Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iun 2010 - Anul XV, nr. 147 (4438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dealerii auto vorbesc despre faliment dacă se majorează TVA şi cota unică

Vineri, 25 Iunie 2010 (16:54:00)

Majorarea TVA şi cotei unice va fi urmată de creşterea preţurilor la maşini, la dispariţia de pe piaţă a mai multor dealeri auto şi la stoparea investiţiilor, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii firmelor din domeniu.

Curtea Constituţională a decis vineri că sunt neconstituţionale unele dintre măsurile de austeritate din legile pentru care Executivul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului, care reglementau printre altele scăderea salariilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%. În aceste condiţii, Executivul a pregătit un pachet alternativ de măsuri, care prevede, cel mai probabil, majorarea nivelului TVA şi a cotei unice de imozitare.

"Majorarea cotei TVA va lovi direct în clienţi, dealerii fiind nevoiţi să modifice preţurile maşinilor. Majoritatea clienţilor vin din zona persoanelor fizice, care cumpără maşini ieftine, şi chiar şi cea mai mică creştere a TVA se va cunoaşte în preţ", a afirmat Cristian Bică, directorul Asociaţiei Distribuitorilor Autorizaţi Ford din România.

La rându său, directorul Nicolae Sorescu, directorul de vânzări al Rădacini Motors, a spus că majorarea taxelor va însemna mai multe falimente în rândul dealerilor decât se preconizase în piaţă.

"Deja multe firme din distribuţia auto sunt cu un picior în groapă din cauza crizei financiare. Acestă măsură nu va face decât să crească numărul dealerilor care se vor închide. De asemenea, o parte din firmele care vor rezista se vor orienta spre piaţa subterană, pentru a evita taxele. Ar trebui să ne uitam la vecinii noştri din Ungaria şi Bulgaria, care au procedat mult mai inteligent, au diminuat nivelul impozitelor pentru a încuraja menţinerea şi dezvoltarea firmelor pe piaţă", a spus reprezentantul dealerului.

Silviu Preoteasa, preşedintele Asociaţiei Dealerilor de Marcă Volkswagen, consideră că toate investiţiile vor fi anulate în eventualitatea creşterii fiscalităţii.

"Înainte de criză, creşterea economică s-a datorat investiţiilor care au avut loc. Iar aceste afaceri s-au dezvoltat prin credite, ceea ce însemnă îndatorare. În prezent, toate veniturile se duc pe achitarea datoriilor. În aceste condiţii, ce să mai impoziteze Guvernul?. Vor majora taxe pe nimic", a adăugat Preoteasa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dealerii auto vorbesc despre faliment dacă se majorează TVA şi cota unică.
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dealerii auto vorbesc despre faliment dacă se majorează TVA şi cota unică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei