Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iun 2010 - Anul XV, nr. 147 (4438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cioloş: Pregătim, în cadrul PAC, un program de promovare a produselor alimentare europene

Vineri, 25 Iunie 2010 (19:07:09)

Comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, că pregăteşte, în cadrul Politicii Agricole Comune (PAC), după 2013, un pilon separat, un program de promovare a produselor alimentare europene pe pieţele mondiale.

Cioloş a afirmat că, în acest fel, produsele alimentare europene vor putea fi cunoscute şi vândute mai bine pe pieţele internaţionale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am de gând ca, în cadrul PAC, după 2013, să dezvoltăm un pilon separat, un program consistent de promovare a produselor alimentare europene şi pe piaţa europeană şi pe piaţa mondială, pentru ca şi consumatorii să cunoască mai bine caracteristicile produselor respective, să ştie ce se află în spatele unei etichete cu denumire de origine sau produs ecologic. Să ştie ce norme trebuie să respecte agricultorii şi care sunt calităţile produsului respectiv", a precizat Dacian Cioloş.

Potrivit acestuia, este nevoie ca, pe pieţele mondiale, produsele alimentare europene "să fie din ce în ce mai cunoscute, pentru ca acestea să poată fi vândute".

Comisarul european Dacian Cioloş a participat, vineri, la Cluj-Napoca, alături de ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, şi de preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc, la un seminar LEADER, organizat la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) şi dedicat cooperării între actorii implicaţi în dezvoltarea rurală din România şi Franţa.

Seminarul este organizat de Direcţia Generală Dezvoltare Rurală - Autoritate de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, în colaborare cu Ambasada Franţei în România şi Institutul Cultural Francez din Cluj-Napoca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cioloş: Pregătim, în cadrul PAC, un program de promovare a produselor alimentare europene.
 Vizualizări articol: 436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cioloş: Pregătim, în cadrul PAC, un program de promovare a produselor alimentare europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei