Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 mar 2010 - Anul XV, nr. 69 (4360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: România are ca obiectiv continuarea colaborării cu FMI şi BM şi după ieşirea din criză

Miercuri, 24 Martie 2010 (21:01:43)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, la reuniunea AmCham, că România are ca obiectiv să continue colaborarea cu FMI şi Banca Mondială şi după ieşirea din criză a economiei, rămânând însă într-un cadru de asistenţă.

Şeful statului a spus că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu conducerea FMI şi a Băncii Mondiale a rezultat că un obiectiv al României este continuarea colaborării cu aceste două instituţii şi după încheierea crizei.

"Atât în discuţiile pe care le-am avut în ianuarie cu FMI, săptămâna trecută cu noul director al Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia, obiectivul nostru este să continuăm colaborarea cu aceste instituţii, chiar şi după ce economia românească va ieşi din criză. Sigur, nu neapărat având nevoie de finanţare de la FMI", a spus preşedintele.

Traian Băsescu a mai spus că nu estimează că va fi nevoie de un nou acord standby. "Dar vom rămâne într-un acord de asistenţă atât cu FMI cât şi cu Banca Mondială. Obiectivele acestei colaborări cu instituţii ca FMI sau Banca Mondială vor fi cele care decurg din calitatea noastră de membru UE. Deci, programele pe care le vom dezvolta cu Fondul şi Banca Mondială vizează în primul rând asistenţa tehnică şi vor avea ca obiective obiectivele ce vor rezulta din noua Strategie UE 2020, obiective pe care le avem pentru programul de convergenţă şi utilizarea cu prioritate a fondurilor UE", a spus şeful statului.

El a ţinut să sublinieze în întâlnirea cu oamenii de afaceri din AmCham că, "obiectivele României se vor confunda cu obiectivele Strategiei UE 2020".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: România are ca obiectiv continuarea colaborării cu FMI şi BM şi după ieşirea din criză.
 Vizualizări articol: 676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: România are ca obiectiv continuarea colaborării cu FMI şi BM şi după ieşirea din criză0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei