Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 iun 2010 - Anul XV, nr. 134 (4425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Internelor austriac a invitat România să adere la Agenţia Internaţională Anticorupţie

Joi, 10 Iunie 2010 (19:07:22)

Ministrul federal al Internelor din Austria, Maria Fekter, a invitat România să adere ca membru fondator la Agenţia Internaţională Anticorupţie (IACA) ce va fi lansată în toamnă.

Ministrul român al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a avut o întrevedere cu ministrul federal al Internelor, Maria Fekter, cu ambasadori UE acreditaţi la Viena şi reprezentanţi ai Cancelariei Federale şi Ministerului federal al afacerilor europene şi internaţionale, respectiv o întâlnire cu membri ai Comisiei Juridice din cadrul Consiliului Naţional, precum şi discuţii cu jurnalişti austrieci, potrivit unui comunicat de joi al Ministerului Justiţiei.

Predoiu a prezentat, la întâlnirea cu Maria Fekter, recentele evoluţii în reforma sistemului judiciar din România, referindu-se în mod specific la consolidarea cadrului legal prin progresele realizate în adoptarea codurilor de procedură şi la eficientizarea punerii în practică a noilor prevederi legislative.

"Totodată, a fost abordată chestiunea exigenţelor legate de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), ministrul român al Justiţiei prezentând pe larg progresele realizate de la ultimul Raport al Comisiei Europene, precizând şi măsurile avute în vedere pentru rezolvarea acelor puncte care necesită în continuare îmbunătăţiri. Partea austriacă şi-a exprimat susţinerea pentru continuarea îndeplinirii obiectivelor menţionate în MCV", se arată în documentul citat.

Cei doi miniştri au identificat drept potenţial domeniu de cooperare problematica combaterii corupţiei, convenindu-se iniţierea unei cooperări în format trilateral - Ministerele Justiţiei şi Internelor din România, respectiv Ministerul federal al Internelor din Austria -, prin care să se urmărească, pe de o parte, schimbul de experienţă şi de expertiză între experţi juridici, procurori şi ofiţeri, iar, pe de altă parte, realizarea de proiecte comune în domeniile anticorupţiei şi a combaterii crimei organizate.

Subliniind rolul important pe care îl poate juca România în domeniul luptei internaţionale împotriva corupţiei, ministrul federal al Internelor a lansat invitaţia ca România să adere, în calitate de membru fondator, la viitoarea Agenţie Internaţională Anticorupţie (IACA), cu sediul la Viena, proiect iniţiat de către UNODC, Interpol, Olaf şi autorităţile austriece, invitând ministrul român al Justiţiei să participe, alături de ministrul român al Internelor, la conferinţa de lansare a acestei Agenţii în septembrie 2010.

Totodată, în vederea creării unor sinergii în domeniul cooperării anticorupţie la nivel european, Maria Fekter a sugerat asocierea ministrului român al Kustiţiei la lucrările Forumului de la Salzburg, pe segmentul anticorupţie.

Tot în cadrul discuţiilor pe tema combaterii corupţiei, Predoiu a subliniat necesitatea instituirii şi operaţionalizării Oficiului pentru Recuperarea Creanţelor.

Discuţiile cu ambasadorii UE acreditaţi la Viena, respectiv cu membrii Comisiei Juridice, au relevat existenţa unui interes major faţă de ultimele evoluţii în domeniul reformei justiţiei din România, în special în ceea ce priveşte evoluţiile legate de cele patru obiective asumate în cadrul MCV, potrivit comunicatului.

Ministrul Predoiu a prezentat, în acest context, măsurile întreprinse de către statul român în vederea susţinerii aspiraţiilor europene ale Republicii Moldova.

În perioada10-11 iunie 2010, ministrul român al Justiţiei, Cătălin Predoiu, efectuează, la invitaţia omologului austriac, o vizită bilaterală la Viena.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Internelor austriac a invitat România să adere la Agenţia Internaţională Anticorupţie.
 Vizualizări articol: 486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Internelor austriac a invitat România să adere la Agenţia Internaţională Anticorupţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei