Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 apr 2010 - Anul XV, nr. 97 (4388)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Identitatea firmelor la care demnitarii au acţiuni nu va mai fi publică în noua variantă a legii ANI

Miercuri, 28 Aprilie 2010 (16:26:32)

Publicul nu va mai putea să cunoască numele firmelor la care demnitarii au acţiuni sau ale companiilor ori persoanelor cărora le-au dat sau de la care au luat bani cu împrumut, conform noii forme a declaraţiei de avere destinată publicităţii, document prevăzut în viitoarea formă a legii ANI.

În cazul în care legea referitoare la declararea şi controlul averii va intra în vigoare în forma propusă de Guvern şi dezbătută în Parlament, numele firmelor la care cei care sunt obligaţi să-şi declare averea sunt acţionari nu vor mai publice, ci clasificate, ele urmând să apară doar în declaraţia de avere confidenţială, destinată doar Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Totodată, publicul nu va mai cunoaşte suprafaţa şi adresa proprietăţii imobiliare a unui demnitar, ci doar localitatea în care aceasta se află, tipul bunului imobil şi categoria acestuia. Teoretic, în noua formă a declaraţiei de avere, un demnitar care are mai multe proprietăţi în Bucureşti scrie doar tipul acestora (apartament sau casă de locuit), numărul celor din fiecare categorie şi valoarea totală de impozitare pe fiecare dintre grupele de proprietăţi.

Nu va mai fi public nici modul în care un demnitar a dobândit respectiva proprietate şi nici anul în care ea i-a intrat în patrimoniu, ele urmând a fi declarate doar în documentul ce va fi transmis inspectorilor ANI.

Noua formă a declaraţiei de avere ce va rămâne în continuare publică va exclude şi identitatea cumpărătorului eventualelor bunuri scumpe vândute de demnitarul care o completează, precum şi data la care tranzacţia a fost făcută.

În cazul conturilor, nu vor mai fi cunoscute băncile la care un demnitar are conturi sau depozite şi nici valuta în care acesta îşi ţine economiile, ci doar modul în care a investit banii: cont bancar, depozit bancar sau fond de investiţii.

La rubrica referitoare la împrumuturile sau plasamentele financiare, un demnitar nu va mai fi obligat să scrie cui anume i-a împrumutat bani sau în ce firmă a investit, singurele menţiuni fiind "hârtii sau titluri de stat", "acţiuni sau părţi sociale" şi "împrumuturi acordate în nume personal", numărul şi valoarea acestora, pe categorii.

La capitolul "datorii", demnitarii nu vor mai trece decât suma datorată, data scadentă şi calitatea - "persoană fizică" sau "persoană juridică" - creditorului. Nici aici nu se va mai şti anul în care împrumutul sau creditul a fost contractat de demnitarul care a completat declaraţia de avere, devenită "Declaraţie de patrimoniu".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Identitatea firmelor la care demnitarii au acţiuni nu va mai fi publică în noua variantă a legii ANI.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Identitatea firmelor la care demnitarii au acţiuni nu va mai fi publică în noua variantă a legii ANI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei