Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 apr 2010 - Anul XV, nr. 97 (4388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Confederaţiile patronale şi cele sindicale lansează Strategia pentru sănătate şi securitate în muncă

Miercuri, 28 Aprilie 2010 (14:06:03)

Aproape 3.500 de persoane au fost implicate în accidente de muncă în 2009, când un om a murit zilnic din cauza acestor incidente, ale căror costuri nu sunt cunoscute, situaţie în care confederaţiile sindicale şi patronale au lansat un proiect de strategie pentru sănătate şi securitate în muncă.

Astfel, în 2009, totalul accidentaţilor a fost de 3.476, iar numărul accidentărilor mortale de 276.

Accidentele de muncă au avut loc din cauza scăderii nivelului de securitate, reflectat în numărul de accidentaţi şi de îmbolnăviri profesionale în rândul lucrătorilor (media zilnică de accidentaţi, pentru perioada 2004 – 2008, este de 13,78, iar media zilnică a cazurilor noi de îmbolnăviri profesionale, în anul 2008, este de 3,5 lucrători).

Proiectul Strategiei Naţionale în Domeniul Sănătăţii şi Securităţii în Muncă a fost lansat miercuri, de confederaţiile patronale şi sindicale, în 28 aprilie fiind marcate Ziua Internaţională pentru Sănătate şi Securitate la locul de muncă, dar şi Ziua Comemorării victimelor accidentelor de muncă şi ale bolilor profesionale.

În acest fel, partenerii sociali urmăresc să contribuie la dezvoltarea dialogului social, precum şi la îmbunătăţirea situaţiei din România,"ţară care se confruntă cu tragice accidente petrecute la locul de muncă şi cu creşterea alarmantă a numărului de îmbolnăviri din cauze profesionale, iar situaţia se deteriorează, pe fond de criză economică, de la o zi la alta".

Proiectul Strategiei Naţionale în Domeniul Sănătăţii şi Securităţii în Muncă are ca obiective prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale. În scopul îmbunătăţirii activităţii în materie de Securitate şi Sănătate în Muncă sunt propuse cinci coordonate strategice care vizează reformarea întregului dispozitiv naţional de prevenire a riscurilor profesionale: abordarea unei politici de securitate şi sănătate în muncă, reformarea sistemului educaţional şi de formare profesională în materie de securitate şi sănătate în muncă, reformarea sistemului de asigurare la accidentele de muncă şi boli profesionale, revitalizarea Inspecţiei Muncii şi crearea cadrului organizatoric necesar pentru creşterea rolului serviciilor externe de prevenire şi protecţie în sprijinirea întreprinderilor.

"Modul în care s-a desfăşurat întregul proces de reglementare a securităţii şi sănătăţii în muncă în România a condus la o legislaţie incompletă, greu de înţeles şi de aplicat şi care necesită frecvente modificări şi actualizări. Efectele generate de nivelul calitativ al legislaţiei se accentuează mai ales în partea de aplicare şi de respectare efectivă a acesteia", susţin iniţiatorii proiectului, într-un comunicat comun transmis miercuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Confederaţiile patronale şi cele sindicale lansează Strategia pentru sănătate şi securitate în muncă.
 Vizualizări articol: 591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Confederaţiile patronale şi cele sindicale lansează Strategia pentru sănătate şi securitate în muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei