Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 iun 2010 - Anul XV, nr. 134 (4425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lider "Spiru Haret": Indiferent de ziua când va fi dezbătută moţiunea, vom fi la uşa Parlamentului

Joi, 10 Iunie 2010 (19:08:06)

Liderul Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor, a declarat, joi, în Piaţa Universităţii, unde câteva zeci de persoane s-au adunat pentru a doua zi consecutiv în aşteptarea preşedintelui, că indiferent de ziua dezbaterii moţiunii, sindicatele din Educaţie vor protesta la Parlament.

"Faptul că preşedintele a cerut devansarea datei pentru moţiunea de cenzură este o dovadă certă a faptului că le este teamă de moţiune, le este teamă de reacţia cetăţenilor. Noi vom veni şi mâine (vineri - n.r) în Piaţa Universităţii şi vom veni şi sâmbătă, pentru că nu putem renunţa aşa de uşor", a spus preşedintele executic al "Spiru Haret", Marius Nistor.

Câteva zeci de persoane, cadre didactice şi nedidactice din învăţământ, dar şi pensionari, s-au adunat joi, pentru a doua zi consecutiv, în Piaţa Universităţii, cerând preşedintelui Traian Băsescu să vină în faţa mulţimii, aşa cum a promis în 2007, pentru a vorbi cu cetăţenii.

Încă de ieri, în Piaţa Universităţii, au debutat mai multe evenimente pentru marcarea mineriadei din 13 - 15 iunie 1990.

Astfel, a fost montat un cort în care scrie, pe un perete: "Iliescu arestat, jos comunismul", "Nu uitaţi 13-15 iunie 1990". Au mai fost instalate două urne transparente, una cu mesaje pentru Ion Iliescu şi alta cu mesaje pentru Traian Băsescu.

De asemenea, fost postat un afiş pe care este inscripîionat: "Români, a venit momentul adevărului! După 20 de ani de distrugere am ajuns în faţa sfârşitului nostru ca români. Nu îngenunchem în faţa lor. Dacă ne strângem, putem să-i alungăm ca cel mai mare rău care s-a abătut asupra noastră de multă vreme. Veniţi la ora 17.00 în Piaţa Universităţii! Nu mai este timp de discuţii. Ori noi, ori ei".

În Piaţa Universităţii răsună cântecele fredonate în perioada acţiunilor de protest din Piaţa Universităţii. Cei care îl aşteaptă pe preşedintele Traian Băsescu, respectiv profesori şi pensionari, dar şi studenţi, cântă împreună cântece pe tema evenimentelor din iunie 1990, iar cei mai tineri dansează.

În acest perimetru se aud şi discursurile fostului preşedinte, Ion Iliescu, prin care acesta i-a chemat pe mineri să vină în Capitală, "pentru a pune capăt anarhiei".

Preşedintele Traian Băsescu a trimis conducerii Parlamentului o scrisoare privind devansarea dezbaterii moţiunii de cenzură.

"În virtutea atribuţiei de a veghea la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice, prevăzute la art. 80 alin. (2) din Constituţie, vă atrag atenţia asupra următoarei situaţii: În data de 7 iunie a.c., Guvernul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului pe proiectele de lege care vizează măsuri de austeritate impuse de situaţia economică a ţării. La data de 9 iunie a.c., moţiunea a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului. Conform art. 113 alin. (3) din Constituţie, moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. Contrar acestei prevederi constituţionale, Parlamentul a stabilit dezbaterea moţiunii în data de 15 iunie a.c., la 6 zile de la prezentare", a scris Băsescu.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a apreciat că cererea preşedintelui Băsescu pentru devansarea dezbaterii moţiunii este inutilă, data discutării în plen a demersului PSD fiind deja stabilită. În acest context, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a arătat că nu se vor convoca Birouri reunite vineri, iar moţiunea va fi votată marţi.

Preşedintele CNSLR - Frăţia, Marius Petcu, a declarat în 3 iunie, la finalul discuţiilor dintre confederaţiile sindicale referitoare la acţiunile de protest, că în ziua dezbaterii mouţiunii, se va organiza un miting cu 20.000 de oameni la Parlament, precum şi un lanţ uman.

La rândul său, preşedintele CNS "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a susţinut că în ziua votului moţiunii se va organiza şi o grevă generală, în toate sectoarele bugetare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lider "Spiru Haret": Indiferent de ziua când va fi dezbătută moţiunea, vom fi la uşa Parlamentului.
 Vizualizări articol: 583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lider "Spiru Haret": Indiferent de ziua când va fi dezbătută moţiunea, vom fi la uşa Parlamentului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei