Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 apr 2010 - Anul XV, nr. 97 (4388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

În lupta pentru pădure

Arhiepiscopia Sucevei, datoare avocaţilor cu peste 30 de miliarde de lei vechi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor are datorii de peste 30 de miliarde de lei vechi faţă de cei care o reprezintă în justiţie, pentru obţinerea fondului bisericesc. Cel puţin aceasta a fost declaraţia pe care ÎPS Pimen a făcut-o ieri, la inaugurarea Centrului social de noapte pentru persoane fără adăpost de la Parohia „Sf. Vineri”.

Mâhnit că nu poate ajuta şi material noul centru „de interes obştesc”, „o adevărată lucrare mântuitoare”, ÎPS Pimen a spus că „ajutorul meu este numai cu vorba”. Arhiepiscopul l-a parafrazat pe Sf. Apostol Iacob, care spunea că „nu-i de ajuns ca celui care vine să-ţi ceară ajutor să-i spui: <Mergi în pace!>. Ci trebuie să-i dai ceva”.

 

ÎPS Pimen: „Noi, Arhiepiscopia, n-avem ce da”

„Noi, Arhiepiscopia, n-avem ce da”, a declarat ÎPS Pimen. „Ceea ce mai strângem”, a mai spus acesta, „dăm celor câtorva cămine de bătrâni, unde trebuie să asigurăm iluminatul, încălzitul, hrana, trebuie să asigurăm plata celor care ne reprezintă în justiţie, pentru că suntem în lupta aceasta de mai bine de zece ani, care ne-a făcut să fim datori cu peste 30 de miliarde de lei vechi”.

 

„Cabinetul de avocatură Tudor” nu a încasat nici un onorariu de la Arhiepiscopie

Avocata Silvia Tudor ne-a spus că, până în prezent, „Cabinetul de avocatură Tudor” nu a încasat nici un onorariu pentru avocaţii care au reprezentat Arhiepiscopia în cele câteva sute de procese strămutate în toată ţara, pentru obţinerea fondului bisericesc.

„Nu am primit onorariu pentru avocaţi de zece ani. După cum stau lucrurile, cred că cel puţin încă cinci ani de zile vom lucra în aceleaşi condiţii. În ultimii doi ani, am mai solicitat bani pentru benzină, pentru plata unui hotel, în oraşul unde au loc procesele, pentru că au fost strămutate în toată ţara. Avem o cameră plină cu dosare doar cu fondul bisericesc. Dacă ne-am prins într-o treabă, o ducem mai departe, dar, repet, nu am primit bani, încă, de la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor pentru serviciile pe care le prestează avocaţii noştri pentru obţinerea fondului bisericesc. Sunt cheltuieli suplimentare foarte mari: cheltuieli cu cazarea avocaţilor, transportul. În ultima perioadă, am început să pretindem bani de la Arhiepiscopie, să ne cerem drepturile, pentru că ajungem să nu mai facem faţă. Foarte multe procese şi cheltuieli pe măsură”, a completat avocata Tudor.

ÎPS Pimen a mai spus ieri că dacă Arhiepiscopia ar avea pădurile, din veniturile rezultate din exploatarea acestora, ar face câte un centru social în fiecare oraş mai mare din judeţ.

 

„Nu au bunul-simţ faţă de cei care i-au votat”

„Acest lucru nu-l poate înţelege clasa politică. Pentru că cei îndreptăţiţi preferă să se îngrijească de buzunarele lor, furând această avere. Şi nu au bunul-simţ faţă de cei care i-au votat. Aceasta este realitatea. Pentru ce sunt atât de urât şi batjocorit? Şi nu mă plâng. Vreau să arăt până unde se merge cu inconştienţa, cu lipsa de omenie a unor oameni din conducerea ţării, de la centru, şi din conducerea locală. Eu îi judec pe aceştia, dar şi Dumnezeu mă va judeca. Dacă ceea ce spun este neadevărat, voi fi pedepsit cu amar, dacă nu, va fi invers”, a mai completat arhiepiscopul sucevean.

 

„Pot face, dar hoţul nu vrea să-mi dea căciula pe care mi-a furat-o”

La evenimentul de ieri, la care au fost prezenţi primarul Sucevei, Ion Lungu, un sobor de preoţi, personalul care va lucra în noul centru social, ÎPS Pimen a mai adăugat că este bucuros pentru ceea ce vede la Parohia „Sf. Vineri”, inaugurarea centrului social de noapte, „dar am şi o durere: că pot face, dar hoţul nu vrea să-mi dea căciula pe care mi-a furat-o. Să spună: <asta este căciula pe care ţi-am furat-o!>. Dar, nu. Nu înţeleg de ce?. Încă nu am lege…”.

La final, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a spus că nădăjduieşte că vor fi şi oameni care vor face bine, într-o măsură oarecare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arhiepiscopia Sucevei, datoare avocaţilor cu peste 30 de miliarde de lei vechi.
 Vizualizări articol: 931 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 10 voturi
Arhiepiscopia Sucevei, datoare avocaţilor cu peste 30 de miliarde de lei vechi3.4510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pt trimis de
(28 apr 2010, 11:14:29
la munca poparlailor, nu asteptati numai sa primiti degeaba
1.1  RE: Pt trimis de
(28 apr 2010, 11:52:30
OR FI PADURILE VOASTRE...DAR SA AUD CA NU AVETI BANI CAND SPAGA PENTRU A INTRA CA POPA LA VOI E IN JUR DE 30-50.000 EURO, CA POPI DE AI VOSTRI AU IN PROPRIETATE MASINI DE LUX DE PESTE 50-70.000EURO....EU ZIC SA VA MAI GANDITI CAND VORBITI IN PUBLIC...SA NU CADA CERUL PE VOI
2.   Pt popi trimis de
(28 apr 2010, 11:14:44
la munca poparlailor, nu asteptati numai sa primiti degeaba
3.   Arhihotia Sucevei trimis de
(28 apr 2010, 11:19:14
Iar sta Arhihotia Sucevei cu mana intinsa poate poate mai primeste ceva de pomana. Nu este corect sa contribuim toti prin taxe si impozite la aceasta masinarie perversa de manipulare. Sa contribuie doar crestin-ortodocsii. Din partea mea sa-si dea si hainele de pe ei pentru biserica dar sa nu includa si banii mei acolo.
4.   !!! trimis de
(28 apr 2010, 11:26:18
Iar aveti de comentat mai sectari ordinari!!!!
5.   Mai incet mister traian... trimis de
(28 apr 2010, 11:34:14
...ca aici intra banii tuturor indiferent de religie,daca iesi oleaca afara din sfera ta minuscula risti sa fii stampilat tu ca sectar da asta e mentalitate comunista,iti cer prea mult daca ai inteles ceva da egal sa revin la subiect - aici din cite inteleg e o lupta cu morile de vint si bine spunea ionica din humulesti "mila mi-i de tine da de mine mi se rupe inima" - cam asa inteleg din ceva vrea sa ne ofere mister pimen prea luminat,sidorovici si alte titluri.Are sansa sa arate ca are intelepciune si sa renunte la caciula citez:",,Pot face, dar hotul nu vrea sa-mi dea caciula pe care mi-a furat-o".
6.   Sectari :)) trimis de
(28 apr 2010, 11:46:09
Nu sunt sectar. Sunt ateu. Si chiar daca as fi fost nu are importanta. Pentru mine biserica ortodoxa nu face nimic deci nu vreau sa platesc.. Voi astia credinciosi sunteti foarte agresivi cand vine vorba de convingeri religioase (vezi comentariul lui traian05). In lipsa de argumente logice si solide treceti la injurii. Voi va meritati soarta dar eu nu merit s-o impart cu voi !
7.   !!! trimis de
(28 apr 2010, 13:11:00
1 nu v-am agresat cu nimica mi-am spus ca si voi parerea,2va ascundeti la umbra anonimatului sa criticati si dupa aia cand va coplesesc greutatile alergati ca disperatii la biserca.3 ptr. d-nii atei Tutea a spus; "bine, nu exista Dumnezeu dar sa va fereasca Dumnezeu daca exista".
8.   !!! trimis de
(28 apr 2010, 13:13:05
Uitasem ... cu platitul nu ti-a bagat d-nule nici un preot mana in buzunar.
8.1  RE: !!! trimis de
(28 apr 2010, 13:26:26
Nu direct. Insa indirect toti platim pentru biserica ortodoxa prin taxe si impozite. Te rog sa dai o cautare in arhiva sa vezi de cate ori se lauda primarul ca acorda ajutoare de nu stiu cate milioane pentru construirea/renovarea bisericilor. Acei bani sunt ai primarului sau ai cetatenilor ?
9.   Din ce in ce mai multa lume de alta religie :( trimis de
(28 apr 2010, 19:43:53
Nu judeca , ca sa nu fii judecat!
9.1  RE: Din ce in ce mai multa lume de alta religie :( trimis de
(28 apr 2010, 20:27:04
hai lasa vrajeala....crede nu cerceta...nu va uitati in curtea mea...si altele...are dreptate omu de mai sus, noi platim indirect din banii nostrii, si banii nostrii nu trebuie sa ajunga pe mercedesuri ML sau pe Range Rovere
10.   !!! trimis de
(29 apr 2010, 12:29:31
D-nule "Generalu" ai vazut dumneata cu ochii tai ceea ce afirmi? Sa stii ca unii din sefii ai acestor firme doneaza astfel de autoturisme bisericii,nu acuza doar informandute din presa' nu e cea mai sigura sursa "de adevar".Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti "anonimii".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei