Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 apr 2010 - Anul XV, nr. 97 (4388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Discuţiile pe salariul minim vor continua săptămâna viitoare într-o comisie de dialog

Miercuri, 28 Aprilie 2010 (16:40:34)

Preşedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat miercuri, după întâlnirea de la Ministerul de Finanţe, că discuţiile privind majorarea salariului minim vor fi continuate, săptămâna viitoare, într-o comisie de dialog social, din care vor face parte toţi partenerii sociali.

La discuţiile de la Ministerul Finanţelor au participat, ministrul Muncii, Mihai Şeitan, ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu, iar din partea partenerilor sociali, doar preşedintele CNS Cartel Alfa, care a precizat că discuţiile au avut loc la solicitarea expresă a reprezentanţilor Cartel Alfa.

Hossu a declarat că majorarea salariului minim ar fi, la ora actuală, un instrument şi o sursă de venit suplimentară la bugetul de stat, fiind, în acelaşi timp, o necesitate, care nu va avea nicio influenţă asupra salariului mediu pe economie, care este influenţat de valoarea inflaţiei.

"Practic, evoluţia pe ultimii 10-15 ani arată că şi în anii cu salturi spectaculoase pe salariul minim, de peste 53%, efectul a fost aproape nul în structura salariului mediu, în sensul în care în 2002 creşterea respectivă a dat un salariu mediu de 9,4 faţă de o inflaţie de 9,2. Deci există un echilibru între structurile dintre inflaţie şi salariul mediu şi nu faţă de salariul minim pe economie", a declarat preşedintele Cartel Alfa.

Întrebat de ce este necesară stabilirea unui salariu minim unic pe economie atât în mediul privat, cât şi în sistemul bugetar, Bogdan Hossu a precizat că acest lucru reprezintă o practică, pentru că este o formă de a combate evaziunea fiscală şi de a avea posibilitatea ca pentru munca activă a unei persoane să existe resursele necesare pentru trai.

"Am atras atenţia domnilor miniştri că acest subiect, ca şi Legea pensiilor, în baza angajamentului luat, ar trebui să facă obiectul unor discuţii", a declarat Hossu.

El a mai spus că în cursul săptămânii viitoare ar urma să fie constituită o comisie de dialog care să finalizeze activităţile privind legea pensiilor, precizând că ar trebui scoasă "o hârtie comună", cu observaţiile şi punctele de vedere şi de compromis între partenerii sociali şi Guvern, care să fie înaintată la Camera Deputaţilor, dar şi să discute pe legea salarizării, deoarece conflictele existente ar trebui să fie stinse prin găsirea unor modalităţi de rezolvare foarte clare.

Preşedintele Cartel Alfa a mai precizat că partenerii sociali vor avea o întâlnire şi cu delegaţia FMI, marţi, de la ora 9.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Discuţiile pe salariul minim vor continua săptămâna viitoare într-o comisie de dialog.
 Vizualizări articol: 772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Discuţiile pe salariul minim vor continua săptămâna viitoare într-o comisie de dialog0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei