Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 apr 2010 - Anul XV, nr. 97 (4388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protocol de cooperare între avocaţii români şi britanici, semnat în prezenţa ministrului Predoiu

Miercuri, 28 Aprilie 2010 (14:41:44)

Conducerile Uniunii Naţionale a Barourilor din România şi The Law Society of Englad and Wales au semnat, miercuri, un protocol prin care-şi propun să-şi transfere reciproc "experienţa şi expertiza profesională", prin intermediul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor.

Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (INPPA) va fi cheia colaborării, acesta urmând să gestioneze programul de schimb de experienţă între britanici şi români şi să devină "centru de excelenţă profesională juridică în România".

Concret, "transferul de know-how", aşa cum a fost denumit de cei prezenţi la ceremonia de semnare a acordului, se va face printr-un program de "formare a formatorilor" INPPA, care vor primi informaţii de la avocaţii britanici pe care le vor da apoi mai departe avocaţilor români care participă la cursurile ţinute de Institut.

Perioadele de timp în care programul se va desfăşura, costurile acestuia şi metodele de training vor fi stabilite ulterior, însă, prin protocolul semnat miercuri, Law Society se obligă să furnizeze "suportul logistic" pentru implementarea programului INNPA.

Acordul de colaborare a fost semnat, miercuri, în prezenţa ministrului român al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a lordului primar al centrului financiar londonez, Nick Anstee, a ambasadorului Marii Britanii în România, Robin Barnett, a reprezentanţilor entităţilor care au încheiat pactul, precum şi a preşedintelui instanţei supreme, Lidia Bărbulescu.

În discursul său, Predoiu a afirmat că schimbul de experienţă este o ocazie pentru tinerii specialişti români să înveţe avocatura de business de la unii dintre cei mai cunoscuţi "solicitors" (avocaţi specializaţi în problemele mediului de afaceri, n.r.), mai ales având în vedere că România nu se poate lăuda decât cu o tradiţie de câţiva ani în acest domeniu. În schimb, britanicii vor putea afla mai multe despre sistemul judiciar românesc, a spus Predoiu, elogiind tradiţia de peste o sută de ani a României în "avocatura la bară", domeniu care a evoluat fără încetare şi care a dat "mari personalităţi" în lumea avocaţilor pledanţi.

Ministrul s-a referit, în finalul declaraţiei sale, şi la faptul că în România există încă persoane care practică avocatura fără a avea dreptul legal s-o facă, cerând instituţiilor statului să aplice "fără rezerve" legile în domeniu.

Vicepreşedintele Uniunii Naţionale a Barourilor din România, Ionel Haşotti, s-a declarat încântat de încheierea protocolului cu avocaţii britanici, însă a spus că va fi pe deplin fericit numai atunci când în România avocatura se va bucura de acelaşi prestigiu pe care-l are în Marea Britanie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protocol de cooperare între avocaţii români şi britanici, semnat în prezenţa ministrului Predoiu.
 Vizualizări articol: 440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protocol de cooperare între avocaţii români şi britanici, semnat în prezenţa ministrului Predoiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei