Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 mar 2010 - Anul XV, nr. 69 (4360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trafic de influenţă

I-a cerut 500 de euro, şpagă la Parchet, pentru măsluirea unui dosar penal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din comuna Vatra Moloviţei a fost reţinut în cursul zilei de ieri şi şi-a petrecut noaptea în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, fiind acuzat că a pretins şi primit de un alt individ suma de 500 de euro, pe motiv că poate interveni pe lângă procurorii anchetatori să închidă un dosar penal pe numele acestuia din urmă.

Surse judiciare ne-au mărturisit, ieri, că într-una din celulele poliţiei a fost închis un anume Nicolae Ciuvercă, zis „Nelu”, în vârstă de 37 de ani.

Acelaşi surse susţin că bărbatul cu pricina este acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava de trafic de influenţă.

Ciuvercă, fost asistent medical, ar fi intrat în legătură cu un bărbat care s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins beat criţă la volan, şi i-a spus acestuia că-l poate ajuta să scape de răspunderea penală, lăsând de înţeles că are „pile” pe lângă procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, pe rolul căruia se afla dosarul penal în care se făceau cercetări pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice cu o alcoolemie peste limita legală.

Costul aşa-zisei muşamalizări a dosarului penal ar fi fost de 500 de euro, bani pe care Ciuvercă i-a pretins şi primit de la bărbatul anchetat de procurori.

Toate bune şi frumoase până săptămâna trecută, când individul care a plătit cei 500 de euro pentru a scăpa de dosarul penal a fost chemat de procurorii care-l anchetau.

Nici prin gând nu avea să-i treacă că magistraţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, în loc să-i spună că dosarul său a fost închis, îi vor prezenta materialul de urmărire penală şi îl vor anunţa că va fi trimis în judecată.

În acel moment, inculpatul le-a povestit procurorilor tot, cum a fost contactat de Ciuvercă şi cum i-a dat acestuia „spaga pentru procurori”.

 

Riscă până la 5 ani de închisoare

Procurorii câmpulungeni au anunţat, imediat, conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care s-au autosesizat şi au demarat cercetările în acest caz.

Din datele pe care am reuşit să le obţinem până aseară, la ora închiderii ediţiei, procurorii, cu colaborarea ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie –Serviciul Teritorial Suceava, au reuşit să instrumenteze probe împotriva lui Nicolae Ciuvercă, care, de altfel, a ajuns în arestul poliţiei.

În cursul zilei de astăzi, cel mai probabil, anchetatorii le vor arăta şi judecătorilor probele strânse de ei şi vor propune arestarea preventivă a învinuitului.

Pentru trafic de influenţă, acesta riscă o pedeapsă cuprinsă între 6 luni şi 5 ani de închisoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului I-a cerut 500 de euro, şpagă la Parchet, pentru măsluirea unui dosar penal.
 Vizualizări articol: 678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 5 voturi
I-a cerut 500 de euro, şpagă la Parchet, pentru măsluirea unui dosar penal2.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ma.. trimis de
(24 mar 2010, 13:24:09
Sergiu Rusu, faci greseli din ce in ce mai multe. Odata, este scris gresit "influenta" sub poza. Apoi, sanctiunea pentru traficul de influenta este inchisoarea de la 2 la 10 ani. In schimb, Darea de mita se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani. Nu stiu cine iti furnizeaza tie informatiile astea sau daca le documentezi tu, dar ochii cat sarmaua, ca iti pierzi din credibilitate.
1.1  RE: Ma.. trimis de
(24 mar 2010, 13:26:49
Darea de mita e doar un exemplu de infractiune care se pedepseste cu inch. de la 6 luni la 5 ani; mai sunt cateva
2.   ATENTIE FRATILOR trimis de
(24 mar 2010, 16:18:36
MAREA CORUPTIE ESTE IN ATENTIA PARCHETULUI CARE ARESTEAZA UN OM PENTRU CA LA PACALIT PE ALTU DE 500 EUR....MAMA FRATE CE TRAFIC PERICULOS.....AU FOST ANGRENATE TOATE INSTITUTIILE STATULUI PENTRU ACEASTA DEOSEBIT DE GRAVA INFRACTIUNE, INFRACTORUL A FOST INCATUSAT SI DUS DIRECT IN BECI....BRAVO, S-AU REZOLVAT TOATE PROBLEMELE CU ACEST INDIVID....PAINE SI CIRC LA TOATA LUMEA DIN PARTEA CASEI
3.   O stire importanta trimis de
(24 mar 2010, 16:26:47
cer scuze pt dezacord, dar sa continui...acest titlu plin de emotie - spaga la parchet - mai ciumpalacule, mai ornitorincule, care parchet? care procuror se arata a fi spaguit? CHIAR CREZI CA VEI VEDEA VREODATA IN ROMANIA VREUN PROCUROR CARE SA FIE INVINUIT DE LUARE DE SPAGA???? SPAGA SE PROBEAZA CU FLAGRANT NU CU POVESTI VANATORESTI....ASA CA MAI USOR CU TEXTE DIN ASTEA COMUNISTE
4.   Reputatie nerecuperata trimis de
(25 mar 2010, 17:49:22
Parchetului din Campulung i-a ramas reputatia patata,de cand baba cea cu buze rosii coaliza cu infractorii(bineinteles fara nici o urma de spaga).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei