinarea copiilor.
Vaccinul BCG este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a tuberculozei şi se administrează la nou-născuţi în maternitate. Serul este inclus în calendarul naţional de imunizare al MS şi este gratuit. 
În judeţul Suceava, la începutul lui iunie, potrivit evidenţelor Direcţiei de Sănătate Publică, 2.110 bebeluşi figurau ca restanţieri la administrarea vaccinului BCG împotriva tuberculozei. Lipsa serului i-a determinat pe unii părinţi să încerce să-l achiziţioneze din străinătate, contra unor sume de câteva sute de euro, preţul incluzând şi o ladă frigorifică în care urma să fie transportat serul.
„Eu recomand să se aştepte. Dacă vaccinurile nu sunt aduse în condiţii de siguranţă şi nu sunt administrate în condiţii optime atunci îi vaccinează cu apă de ploaie” a declarat, la vremea respectivă, şeful DSP Suceava, medicul Alexandru Lăzăreanu, care a ţinut să precizeze că vaccinurile se pot administra şi mai târziu chiar dacă, în mod normal, trebuie respectat calendarul de imunizare, tocmai pentru a feri din timp copilaşii.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaccinarea gratuită a bebeluşilor împotriva tuberculozei, reluată de luna viitoare.
 Vizualizări articol: 746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Vaccinarea gratuită a bebeluşilor împotriva tuberculozei, reluată de luna viitoare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei