Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 iun 2010 - Anul XV, nr. 134 (4425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România, criticată la capitolul protecţiei datelor şi condiţiilor de lucru oferite străinilor

Joi, 10 Iunie 2010 (16:24:14)

România se numără printre statele europene care nu alocă suficiente resurse protecţiei datelor, arată raportul Agenţiei UE pentru Drepturi Fundamentale (FRA), care critică Bucureştiul şi pentru condiţiile de lucru oferite imigranţilor.

Raportul anual al Agenţiei UE pentru Drepturi Fundamentale (FRA) identifică o serie de probleme în domeniile protecţiei datelor, exploatării la locul de muncă, drepturilor copiilor, rasismului şi discriminării, precum şi în chestiuni legate de drepturile minorităţilor sexuale.

"Protecţia datelor reprezintă o sursă de preocupare la nivelul Uniunii Europene. Cu toate acestea, serviciile responsabile de protecţia datelor din multe state membre nu sunt echipate suficient pentru a contribui eficient la aplicarea legislaţiei în acest domeniu", notează raportul, subliniind că autorităţile din Austria, Ungaria şi Polonia nu au la dispoziţie instrumente pentru îndreptarea unei situaţii ilegale.

"Serviciile pentru protecţia datelor duc lipsă de resurse financiare şi umane în Austria, Bulgaria, România, Cipru, Franţa, Grecia, Italia, Letonia, Olanda, Portugalia şi Slovacia", precizează raportul FRA, dând ca exemple de bune practici Slovenia şi Irlanda.

Potrivit raportului FRA, în unele state membre UE imigranţii sunt exploataţi. "În unele state membre, angajaţii cu statut legal diferit lucrează în condiţii de lucru diferite. De obicei, imigranţii sunt plătiţi mai puţin decât salariul minim, muncesc multe ore în condiţii nesănătoase şi nu beneficiază de concedii medicale", precizează documentul.

Raportul menţionează numeroase cazuri de exploatare a imigranţilor, referindu-se inclusiv la situaţia şoferilor de taxi africani din România, precum şi la cea a moldovenilor şi ucrainenilor din Lituania.

FRA recomandă statelor membre UE să implementeze mecanisme eficiente care să le pemrită imigranţilor să semnaleze neregulile referitoare la condiţiile de lucru.

De asemenea, Agenţia UE pentru Drepturi Fundamentale deplânge şi situaţia minorităţilor sexuale din Europa. "Multe persoane din categoriile lesbiene, homosexuali, bisexuali şi transsexuali adoptă o strategie de invizibilitate de teama homofobiei, transfobiei şi discriminării. La nivelul Uniunii Europene au loc numeroase atacuri violente din cauza orientării sexuale", precizează raportul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România, criticată la capitolul protecţiei datelor şi condiţiilor de lucru oferite străinilor.
 Vizualizări articol: 466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România, criticată la capitolul protecţiei datelor şi condiţiilor de lucru oferite străinilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei