Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iun 2010 - Anul XV, nr. 147 (4438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Celulă goală

Indivizii care cumpărau maşini cu euro falşi, lăsaţi în libertate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi dintre cei trei indivizi reţinuţi în cursul zilei de miercuri pentru că au plasat pe piaţă zeci de bancnote de 100 de euro falsificate, cu care au cumpărat maşini second-hand şi animale, au fost duşi, ieri, la Judecătoria Rădăuţi, cu propunere de arestare preventivă, însă judecătorii au decis să-i lase în libertate.

Deşi procurorii rădăuţeni le pregătiseră deja o celulă în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Ilie Pleşca (30 de ani) şi Remus Vasilică Beghian (22 de ani), ambii din oraşul Vivocu de Sus, au fost lăsaţi să se întoarcă la domiciliile lor, judecătorii interzicându-le să părăsească localitatea pentru 29 de zile.

Aceeaşi măsură, a interdicţiei de a părăsi localitatea, o luaseră procurorii cu o zi înainte şi faţă de un al treilea individ pus sub acuzare în acest dosar, Sorin Costel Plămadă (19 ani), tot din Vicovu de Sus.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au declarat recurs, iar zilele viitoare, Pleşca şi Beghian vor afla, la Tribunalul Suceava, dacă rămân în continuare în libertate sau vor fi încarceraţi preventiv.

 

Un Audi A6 şi un VW Sharan, cumpărate cu valută falsă

Cercetările în acest dosar au fost făcute de ofiţeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

În cursul zilei de ieri, anchetatorii au trimis un comunicat în care au prezentat toate acuzaţiile ce li se aduc învinuiţilor.

La data de 6 iunie a.c., Ilie Pleşca s-a dus în piaţa de maşini din Rădăuţi şi a pus ochii pe un Audi A6, scos la vânzare de un bărbat din comuna Baia.

În urma negocierilor, cei doi s-au înţeles la 1400 de euro, iar Pleşca i-a dat toţi banii, însă în bancnote adevărate.

La un moment dat, însă, aşa-zisul cumpărător s-a răzgândit, a luat banii înapoi şi i-a cerut vânzătorului să facă mai întâi o probă cu maşina.

După aproximativ un kilometru, a oprit într-un loc interzis şi, sub pretextul că blochează circulaţia, i-a înmânat repede păgubitului 14 bancnote în cupiură de 100 de euro şi i-a spus să

coboare repede din maşină, întrucât ceilalţi şoferi din trafic îl claxonau.

O săptămână mai târziu, pe 13 iunie a.c., un alt vânzător de maşini din piaţa de la Rădăuţi avea să fie înşelat.

Ion Z. a venit de la Ilişeşti să vândă un VW Sharan şi şi-a găsit repede cumpărător. A luat pe maşină 1900 de euro, în bancnote de 100, de la Remus Vasilică Beghian, care primise banii de la Ilie Pleşca, acestuia din urmă fiindu-i frică să se mai întoarcă în piaţa de maşini şi să fie recunoscut.

Deşi nu avea permis de conducere, Beghian s-a urcat la volanul maşinii şi a plecat spre Vicov.

Vânzătorul şi-a dat seama ulterior că a fost înşelat şi a sesizat poliţia.

Potrivit procurorilor, folosindu-se de aceleaşi bancnote falsificate, Ilie Pleşca a cumpărat şi două viţele de pe raza judeţului Botoşani, fiind însoţit la aceste tranzacţii de Sorin Costel Plămadă.

 

Cinci maşini ridicate la percheziţii

În urmă cu două zile, poliţişti din cadrul BCCO Suceava, însoţiţi de cagulişti din cadrul Poliţiei şi Jandarmeriei, au efectuat şase percheziţii domiciliare şi au pus în executare şase mandate de aducere.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate cinci autoturisme şi 1200 de euro contrafăcuţi, valuta falsă fiind găsită acasă la Ilie Pleşca, acolo unde a fost găsit şi un pistol cu aer comprimat.

„La domiciliul acestuia au fost identificate şi trei premise de conducere, toate pe numele său, ce creează aparenţa că ar fi emise de autorităţile din Anglia şi Italia, acestea urmând a constitui obiectul unei expertize grafice, întrucât inculpatul nu este posesor de permis de conducere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, procurorul Cristina Jaba.

Ofiţerii BCCO Suceava susţin că suspecţii au pus în circulaţie mai multe bancnote falsificate din cupiura de 100 euro, prin plasare la diferite persoane fizice.

Nu mai puţin de 38 dintre bancnotele falsificate au fost retrase din circuitul monetar, fiind ridicate în vederea cercetărilor.

„Poliţiştii  specializaţi în  combaterea criminalităţii organizate continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţii infracţionale”, se arată într-un comunicat al BCCO Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Indivizii care cumpărau maşini cu euro falşi, lăsaţi în libertate.
 Vizualizări articol: 862 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Indivizii care cumpărau maşini cu euro falşi, lăsaţi în libertate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asta-i apa de ploaie trimis de
(25 iun 2010, 17:43:17
astia au bani si se scot ier oamenii raman cu baguba nu e prima oara cand tiganii au facut acest lucru si politia are cunostinta de faptul ca nu avea permis dar la bani au inchis ochii!asta e romania in care traim cati ca el mai sunt in vicov de care stie si politia...........

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei