Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 mar 2010 - Anul XV, nr. 69 (4360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reprezentanţii statului în companii, remuneraţi tot anul cu 1% din salariul directorului

Miercuri, 24 Martie 2010 (19:29:40)

Reprezentaţii statului în companiile, societăţile şi regiile autonome din sectorul public vor primi pe întregul an 2010 o indemnizaţie de 1% din remuneraţia directorilor generali ale acestora, contractele de mandat ale directorilor valabile pentru 2009 şi primul semestru al acestui an urmând să fie prelungite până la 31 decembrie 2010.

"Până la 31 decembrie 2010 reprezentanţii statului sau ai unităţilor administrativ-teritoriale, în organele de conducere sau de control ale regiilor autonome, companiilor naţionale şi societăţilor la care capitalul social este deţinut integral sau majoritar de stat sau de o unitate administrativ teritorială, inclusiv filialele acestora, beneficiază de o indemnizaţie de 1% din remuneraţia directorului/directorului general sau a preşedintelui consiliului de administraţie, respectiv al consiliului de supraveghere", se arată într-un proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Finanţelor Publice.

Potrivit proiectului, "se impune menţinerea până la 31 decembrie a restricţiilor cu privire la cheltuielile operatorilor economici cu capital majoritar de stat", având în vedere situaţia economică existentă, precum şi previziunile pentru 2010.

Contractele de mandat ale directorilor au fost valabile până la 31 decembrie 2009 şi prelungite ulterior până la 30 iunie 2010.

"Prevederile (...) se aplică până la 31 decembrie 2010, contractele de mandat încheiate modificându-se în mod corespunzător", menţionează documentul.

Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a declarat la începutul lunii martie, că a propus Guvernului ca directorii companiilor de stat să primescă, până în iunie, doar salariul stabilit în contractul de muncă, şi să încaseze bonusurile prevăzute în contractele de mandat doar dacă depăşesc performanţele stabilite în aceste acorduri.

Contractul de mandat este încheiat între operatorul economic, reprezentat de consiliul de administraţie, şi directorul general/directorul operatorului economic, care are ca obiect îndeplinirea unor obiective şi criterii de performanţă aprobate de acţionari.

În contractul de mandat sunt prevăzute criterii de performanţă specifice şi obiective cuantificate privind reducerea creanţelor, a plăţilor restante, pierderilor şi cheltuielilor, precum şi creşterea productivităţii muncii.

La sfârşitul anului trecut, Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, ca indemnizaţiile directorilor companiilor de stat şi reprezentanţii statului în Consiliile de Administraţie de la regii şi societăţi cu capital integral sau majoritar de stat să fie plafonate şi în acest an, dar numai până la 30 iunie 2010, la nivelul de 1% din remuneraţia unui secretar de stat, respectiv a preşedintelui de CA.

Ordonanţa extinde tot până la 30 iunie 2010 şi prevederea conform căreia directorul general/directorul unei regii sau companii de stat primeşte o remuneraţie lunară care nu poate depăşi nivelul indemnizaţiei lunare acordate pentru funcţia de secretar de stat.

Pentru 2009, Guvernul hotărâse ca indemnizaţiile membrilor Consiliilor de Administraţie din companiile de stat şi regiile autonome să fie reduse drastic, la un nivel de 1% din salariul directorilor acestor societăţi. În acelaşi timp, salariile directorilor de companii de stat au fost diminuate la nivelul indemnizaţiei unui secretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reprezentanţii statului în companii, remuneraţi tot anul cu 1% din salariul directorului.
 Vizualizări articol: 384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reprezentanţii statului în companii, remuneraţi tot anul cu 1% din salariul directorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei