Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 apr 2010 - Anul XV, nr. 97 (4388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Partidele se acuză, în plenul Camerei, de faptul că nu susţin Legea ANI

Miercuri, 28 Aprilie 2010 (19:17:39)

Deputaţii PNLşi PSD, pe de o parte, şi cei ai PDL, pe de altă parte, s-au acuzat, miercuri, reciproc de faptul că nu susţin proiectul Legii ANI, după ce acest proiect nu a întrunit voturile necesare pentru a fi adoptat.

"PNL susţine această Lege şi se întreabă dacă cumva chiar susţineţi această lege", a spus Mihai Voicu, referindu-se la deputaţii PDL.

PSD susţine această lege, a spus şi deputatul PSD Silvestru Lup, arătând că parlamentarii PSD s-au abţinut deoarece au fost încălcate procedurile regulamentare la acest proiect.

Liderul grupului PDL Mircea Toader a spus, în replică, că aceia care au declarat că susţin legea şi s-au abţinut sunt "falşi în ceea ce susţin".

Aura Vasile (PSD) a arătat că degeaba încearcă grupul PDL să dea vina pe deputaţii social-democraţi. "Majoritatea este a dumneavoastră. Da ce vă luaţi de noi, luaţi-vă de voi", le-a spus Vasile parlamentarilor PDL.

"Vedeţi-vă aşchia din ochi pentru că nu vedeţi pădurea", a adăugat Aura Vasile.

Proiectul de modificare a Legii ANI nu a întrunit, miercuri, numărul necesar de voturi, 167, pentru a fi adoptat, având în vedere că este o lege organică, fiind exprimate 151 de voturi "pentru", două "împotrivă" şi 49 de abţineri.

Acest lucru s-a întâmplat după ce deputaţii au aşteptat câteva ore raportul Comisiei juridice la proiectul de lege. Dezbaterea din plen, programată iniţial pentru ora 12.00, a început după ora 16.00.

După anunţul legat de rezultat, reprezentanţii grupurilor parlamentare s-au dus, pe rând, la tribună, pentru a explica modul în care au votat, unii fiind nemulţumiţi că legea nu a trecut.

Liderii grupurilor parlamentare anunţaseră că vor vota proiectul de lege, unii deputaţi fiind nemulţumiţi doar de faptul că nu primiseră raportul comisie juridice.

Ea a mai spus că este criză parlamentară deoarece Guvernul nu este susţinut degrupul PDL. Deputatul PNL Ciprian Dobre a adăugat că partidul de guvernământ nu este în stare să conducă din Parlament.

"S-a constata că PDL are vocaţie de partid de opoziţie, nu prea se descurcă când este la putere", a mai arătat Dobre.

În timpul disputelor, deputatul UDMR Istvan Erdei Doloczki a cerut reluarea votului asupra proiectului de lege privind ANI, reclamând nereguli întrucât au fost deputaţi care au votat şi care nu regăsesc pe lista de vot.

Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor a fost suspendată, după ce Legea ANI nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată, PDL solicitând o pauză de consultări de cinci minute pentru a discuta cu liderii grupurilor parlamentare propunerea reluării votului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Partidele se acuză, în plenul Camerei, de faptul că nu susţin Legea ANI.
 Vizualizări articol: 439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Partidele se acuză, în plenul Camerei, de faptul că nu susţin Legea ANI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei