Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 iun 2010 - Anul XV, nr. 134 (4425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Ar fi bine ca moţiunea de cenzură să fie dezbătută sâmbăta

Joi, 10 Iunie 2010 (17:00:27)

Premierul Emil Boc a declarat, agenţiei MEDIAFAX, că Guvernul este pregătit să se prezinte oricând la dezbaterea moţiunii de cenzură, dar că "ar fi bine" ca această dezbatere să fie organizată sâmbătă, precizând totodată că procedura este clar stabilită în Constituţie.

"Ar fi bine sâmbătă, oricând. Din punctul nostru de vedere, noi suntem pregătitţi oricând. Guvernul se poate duce oricând, dar Parlamentul stabileşte", a declarat şeful Guvernului.

El a arătat totodată că procedura aferentă angajării răspunderii este clar prezentată în Constituţie.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis conducerii Parlamentului o scrisoare privind devansarea dezbaterii moţiunii de cenzură, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, menţionând că aşteaptă un răspuns din partea lui Mircea Geoană pentru convocarea Birourilor Permanente reunite.

Anastase a declarat, pentru MEDIAFAX, că a primit din partea şefului statului o scrisoare, în care se cere devansarea dezbaterii moţiunii de cenzură, pe motiv că s-ar depăşi termenele constituţionale pentru dezbatere.

Roberta Anastase a precizat că, după primirea scrisorii preşedintelui, a luat legătura cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană, în vederea convocării Birourilor Permanente ale celor două Camere legislative.

În scrisoarea trimisă celor doi preşedinţi ai Camerelor Parlamentului, Băsescu scrie că, potrivit Constituţiei, moţiunea se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere şi că, potrivit jurisprudenţei CC, termenul se referă la zile calendaristice, nu la zile lucrătoare. În aceste condiţii, moţiunea ar trebui dezbătută în Parlament sâmbătă, 12 iunie.

Deputatul democrat-liberal Sever Voinescu a declarat, joi, că grupul parlamentar al PDL susţine că Birourile Permanente reunite ale Parlamentului trebuie să fie convocate cât mai repede, pentru ca dezbaterea moţiunii de cenzură să aibă loc în termenul constituţional.

El a spus că dacă şedinţa Birourilor Permanente reunite ar avea loc vineri, ar fi timp pentru convocarea, sâmbătă, a şedinţei de plen reunit pentru dezbaterea şi votarea moţiunii.

Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Ar fi bine ca moţiunea de cenzură să fie dezbătută sâmbăta.
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Ar fi bine ca moţiunea de cenzură să fie dezbătută sâmbăta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei