Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 apr 2010 - Anul XV, nr. 97 (4388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şansă

Copil de 11 ani, operat la ochi, în ciuda opoziţiei tatălui

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un copil de 11 ani, Adrian A., aflat în plasament la bunica dinspre mamă, în municipiul Suceava, a fost salvat de la orbire pentru că medicii de la o clinică din Bucureşti au hotărât să facă intervenţia chirurgicală, chiar dacă tatăl băiatului nu a fost de acord.

Copilul, împreună cu cei doi fraţi ai săi, se află în grija bunicii, deoarece mama îi este plecată în Italia, iar tatăl a avut de executat o condamnare la închisoare. Copiii au fost aduşi de Direcţia pentru Protecţia Copilului Suceava de la Botoşani, unde au locuit părinţii înainte să li se destrame căsnicia. Specialiştii de la Protecţia Copilului Suceava au constatat că Adrian are probleme de vedere şi au solicitat examen medical de specialitate, ocazie cu care s-a constatat că puştiul are dezlipire de retină şi trebuie operat de urgenţă pentru a nu orbi. Dacă mama a transmis din Italia că este de acord cu intervenţia chirurgicală, tatăl a refuzat să-şi precizeze punctul de vedere.

Asistenţii sociali de la Protecţia Copilului au contactat Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti şi s-au pregătit să solicite instanţei de judecată să decidă efectuarea operaţiei. Şansa a fost că medicii de la spitalul clinic bucureştean au acceptat rapid să-l opereze pe Andrei, gratuit şi fără nici o hotărâre de instanţă, făcând apel la legislaţie, care spune că medicul poate interveni şi fără acordul părinţilor, dacă apreciază că absenţa intervenţiei sale poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii copilului.

Andrei a fost operat cu succes în data de 8 aprilie a.c., iar acum merge la o şcoală normală din Suceava. Mai are nevoie de consiliere psihologică, la fel ca şi fraţii săi, dar specialiştii DPC consideră că problemele de ordin emoţional se vor ameliora în timp. Tatăl lui, în schimb, se pare că este în continuare nemulţumit că s-a trecut peste acordul său şi s-ar pregăti să dea în judecată Direcţia pentru Protecţia Copilului şi pe bunică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copil de 11 ani, operat la ochi, în ciuda opoziţiei tatălui.
 Vizualizări articol: 2076 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
Copil de 11 ani, operat la ochi, în ciuda opoziţiei tatălui3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei