Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 apr 2010 - Anul XV, nr. 97 (4388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


Şi ce dacă au făcut striptease? Sunteţi pudici?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Că două fete cu mintea-n colţuri s-au apucat să facă striptease pe catedră, în pauză, nu mă miră. Nu mă surprinde nici că o altă jună, din acelaşi regn, le ţinea isonul, le provoca să se dezbrace şi le şi filma. Nu mă miră şi nu mă surprind aceste fapte pentru că, din păcate, apucăturile de acest gen sunt caracteristice pentru unii dintre liceenii de astăzi.

M-au şocat, însă, reacţiile unor cititori, după publicarea materialului. Din câte am înţeles, fetele care îşi expuneau în faţa operatorului ad-hoc părţile corpului cu care gândesc cel mai mult sunt de la Colegiul „Mihai Băcescu”, din Fălticeni. Dar puteau să fie de la orice liceu. Nu are nici o importanţă. Importantă este atitudinea unora dintre cei care au comentat ulterior materialul, atât pe net, cât şi pe la colţuri.

Ce mare lucru că au făcut striptease? Ce sunteţi aşa de pudici, de consideraţi un subiect de ziar faptul că o fată se dezbracă până la brâu, în clasă?

Nu e vorba aici de pudoare. Dacă fetele alea făceau striptease la mămicuţa lor acasă, pe masa din sufragerie, nu era nici o problemă. Dacă mai chemau şi vecinii să se uite la ele cum se unduiesc şi cum ştiu ele să-şi dea hainele jos, iar nu era nici o problemă. Numai că, demonstraţia prin care fetele şi-au etalat inteligenţa a avut loc într-o sală de clasă, într-o şcoală. Pe o catedră.

Şcoala asta, numită generic aşa, şcoală, ar trebui să impună un anumit respect. Dacă vrei să te urci pe masă şi să-ţi arăţi bikinii, nu vii la şcoală. Te duci şi vorbeşti cu taică-tău să-ţi pună o pilă la un bar de striptease. Să vedem ce o să zică el.

Şcoala trebuie să impună o ţinută. Vii la şcoală să înveţi, să socializezi, nu să iei la mişto profesorii şi să-ţi bagi picioarele în memoria unor oameni care au trudit serios în băncile liceului respectiv, oricare ar fi el.

Nu cred că, în povestea de faţă, cadrele didactice au vreo vină. Ce să facă? Să stea să păzească exemplarele bipede şi în pauză? Şi unde să le păzească, în curte, pe hol, în clasă? Bine a zis un cititori de-al nostru: „cât despre profesori, nu am decât milă şi compasiune: e greu să lucreze cu o generaţie întreagă de cretinoizi creaţi de OTV”.

Partea bună este că cititorul nostru nu are întru totul dreptate. Nu toţi tinerii sunt aşa. Sunt tineri şi, din fericire, destul de mulţi, care învaţă, care-şi văd de treabă, care respectă profesorii, care respectă şcoala. Tinerii bine crescuţi şi educaţi, care respectă valoarea acolo unde o văd.

Partea proastă, pentru că întotdeauna trebuie să existe şi o parte proastă, este că turma de ovine din care fac parte şi fetele despre care discutam are o influenţă nefastă asupra tinerilor bine crescuţi. Într-o bună măsură, viitorul acestei ţări depinde de această influenţă. De lupta surdă dintre oameni şi animale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi ce dacă au făcut striptease? Sunteţi pudici?.
 Vizualizări articol: 2241 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.46/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 28 voturi
Şi ce dacă au făcut striptease? Sunteţi pudici?4.5528

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(29 apr 2010, 19:11:04
Locatia a fost gresit aleasa. Acel liceu va ramane pentru mult timp patat de teribilismul fetelor respective. Ar fi trebuit sa se gandeasca la acest aspect inainte sa dea hainele jos. Dar... vorba reporterului: ce te faci cand respectiva persoana gandeste cu... anumite parti ale corpului. Cat despre profesori... ei nu au nici o vina, dar o sa se faca destule glume pe seama lor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei