Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 apr 2010 - Anul XV, nr. 97 (4388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şedinţa organizată la Iaşi, în luna martie, a costat Guvernul aproape 100.000 lei

Miercuri, 28 Aprilie 2010 (15:37:13)

 Costul de transport, cazare şi diurnă aferente participanţilor la şedinţa de guvern organizată la Iaşi, la jumătatea lunii martie, s-a ridicat la aproape 100.000 lei, conform datelor funizate MEDIAFAX de către ministere.

Guvernul s-a reunit, la 17 martie, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, pentru prima şedinţă organizată în afara Capitalei după o perioadă de opt ani.

Deplasarea la Iaşi a funcţionarilor din aparatul de lucru al premierului, a majorităţii membrilor Cabinetului şi a altor câţiva demnitari a fost efectuată cu un avion închiriat de Secretariatul General al Guvernului (SGG) de la compania Tarom.

"Impactul bugetar determinat de organizarea şedinţei de guvern şi deplasării la Iaşi a primului-ministru, reprezentanţilor aparatului propriu de lucru al premierului, al vicepremierului şi SGG este în sumă de 72.650,78 lei. Această sumă reprezintă totalul cheltuielilor pentru cazare şi transport", a precizat agenţiei MEDIAFAX Secretariatul General al Guvernului.

La suma cheltuită de către SGG pentru organizarea şedinţei de la Iaşi se adaugă 25.482,54 lei, reprezentând costul pentru cazarea şi transportul participanţilor la şedinţ, suportat de către ministere, conform datelor furnizate de aceste instituţii.

Premierul, consilierii săi şi secretarii de stat de la Guvern au solicitat ca pentru cele trei zile în care s-au aflat la Iaşi să nu li acorde diurna de 13 lei/zi.

Premierul Emil Boc a anunţat, la începutul lunii martie, că va organiza o şedinţă de guvern şi la Timişoara, în luna aprilie sau mai.

În luna februarie, premierul Emil Boc a anunţat, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, că Guvernul se va reuni în şedinţă, pentru prima dată în acest mandat în afara Bucureştiului, la Iaşi, unde vor fi discutate acte de pe agenda Executivului, dar şi probleme locale, astfel de reuniuni urmând să mai fie organizate la Cluj, Timişoara, Constanţa.

Iniţiativa organizării unei şedinţe de guvern în teritoriu a mai fost lansată, o singură dată, doar în mandatul Guvernului PSD, când miniştrii s-au reunit în şedinţă la Piteşti, în mai 2002.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şedinţa organizată la Iaşi, în luna martie, a costat Guvernul aproape 100.000 lei.
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şedinţa organizată la Iaşi, în luna martie, a costat Guvernul aproape 100.000 lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei