Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 apr 2010 - Anul XV, nr. 97 (4388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Federaţia Solidaritatea Sanitară: Introducerea tichetelor de sănătate, măsură injustă

Miercuri, 28 Aprilie 2010 (13:25:18)

Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România susţine că Guvernul, pentru a camufla greşelile făcute prin reducerea contribuţiei la sistemul de sănătate, intenţionează să introducă tichetele de sănătate, ceea ce ar fi o măsură injustă faţă de salariaţi.

"Pentru a camufla greşelile făcute prin reducerea contribuţiei la sănătate Guvernul intenţionează să introducă tichetele de sănătate, camuflate sub numele de coplată. În condiţiile în care a fost luată măsura reducerii contribuţiei la bugetul asigurărilor sociale de sănătate în urmă cu doar câţiva ani, această reducere fiind mai mare pentru angajatori decât pentru angajaţi, constatăm că asistăm la o deplasare continuă a poverii acestei contribuţii pe umerii salariaţilor", se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, de către preşedintele Federaţiei, Viorel Rotilă.

În opinia lui, nedreptatea socială este cu atât mai mare cu cât mecanismul coplăţii păstrează toate scutirile care există şi la plata contribuţiei la bugetul de asigurări de sănătate.

"Credem că măsura reducerii contribuţiilor la sănătate a constituit o gravă greşeală prin faptul că s-a dorit reducerea fiscalităţii, respectiv stimularea întreprinzătorilor, pe seama sănătăţii populaţiei, luându-se din resursele şi aşa insuficiente. Considerăm că este oportună creşterea contribuţiei la bugetul asigurărilor de sănătate atât pentru angajaţi cât şi pentru angajatori. Totodată, în contextul acestei degringolade bugetare, a venit timpul să luăm în considerare reintroducerea impozitului progresiv", arată liderul de sindicat.

Federaţia solicită ca la contribuţia pentru sănătate să fie luate în considerare toate tipurile de venituri pe care le realizează cetăţenii, inclusiv cele din afacerile personale.

"Sistemul asigurărilor sociale are un caracter profund discriminatoriu pentru salariaţi, aceştia fiind obligaţi să plătească această contribuţie din toate veniturile salariale, oricâte slujbe ar avea, în timp ce multe alte tipuri de venituri sunt exceptate de la plata acestor contribuţii. Să nu uităm că în actualul sistem cinci milioade de salariaţi plătesc pentru sănătatea a 22 milioane de români", susţine Rotilă.

În acelaşi timp, GăFederaţia crede că este momentul ca Guvernul să ia în considerare şi implementarea la nivelul Uniunii Europene a mecanismelor de transfer a unei părţi din sumele pe care românii care lucrează în străinătate le plătesc la sistemele asigurărilor sociale de sănătate din statele respective, cu titlul de contribuţii pentru membrii de familie rămaşi în ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Federaţia Solidaritatea Sanitară: Introducerea tichetelor de sănătate, măsură injustă.
 Vizualizări articol: 582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Federaţia Solidaritatea Sanitară: Introducerea tichetelor de sănătate, măsură injustă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei